• شنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400042618266
  • منبع : نمایندگی مازندران

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد:

چه زمانی از کود سرک برنج استفاده کنیم؟

چه زمانی از کود سرک برنج استفاده کنیم؟

ایسنا/مازندران مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: افزایش راندمان جذب کود، رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی از فواید مصرف کود سرک در اراضی شالیزاری است.

محمد هادی زاده با اشاره به اهمیت زمان و میزان کوددهی سرک برنج، گفت: در سرک اول، زمان کوددهی در ارقام زودرس (طارم) حدود ۱۵ تا ۲۰ روز بعد از نشا و در ارقام پرمحصول (شیرودی و ندا) حدود ۲۵ تا ۳۰ روز پس از نشاکاری می توان نسبت به استفاده از کود سرک اوره اقدام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد ادامه داد: در سرک دوم، زمان آن در ارقام زودرس ۳۰ تا ۳۵ روز بعد نشا، ۵۰ درصد کود پتاس و باقی مانده‌ کود اوره و در ارقام دیررس ۴۰ تا ۵۰ روز بعد از نشا از ۵۰ درصد کود سرک پتاس و باقی مانده‌ی کود اوره  استفاده شود.

به گفته هادی زاده، برای کودپاشی سرک آب کرت‌ها باید به عمق ۵ تا ۶ سانتی متر و ورودی و خروجی کرت ها کاملا بسته باشد و پس از اجرای عملیات کودپاشی تا زمانی که ارتفاع آب به صفر نرسد از ورود و خروج آب جلوگیری شود.

وی درباره فواید کوددهی سرک برنج بیان کرد: افزایش راندمان جذب کودها با مصرف کود سرک اول سبب رشد رویشی مناسب و افزایش پنجه زنی و مصرف کودهای سرک دوم در زمان ابتدای تشکیل خوشه اولیه سبب افزایش طول خوشه، طول دانه، درصد دانه های رسیده، وزن هزاردانه، ضریب تبدیل، پروتئین دانه و یکنواختی خوشه ها و رسیدگی آنها می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران، این مقام مسئول گفت: کشاورزان برای کسب نتیجه مطلوب در خصوص زمان و مقدار مصرف کود شیمیایی می توانند با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و مدیریت جهاد کشاورزی محمودآباد مشاوره کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.