مراسم روز جهانی جوانان هر ساله در ۱۲ آگوست (۲۱ مرداد) برای جلب توجه جوانان به مسائل بینالمللی و تجلیل از ظرفیت آنان بهعنوان شرکای فعال در جامعه جهانی برگزار میشود؛ در ۱۷ دسامبر ۱۹۹۹ این روز بهعنوان روز جهانی جوانان توسط یونسکو اعلام شد.
تعداد جوانان در جهان امروز بیش از هر زمان دیگری برآورد شده است و آمار سازمان مللمتحد در سال ۲۰۱۹ نیز نشان داد که نزدیک به ۱.۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان بین ۱۵ تا ۲۴ سال سن دارند و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۰ با ۷ درصد افزایش به ۱.۳ میلیارد نفر برسد. تقریبا ۹۰ درصد جوانان در کشورهای در حال توسعه و حدود ۵۰۰ میلیون نفر در هند و چین زندگی میکنند.
موضوع روز جهانی جوانان ۲۰۲۱، «تغییر سیستمهای غذایی: نوآوری جوانان برای سلامت انسان و سیاره» است با این هدف که تاکید میشود موفقیت در چنین تلاش جهانی بدون مشارکت معنادار جوانان محقق نخواهد شد. در این بررسی، مسائل و اولویتهای مهم شرکتکنندگان جوان مانند تاثیر بیماری همهگیر کووید- ۱۹ بر سلامت انسان، محیطزیست و سیستمهای غذایی مطرح شده است. سایر چالشهای مهم نیز شامل کاهش فقر، شمول اجتماعی، مراقبتهای بهداشتی، حفاظت از تنوعزیستی و کاهش تغییرات آبوهوایی است که باید مورد توجه قرار گیرند. البته به سازوکارهای حمایتی فراگیر نیاز داریم تا باعث شود جوانان تلاشهای خود را برای بازگرداندن کره زمین و حفاظت از زندگی بهطور جمعی و فردی ادامه دهند و در عین حال تنوعزیستی را در تحول سیستمهای غذایی ادغام کنند.
با توجه به اینکه جمعیت جهان در ۳۰ سال آینده ۲ میلیارد نفر افزایش مییابد، بسیاری از متخصصان بر این باورند که تولید حجم بیشتر غذای سالمتر و پایدارتر رفاه انسان و سیاره را تضمین نخواهد کرد. علاوه بر این، آنان بر ضرورت تصمیمگیری آگاهانه جوانان در مورد انتخاب موادغذایی از طریق افزایش آموزش جهانی در مورد سالمترین و پایدارترین گزینهها برای افراد و محیطزیست تاکید کردند. همچنین توصیههایی مبنی بر ایجاد ظرفیت کافی با توجه به انعطافپذیری سیستمهای غذایی بهویژه در طول بیماری همهگیر و پس از آن ارائه شد.
روز جهانی جوانان فرصتی برای تجلیل و ترویج صدای جوانان، اقدامات و ابتکارات و همچنین مشارکت معنادار، جهانی و عادلانه آنان را فراهم میآورد. امسال روز جهانی جوانان با هدف ایجاد بستری برای جوانان از طریق آموزش جوانان، مشارکت، نوآوری و راهحلهای کارآفرینانه در راهاندازی اجلاس سیستمهای غذایی در سطح بالا ادامه مییابد.
واکنش جوانان به بیماری کووید- ۱۹
بیماری همهگیر کووید- ۱۹، همه افراد را تحتتاثیر قرار میدهد و جوانان نقش مهمی در مدیریت شیوع بیماری و بهبودی پس از آن ایفاء خواهند کرد. اگرچه هنوز نحوه تاثیر این بیماری بر جوانان ناشناخته است اما دولتها در برنامه جهانی مامور شدهاند تا اطمینان حاصل کنند که خدمات آنها پاسخگوی نیازهای جوانان خواهد بود.
افزایش ظرفیت جوانان برای اینکه بتوانند در مورد سلامت خود تصمیم و مسئولیت سلامتی را بر عهده بگیرند نیز یکی از عناصر کلیدی است. در این زمینه، آموزش بهداشت، ارتقاء سلامت عمومی و اطلاعات مبتنی بر شواهد در مبارزه با گسترش و اثرات بیماری کووید- ۱۹ بهویژه برای به چالشکشیدن گسترش اطلاعات نادرست آنلاین بسیار مهم است. نقش دولتها و همچنین سازمانهای جوانان و گروههای اجتماعی برای اطمینان از انتشار اطلاعات قابل اعتماد بهداشت عمومی ضروری خواهد بود. جوانان خود نیز از فناوریهای آنلاین برای انتشار اطلاعات بهداشت عمومی به شیوههای جذاب مانند فیلمها برای ترویج شستوشوی موثر دستها یا رعایت فاصله فیزیکی برای نجات جان افراد استفاده میکنند.
مبتکران جوان از طریق نوآوری با ویروس مقابله میکنند به این صورت که تعدادی پروژه ابتکاری در حال توسعه در سراسر جهان ارائه شده است تا از تلاش جوانان برای ایجاد و ارائه حمایت به جمعیتهای در معرض خطر یا جمعیتهایی که تحتتاثیر همهگیری قرار گرفتهاند، استفاده کند، البته اکثر این ابتکارات بهصورت داوطلبانه انجام میشود (بهعنوان مثال جوانانی که برای خرید و تحویل غذا به افراد مسن یا افراد در معرض خطر کمک میکنند) اما میتوانند شکل شرکتهای اجتماعی نیز به خود بگیرند. بسیاری از مراکز نوآوری برای توسعه راهحلهای موثر مقابله با بیماری کووید- ۱۹ در زمینه فناوری جوانان از استارتاپها حمایت میکنند.
منابع
ifes.org
indiatoday.in
ilo.org
gainhealth.org
gwp.org
iisd.org
un.org
sportanddev.org
انتهای پیام
نظرات