• شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400092015558
  • خبرنگار : 71660

در یک گزارش عنوان شد؛

مشارکت دانشگاه‌های آمریکا و چین می‌تواند به "نفع ارتش چین" باشد

مشارکت دانشگاه‌های آمریکا و چین می‌تواند به "نفع ارتش چین" باشد

بر اساس گزارش جدیدی که منتشر شده، ده‌ها دانشگاه آمریکایی با دانشگاه‌هایی از چین ارتباط دارند که "تحقیقات دفاعی" را درخصوص ارتقای جایگاه نظامی پکن، از جمله فعالیت‌های مربوط به برنامه تسلیحات هسته‌ای این کشور انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، براساس گزارش " اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها"، این مشارکت‌ها بخشی از تلاش گسترده چین جهت دسترسی به موسسات تحقیقاتی آمریکا برای "دستیابی به فناوری و دانشی" است که می‌تواند به "نفع" ارتش در حال گسترش این کشور باشد.

اما این روابط کاملا "قانونی" است و دانشگاه‌های آمریکایی اغلب روابط خود را با دانشگاه‌های "خواهر خوانده" چینی به‌عنوان یک نقطه قوت آکادمیک تلقی می‌کنند و به دانشجویان و دانش پژوهان فرصتی آموزشی جهت همکاری و یادگیری درخصوص زبان و فرهنگ چینی می‌دهند.

گزارش این اندیشکده مدارک جدیدی درخصوص اینکه دانشگاه‌های آمریکایی نتوانسته‌اند از تحقیقات حساس و مرتبط با امنیت ملی محافظت کنند، ارائه نمی‌کند؛ اما استدلال می‌کند که سیاست‌گذاران و مدیران دانشگاه‌ها باید نگاهی دقیق‌تر به روابط با دانشگاه‌های چینی مرتبط با اقدامات نظامی پکن داشته باشند.

در این گزارش آمده است: دولت آمریکا باید سیستم قانونمندی را ایجاد کند تا توانایی چین را در کسب دانش بنیادی یا دسترسی به تحقیقات حساس‌تر که در حال انجام در دانشگاه‌های آمریکا است، خنثی کند.

کریگ سینگلتون، نویسنده این گزارش گفت که چین نه تنها بر روی مطالب "محرمانه" یا "حساس"، بلکه بر تمام اطلاعات مرتبطی که می‌تواند "قدرت نظامی" و "تکنولوژیکی" آن را تقویت کند، متمرکز است.

این در حالی‌ست که سفارت چین در آمریکا اتهامات وارده را که پکن در حال تلاش برای سوءاستفاده از همکاری علمی بین دانشگاه‌های آمریکا و چین است، رد کرد.

این گزارش متذکر شده است که همه همکاری‌های بین دانشگاه‌های آمریکا و چین "خطرناک" نیست و مشکل اصلی به تعداد نسبتا کمی از موسسات چینی مرتبط است؛ موسساتی که در حال انجام تحقیقات دفاعی هستند. براساس این گزارش، از بیش از ۳ هزار دانشگاه چین، تقریبا ۹۰ دانشگاه یا کمتر از ۳ درصد ارتباط مستقیمی با نهادهای نظامی و امنیتی این کشور دارند.

در این گزارش به نقل از اسناد عمومی آمده است که سه دانشگاه به عبارتی دانشگاه ایالتی آریزونا، دانشگاه یوتا و دانشگاه پاسیفیک لوتران در واشنگتن با دانشگاه سیچوان که به اتهام حمایت از "برنامه تسلیحات هسته‌ای" چین در لیست سیاه دولت آمریکا قرار دارد، مشارکت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha