• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400061510922
  • منبع : نمایندگی خوزستان

آغاز فصل جدید ساماندهی و مرمت در محوطه تاریخی گندی‌شاپور

آغاز فصل جدید ساماندهی و مرمت در محوطه تاریخی گندی‌شاپور

ایسنا/خوزستان مدیر پایگاه‌ ملی میراث‌ فرهنگی و گردشگری گندی‌شاپور و ایوان کرخه از ادامه روند ساماندهی، حفاظت و مرمت در محوطه تاریخی گندی‌شاپور خبر داد.

یعقوب زلقی با بیان این‌که فاز جدید اقدامات ساماندهی، حفاظتی و مرمتی در محوطه تاریخی گندی‌شاپور در حال انجام است، افزود: اقدامات حفاظتی روی ترانشه کاوش شامل اندود کاهگل حفاظتی بر جداره‌ها و کف و مرمت حفاظتی در قسمت‌هایی از دیواره و پی‌های آسیب‌دیده و همچنین ساماندهی محیطی پیرامون ترانشه کاوش انجام شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان، او ادامه داد: در همین زمینه، دومین فصل از ساماندهی سازه‌های آبی با اجرای اقدامات مرمتی روی صیفون شماره دو و پل‌بند اطراف این سازه آغاز شده است که شامل بررسی و شناخت سازه‌های موجود به منظور اقدامات بهتر حفاظتی و مرمتی و مرمت پایه‌های پل‌بند شماره ۲ از سمت غرب است.

مدیر پایگاه‌ ملی میراث ‌فرهنگی و گردشگری گندی‌شاپور و ایوان کرخه اضافه کرد: همچنین اقدامات مرمتی روی تونل یا کانال آب‌بر و موج‌شکن‌ها مطابق با طرح اولیه تا قسمت مد نظر در حال انجام است.

او بیان کرد: اندود بدنه‌ها، کف‌سازی روی سطح کانال‌ها با تکنیک مواد و مصالح سنتی (با ملاط ساروج) از دیگر اقدامات در حال انجام روی این سازه‌ها است.

زلقی در ادامه به آغاز روند عملیات ساماندهی آرامگاه یعقوب لیث صفاری و پاکسازی و مرمت نمای اصلی (ضلع شمالی آرامگاه) اشاره کرد و گفت: در این عملیات، پاکسازی نمای آجری آسیب‌دیده از عوامل محیطی و ترمیم گلدسته‌ها در حال اجرا است.

او خاطرنشان کرد: این پروژه با اعتباری بالغ بر سه ‌میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی ملی در دستورکار قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.