• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1400071208373
  • خبرنگار : 50448

لبنیات دشمنِ سرطان روده بزرگ و تخمدان

لبنیات دشمنِ سرطان روده بزرگ و تخمدان

ایسنا/بوشهر کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: تحقیقات مختلفی از تاثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ و تخمدان، حفظ فشارخون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش‌شده است.

محمدصادق موجی اظهار کرد: دسترسی به رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب برای رشد و نمو و ارتقا سیستم ایمنی کودک، حفظ بدن و محافظت از بیماری‌های عفونی و غیر واگیر در زندگی بزرگ‌سالان ضروری است.

وی بیان کرد: لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می‌شوند، زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین A، B۱۲ و B۲ را فراهم می‌کنند، کلسیم در شیر، ماست و پنیر و کشک قابل‌توجه است اما بیشتر مردم روزانه به‌اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند.

این کارشناس افزود: مصرف لبنیات به میزان سه واحد در روز می‌تواند در ایجاد توده استخوانی کمک کند و منجر به بهبود سلامت استخوان در سراسر دوره عمر شود.

ضرورت مصرف لبنیات

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تصریح کرد: شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل ۲ واحد مصرف کنند. همچنین نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل ۳ واحد شیر یا جایگزین‌های آنها را باید مصرف نمایند.

موجی اضافه کرد: یک واحد از گروه شیر و لبنیات برابر با یک لیوان شیر یا ماست کم‌چرب (کمتر از ۱.۵ درصد)، ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر معمولی (معادل یک و نیم قوطی کبریت)، یک‌چهارم لیوان کشک یا یک لیوان دوغ و یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه است.

این کارشناس عنوان کرد: باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است و سایر فرآورده‌های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه‌ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌گیرند و توصیه می‌شود کمتر مصرف شوند.

فواید مصرف لبنیات

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر توضیح داد: تحقیقات مختلفی از تأثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ و تخمدان، حفظ فشارخون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش‌شده است.

موجی خاطرنشان کردکرد: کلسیم در شیر به راحتی جذب می‌شود و به همین دلیل است که شیر و فراورده‌های لبنی منابع قابل‌اعتماد کلسیم هستند و این کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تنظیم فشارخون دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، وی شیر و فرآورده‌های لبنی را دارای نقش اساسی در رشد و استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی خواند و بیان کرد: مصرف ۲ الی ۳ واحد شیر و لبنیات در روز برای حفظ و ارتقاء سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگ‌سالان موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.