• پنجشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400081310142
  • خبرنگار : 50256

معاون وزیر جهادکشاورزی:

مقالات بخش کشاورزی باید منجر به تغییر در این بخش شوند

مقالات بخش کشاورزی باید منجر به تغییر در این بخش شوند

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون وزیر جهادکشاورزی در حوزه امور زراعت با تاکید بر این‌که مقالات بخش کشاورزی باید منجر به تغییر در این بخش شوند، گفت: باید از مقاله محوری دور شویم و سیستم تحقیقات کشور در حوزه کشاورزی را تغییر و بازسازی کنیم.

علیرضا مهاجر روز پنجشنبه، ۱۳ آبان در جلسه پیشرفت جهش تولید در دیمزارها و کشاورزی قراردادی سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آذربایجان شرقی با حضور رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، مجری طرح گندم کشور، مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، با بان این‌که باید بیش از پیش در حوزه تولید محصولات دیم، کار کنیم، افزود: هر کدام از اراضی سطح کشور با مساحت‌های متفاوت و شرایط مختلف دارای ویژگی‌هایی هستند که نمی‌توان به صورت کلی برای هر یک تصمیم گیری کرد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به لزوم بکارگیری محققان در این حوزه، تاکید کرد: هر نوع از اراضی، نیازمند اتخاذ یکسری تصمیمات بوده و باید برای هر یک، نسخه متفاوتی را تنظیم کرد.

وی ادامه داد: نتایج تحقیقات در این حوزه باید به صورت پایلوت در نقاط مختلفی از استان به اجرا درآید و وزارتخانه نیز از این اقدام حمایت می‌کند.

مهاجر با بیان این‌که تصور می‌شود، برخی از اراضی دیم که دارای خاک پتاس دار هستند نیازی به کود پتاسه ندارند، اظهار کرد: معمولا کشاورزانی که دارای خاک پتاس دار هستند از کود پتاسه استفاده نمی‌کنند، در حالی که تنها کودی که می‌تواند اثرات تنش‌های مختلف برای گیاه را کاهش دهد، پتاسه است. برای تعیین راه‌هایی جهت استفاده از این نوع کود در زمین‌های دارای پتاسه بایستی طرح‌هایی به صورت پایلوت اجرا شوند. 

معاون وزیر جهادکشاورزی در ادامه بر توجه ویژه استفاده از کود پتاسه در مزارع تاکید کرد و افزود: اهمیت این موضوع در طول ۱۰ سال گذشته افزایش یافته چرا که اکنون با تغییر شرایط اقلیمی، تنش‌های خشکی، آبی و سرمایی مواجه بوده و در عمل، خاک‌های اراضی ما مواد غنی و عناصر مهم خود را از  دست داده‌اند و هیچ چیزی ندارند.

وی ادامه داد: کود پتاسه در بخش باغبانی نیز یکی از عوامل مقاومت گیاه در شرایط محیطی مختلف بوده و منجر به افزایش نگه داری محصول می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha