• شنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400021107337
  • خبرنگار : 50061

احتمال افزایش قیمت «نان» در قزوین پس از ماه رمضان

احتمال افزایش قیمت «نان» در قزوین پس از ماه رمضان

ایسنا/قزوین رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین با تکذیب این خبر که در ماه رمضان نان گران شده است،گفت: موضوع افزایش قیمت نان مطرح است چون با هزینه‌های سال ۱۴۰۰ و با قیمت ۱۳۹۸ نمی‌توان دست مردم نان داد؛ در حال آنالیز قیمت هستیم و پیشنهاد خود را ارائه خواهیم داد.

مسیب بهرامی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به برخی خبرها درخصوص افزایش قیمت نان اظهار کرد: از سال ۹۸ تا کنون مصوبه‌ای برای افزایش قیمت نان نداشتیم، اما با توجه به هزینه‌های سرسام‌آور ممکن است هرج و مرج شده باشد که با آنان برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: افزایش قیمت نان مطرح است چون با هزینه‌های سال ۱۴۰۰ و با قیمت ۱۳۹۸ نمی‌توان دست مردم نان داد. نان باید ۱۰۰ درصد گران شود اما مسئولان این رقم را قبول نخواهند کرد برای همین امر در حال آنالیز قیمت هستیم و پیشنهاد قیمتی خود را ارائه خواهیم داد. شاید بعد از ماه رمضان شاهد افزایش قیمت نان باشیم.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین خاطرنشان کرد: وقتی که هزینه‌هایی را به نانوا تحمیل می‌کنیم و قیمت نان را افزایش نمی‌دهیم برخی از نانوایان کم فروشی خواهند کرد؛ البته با آنان برخورد شده و توسط تعزیرات حکومتی جریمه می‌شوند.

وی عنوان کرد: در آگهی نرخ‌نامه اتحادیه، تلفن‌های اتحادیه و ۱۲۴ درج شده است و اگر کسی شکایتی داشته باشد پیگیری خواهد شد. علاوه بر آن بازرسی میدانی توسط اتحادیه نانوایان، سازمان غله و سازمان صمت به صورت هفتگی انجام و در صورت مشاهده تخلف برخورد لازم انجام می‌شود.

بهرامی بیان کرد: در شهرستان قزوین شامل قزوین، اقبالیه، چوبیندر، الموت و طارم ۷۴۰ واحد نانوایی فعالند که البته نارضایتی در بین نانوایان وجود دارد و آن‌ها به دنبال افزایش قیمت نان هستند، چون اموراتشان نمی‌گذرد.

وی تصریح کرد: کیفیت نان قزوین نسبت به استان‌های همجوار بالاست و نان لواش قزوین بهترین کیفیت را دارد، کاهش کیفیت نان سنگک نیز به‌دلیل کاهش وزن آن بوده است. دستمزد کارگر سنگکی بالاست و علاوه بر آن هزینه بیمه و اجاره مکان هم وجود دارد و این در حالی است که قیمت نان از سال ۹۸ هیچ تغییر نکرده است.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین اضافه کرد: مخمر نان سه برابر افزایش قمیت داشته است، بیمه سه بار افزایش قیمت داشته است و در کنار آن نانوایان مالیات هم پرداخت می‌کنند، همه این هزینه‌ها باعث شده وزن نان کاهش پیدا کند که امیدواریم دولت تدبیری داشته باشد.

وی اشاره کرد: در حال حاضر نانوایان برای کاهش هزینه‌ها از کارگران کم تجربه و با دستمرد پایین استفاده می‌کنند که این امر نیز در کاهش کیفیت نان تأثیرگذار بوده است. مسئولین هزنیه استهلاک تجهیزات و دیگر موارد را در نظر نمی‌گیرند و گمان دارند که نانوا می‌تواند معجزه کند.

بهرامی با اعلام اینکه آرد افزایش قیمت نداشته است، ادامه داد: قیمت آرد ۲۵ درصد در تولید نان تأثیر دارد و ۷۵ درصد قیمت نان را دستمزد، کرایه ملک و مایه خمیر و نمک و روپوش تشکیل می‌دهد که با شیوع کرونا هزینه ماسک و ضدعفونی‌کننده نیز بر نانوایان تحمیل شده است.

وی یادآور شد: در سال ۹۸ پیشنهاد دادیم قیمت سنگک با وزن ۴۵۰ گرم ۱۵۰۰ تومان باشد اما مسئولین نپذیرفتند و ۵۰ گرم از وزن کاستند و همین امر موجب شد کاهش کیفیت را شاهد باشیم. نانوا نمی‌تواند معجزه کند او مانند دیگر کسبه است و باید هزینه‌های واحد صنفی‌اش را پوشش دهد در غیراین‌صورت محکوم به شکست خواهد بود.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین ابراز کرد: باید قیمت نان و وزن آن مصوب شود تا با متخلفان برخورد داشته باشیم الان نمی‌توانیم برخورد جدی داشته باشیم، چون وقتی دودوتا می‌کنیم می‌بینیم که نانوا ضرر می‌کند اگر فشار آوریم واحد خود را تعطیل خواهد کرد.

بهرامی در پایان بیان کرد: اگر قیمت افزایش پیدا کند قطعاً کیفیت افزایش پیدا خواهد کرد و این در صورتی است که قیمت نان واقعی باشد. با هزینه‌های موجود اگر بخواهیم نان به قیمت واقعی برسد باید قیمت نان ۸۰ درصد افزایش پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.