به گزارش ایسنا، به دلیل افزایش جمعیت و بالا رفتن نیازهای تغذیهای افراد، نیاز به افزایش بازدهی در تولید محصولات است. این نیاز به ویژه در برنج که تغذیه اصلی بسیاری از مردم جهان است، بیشتر احساس میشود.
یکی از راههای افزایش میزان تولید، استفاده از گیاهان تراریخته است. گیاهان تراریخته به دلیل تغییرات ژنتیکی در مقابل آفتها و شرایط نامساعد محیطی، مقاومتر هستند. به همین دلیل باعث افزایش میزان تولید محصولات میشود.
از سویی دیگر مصرف محصولات تراریخته که با هدف افزایش تولید محصول و مقاوم به آفات تولید شدهاند، مستلزم سپری کردن مراحل ارزیابی خطر هستند و باید بیخطر بودن آنها تایید شود. بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با انجام یک مطالعه تاثیر مصرف برنج تراریخته طارم مولایی را بر سلامت موشهای صحرایی (رت) بررسی کردند.
در بررسیهای این مطالعه و آزمایشهای انجامشده در طول ۹۰ روز، اثر نامطلوب مشهودی در پارامترهای بیوشیمیایی، هماتولوژی، ادراری، هورمونی و پاتولوژی دیده نشد.
پژوهشگران این مطالعه میگویند: نتایج این تحقیق میتواند در مسیر انجام مطالعات تکمیلی در آینده به منظور اطمینان کامل از تولید و استفاده از برنج تراریخته طارم مولائی مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین این محققان معتقدند که با تایید بیخطر بودن و عدم وجود اثرات سوء مشهود ناشی از مصرف برنج تراریخته طارم مولایی بر روی سلامت رتها، از نتایج این مطالعه در راه بومیسازی تولید برنج تراریخته و حصول خودکفایی برنج و قطع وابستگی به وارادت برنج از سایر کشورها استفاده کرد و این امر زمینه ارتقا امنیت غذایی در کشور را ایجاد خواهد کرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی تاثیر مصرف برنج تراریخته طارم مولایی بر سلامت رت» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و گیلدا اسلامی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مجری اصلی این طرح تحقیقاتی بوده است.
نتایج بهدست آمده از این طرح تحقیقاتی که به صورت مقاله علمی در نشریه Scientific Reports موسسه نیچر منتشر شده، از طریق لینک زیر قابل دسترسی است:
Safety assessment of genetically modified rice expressing Cry1Ab protein in Sprague–Dawley rats
انتهای پیام
نظرات