• یکشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400091410415
  • خبرنگار : 50294

شلغم؛ خوراک روزهای سرد زمستانی

شلغم؛ خوراک روزهای سرد زمستانی

ایسنا/کردستان یکی از سبزیجاتی که ایرانی‌ها در فصل سرد سال از آن در درمان سرماخوردگی و گلودرد از آن استفاده می‌کنند، شلغم است.

اغلب ما از شلغم تنها برای درمان بیماری‌های فصلی همچون سرماخوردگی و کم کردن التهاب گلو از آن استفاده می‌کنیم، اما بد نیست بدانیم که شلغم خواص درمانی شگفت‌آوری دارد که اغلب از آن بی‌خبریم! در این گزارش سعی داریم شما را با گوشه‌ای از خواص دارویی شلغم آشنا کنیم.

به گفته یک متخصص تغذیه، شلغم یکی از سبزیجات‌های مفید و پرخاصیت است کە بە عنوان یک ترکیب آنتی بیوتیک در درمان سرماخوردگی و کاهش علائم بیماری‌های مخصوص فصول سرد سال توصیه می‌شود.

سارا فوضی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: توصیه ما به افراد این است که شلغم را به صورت پخته به همراه کمی آویشن در طول روز مصرف کنند؛ البته توجه به این نکته ضروری است که افرادی که دچار پرفشاری خون هستند از مصرف آویشن پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه شلغم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا در افراد می‌شود؛ عنوان کرد: شلغم یکی از ترکیبات مفیدی است کە بە کاهش علائم سرفە در افراد کمک کرده و همچنین بخاطر ترکیبات مغذی کە در خود دارد بە تقویت سلول‌های بینایی چشم کمک کرده و باعث کاهش التهاب مجاری تنفس در افراد می‌شود و یکی از ترکیبات سالم و پرخاصیتی است کە می‌توان در فصول سرد از آن استفادە کرد.

فوضی ادامه داد: ترکیب شلغم پخته بە همراە عسل در درمان سرماخوردگی، سرفە و گلودرد بسیار موثر است.

وی بیان کرد: شلغم را می‌توان در انواع سوپ‌ها و آش‌ها حتی می‌توان بە عنوان خوراک سبزیجات با مرغ و گوشت استفادە کرد؛ همچنین از شلغم می‌توان در سالادها و به عنوان ترشی استفاده کرد؛ اما ترشی شلغم به افرادی که دارای معده ضعیف با مزاج سرد و تر هستند به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

فوضی افزود: مصرف ترشی شلغم آن هم با رعایت دستورات خاص برای کسانی که طرفدار ترشیجات هستند هیچگونه مشکلی ایجاد نخواهد کرد؛ اما مصرف سوپ شلغم با انواع سبزیجات بە شدت توصیە می‌شود.

شلغم؛ خوراک روزهای سرد زمستانی

وی اظهار کرد: ویتامین b و اسید فولیک موجود در شلغم در کاهش علائم کم‌خونی و تقویت سلول‌های کبدی بسیار موثر بوده و بە دلیل فیبر مناسبی کە در خود دارد یکی از ترکیبات مغذی و پرخاصیت برای  سلامت سیستم گوارشی، رودە و کاهش علائم یبوست در افراد است.

فوضی با تاکید بر اثربخشی شلغم در بیماری‌های پوستی عنوان کرد: شلغم در بهبود علائم جوش صورت بسیار موثر و بە دلیل ترکیبات گوگردی کە در خود دارد بە کاهش اگزما و مشکلات پوستی در افراد کمک می‌کند؛ به ویژه در فصول سرد سال کە بسیاری از افراد با مشکلات پوستی، اگزما و ترک خوردن پوست مواجه هستند مصرف شلغم بە صورت پختە و حتی استفاده موضعی از شلغم و آب شلغم برای قسمت‌های ترک خوردە پوست و مشکلات پوستی و پوستە پوستە شدن پوست در فصل سرما بسیار تاثیرگذار و سبب شادابی و سلامت پوست در افراد خواهد شد.

وی ادامه داد: شلغم در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم خیلی موثر است؛ ویتامین c موجود در شلغم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و فسفر موجود در آن بە تقویت حافظە و سیستم عصبی کمک می‌کند.

فوضی تصریح کرد: وجود ترکیباتی همچون کلسیم و منیزیوم در شلغم تا حدودی در رشد استخوان‌های کودک و تقویت اسکلت زنان باردار بسیار موثر است.

به عقیده این متخصص، ید موجود در شلغم ترشح تیروئید را تنظیم و بە دفع اسید اوریک  و سنگ کلیە در افراد کمک می‌کند و فیبر موجود در آن سبب پاکسازی روده‌ها و وجود ترکیبات مغذی در آن برای کاهش اختلالات خواب بسیار موثر و یک ترکیب طبیعی خواب آور محسوب می‌شود.

سارا فوضی تصریح کرد: پروتئین و ویتامین  a موجود در شلغم بە تقویت سلول‌های بینایی چشم کمک و از ایجاد آب مروارید در سالمندان جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود افزود: شلغم همچنین در سلامت قلب، در درمان انواع امراض پوستی موثر و به شدت ضد سرطان است که بە دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی بە سلامت پوست و مو کمک می‌کند؛ سبب تقویت چشم و بینایی می‌شود و تا حدودی بە دلیل اینکە شلغم حاوی کلسیم است بە سلامت استخوان‌ها کمک کرده و در درمان و کاهش علائم آرتروز و روماتیسم مفصلی در افراد بسیار موثر است.

فوضی اظهار کرد: شلغم سرشار از فیبر و کالری است که در کاهش وزن بسیار موثر و گیاهی است سرشار از آهن و اسید فولیک کە در کاهش علائم کم‌خونی بسیار تاثیرگذار است.

وی در پایان با تاکید بر مصرف به اندازه از این گیاه، یادآور شد: بهتر آن است که از شلغم به صورت پختە و رندە شدە در سالادها بە صورت روزانە مصرف شود؛ همچنین مصرف شلغم به صورت خام سبب افزایش ویتامین c و خاصیت آنتی‌اکسیدانی موجود در آن می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.