• جمعه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400051510435
  • منبع : موسسه محک

تاثیرات شگرف تغذیه با شیر مادر در نوزادان

تاثیرات شگرف تغذیه با شیر مادر در نوزادان

معاون مدیرعامل محک در درمان بیمارستان با تاکید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر در نوزادان، گفت: تغذیه کودک با شیر مادر در سال‌های اولیه زندگی تأثیر زیادی بر سلامتی جسمی و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارد و افزایش تغذیه با شیر مادر در سطح جهانی می‌تواند جان بیش از ۸۲۰ هزار کودک را نجات دهد.

به گزارش ایسنا، تغذیه با شیر مادر می‌تواند زمینه پیشگیری از بیماری سرطان در کودکان را فراهم آورد. از زمان همه‌گیری ویروس کرونا تا امروز، سازمان جهانی بهداشت با تشویق سازمان‌ها، ارگان‌ها و مسئولان حوزه سلامت کشورهای مختلف تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا ضمن ایجاد ایمنی و سلامت مادران در این پاندمی شرایط را برای شیردهی آنان به نوزادان خود فراهم کند.

این سازمان امسال با همراهی صندوق کودکان سازمان ملل متحد و نیز با شعار «حمایت از تغذیه با شیر مادر یک مسئولیت همگانی است» به این موضوع توجه ویژه‌ای نشان داده است.

در همین راستا، دکتر علیرضا دانشگری _ معاون مدیرعامل محک در درمان بیمارستان در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر در کودکان مبتلا به سرطان، گفت: از آنجا که تغذیه با شیر مادر در مقایسه با شیر خشک، ریسک ابتلا به سرطان را در کودکان کاهش می‌دهد، محک مادران جوان را تشویق می‌کند که بیشتر به سلامت فرزند خود اهمیت دهند و آنها را با شیر خود تغذیه کنند چرا که رژیم غذایی سالم یکی از دلایل زندگی سالم است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

وی افزود: همچنین شیر مادر بهترین منبع غذایی برای نوزادان و کودکان خردسال است و یک استراتژی نجات‌بخش در زندگی محسوب می‌شود که به کمک آن کودکان، در برابر بسیاری از بیماری‌های شایع مانند اسهال و ذات‌الریه مصون می‌شوند. از طرفی ثابت شده است که کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند از عملکرد بهتری در تست‌های هوش برخوردارند، کمتر چاق یا دارای اضافه وزن می‌شوند و در مراحل بعدی زندگی کمتر مستعد بیماری‌های غیر واگیر هستند. در نهایت می‌توان گفت افزایش تغذیه با شیر مادر در سطح جهانی می‌تواند جان بیش از ۸۲۰ هزار کودک را نجات دهد و سالانه از ابتلای ۲۰۰۰۰ مورد به سرطان سینه در زنان جلوگیری کند.

وی در ادامه تاکید کرد: اگرچه هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه شیردهی احتمال بروز سرطان در کودکان را کاهش می‌دهد وجود ندارد، اما اعتقاد بر این است که شیر مادر به دلیل تأثیر بر کاهش میزان عفونت، هضم و بهبود سیستم ایمنی بدن بهترین انتخاب تغذیه‌ای برای نوزادان است. اهمیت تغذیه با شیر مادر تا حدی است که پزشکان همیشه در سخت‌ترین شرایط جسمی یا روحی به مادر توصیه می‌کنند که به فرزند خود شیر بدهد و در کنار آن از درمان‌های مورد نیاز که برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است بهره‌مند شود.

بنابر گزارش محک، دانشگری اظهار کرد: همان‌طور که گفته شد تغذیه کودک با شیر مادر در سال‌های اولیه زندگی تأثیر زیادی بر سلامتی جسمی و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارد. محک در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی خود با اطلاع‌رسانی و افزایش میزان آگاهی عمومی در این خصوص برای داشتن جامعه‌ای سالم‌تر تلاش می‌کند و امیدوار است این اقدام زمینه ابتلای هر چه کمتر کودکان را به سرطان فراهم آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha