• دوشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: علم و فناوری جهان
  • کد خبر: 1400041409740
  • خبرنگار : 71589

آزمایش کارکرد فناوری کریسپر در ایستگاه فضایی

آزمایش کارکرد فناوری کریسپر در ایستگاه فضایی

فضانوردان مقیم ایستگاه فضایی بین‌المللی برای نخستین بار نشان دادند که روش ویرایش ژن موسوم به "کریسپر"(CRISPR) در فضا چگونه کار می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، تکنیک ویرایش ژن کریسپر می‌تواند کلید سفرهای طولانی مدت فضایی باشد.

فناوری ویرایش ژن کریسپر دیگر محدود به زمین نیست. "کریستینا کخ" فضانورد مقیم ایستگاه فضایی بین‌المللی و دانشمندان روی زمین برای اولین بار روش "کریسپر کَس۹"(CRISPR-Cas۹) را با موفقیت در فضا نمایش دادند و از آن به عنوان بخشی از یک تکنیک جدید برای آسیب رساندن به DNA و بررسی نحوه ترمیم آن در شرایط ریزگرانش استفاده کردند.

به گفته محققان؛ نگرانی‌های فنی و ایمنی از چنین مطالعاتی در گذشته جلوگیری کرده بود.

این آزمایش باعث شکست دو رشته‌ای DNA در ظرف کشت سلولی یک مخمر درون ایستگاه فضایی بین‌المللی شد.

البته "کخ" قبلا این آزمایش را به اتمام رسانده بود، چرا که اغلب تجهیزات در ماه مه ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی رسیده بود، اما یافته‌های آن تاکنون در دسترس قرار نگرفته بود.

این آزمایش، راه را برای تحقیقات دیگر پیرامون ترمیم DNA در فضا هموار می‌کند.

دانشمندان امیدوارند که با انجام مطالعات کافی بتوانند آسیب‌های ژنتیکی ناشی از تابش کیهانی و قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونیزه و البته دیگر عوارض مربوط به سفرهای طولانی مدت فضایی را شبیه‌سازی و ترمیم کنند.

این کار به نوبه خود می‌تواند به ناسا و سایر آژانس‌های فضایی در توسعه یک فناوری که از فضانوردان در اعماق فضا محافظت می‌کند، کمک کند و اکتشافات فضایی را عملی کند.

به گفته دانشمندان، فناوری کریسپر احتمالا نقش مهمی در انتقال انسان به مریخ و فراتر از آن داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.