• چهارشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400120403091
  • خبرنگار : 30054

طرز استفاده صحیح از زودپز چگونه است؟

زودپز یکی از وسایل پرکاربرد امروزی است که باعث راحت شدن آشپزی و کوتاه شدن زمان پخت می‌شود. این وسیله نیز مانند هر نوع وسیله دیگری روش استفاده خاص خود را دارد و با توجه به ساختار متفاوتش کارکردن با آن بسیار مهم است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پارس استیل، در صورتی که بطور صحیح از زودپز استفاده نشود خطر آفرین خواهد بود. در این مقاله با ویژگی و روش استفاده کلی از زودپزها آشنا خواهید شد.

آشنایی با کارکرد زودپز

برای آن که بدانید طرز استفاده صحیح از زودپز چگونه است در اولین اقدام به کاتالوگ همراه محصول مراجعه نمایید ولی در حالت کلی استفاده از این وسیله نیازمند رعایت نکاتی است که در این مقاله می‌توانید با آن آشنا شوید.

- قبل از استفاده از زودپز حتماً دقت کنید بدنه دیگ دچار پارگی و ترک خوردگی نباشد. ترک خوردگی روی سطح بدنه خطرناک است و با خروج بخار داغ باعث سوختگی دست شما خواهد شد.

- زمان پخت غذا دقت کنید نمی‌توانید بیش از دو سوم از حجم زودپز را پر کنید و یک سوم فضای آن باید خالی باقی بماند. نوع غذایی که در زودپز پخته می‌شود مانند انواع خورشت‌ها، سوپ و ... همراه با آب می‌باشد و باید به میزان مورد نیاز داخل زودپز آب اضافه شود. معمولاً یک پیمانه آب در زودپزهای قدیمی برای ۲۰ دقیقه پخت غذا کافیست، همچنین در زودپزهای جدید نیز حدود نصف پیمانه کفایت خواهد کرد.

در صورتی که همراه زودپز سبد بخارپز موجود است می‌توانید برای بخارپز کردن انواع سبزیجات از سبد بخار استفاده کنید. به این صورت که اول سه پایه را در کف دیگ زودپز قرار داده و سپس سبد را روی سطح آن قرار دهید و تا زیر سطح سبد آب اضافه نمایید.

- برای پخت مواد غذایی حتماً از دفترچه راهنما آن استفاده نمایید چرا که زمان پخت در هر زودپزی متفاوت بوده و باید از دفترچه راهنما استفاده شود.

- پس از اضافه کردن مواد غذایی داخل زودپز آب مورد نیاز برای پخت را اضافه نمایید. برای اضافه کردن میزان آب نیز می‌توانید از دفترچه راهنما استفاده کنید زیرا برخی از زودپزها مانند پارس استیل هیچ مقدار آبی را در طول پخت کم نمی‌کند و معمولاً به میزان آب مورد نیاز در انتهای پخت آب اضافه می‌شود. شما می‌توانید جهت خرید انواع زودپز پارس استیل از این بخش دیدن کنید.

- در مرحله بعدی درب زودپز را ببندید و اطمینان حاصل نمایید که قفل شده است سپس زودپز را روی اجاق گاز بگذارید و زیر گاز را زیاد کنید تا شروع به بخار گیری کند. در این مرحله صبر کنید تا فشار داخل زودپز بالا برود. زمانی که فشار به میزان طراحی شده برسد شروع به جوشاندن غذا می‌کند.

- در زودپزهای جدید درجه تنظیم فشار بخار روی درب تعبیه شده است و شما بسته به نوع ماده غذایی خود (گوشت قرمز، مرغ و سبزیجات) می‌توانید درجه آن را تنظیم کنید.

- زمانی که فشار بخار داخلی زودپز به میزان کافی رسید زیر زودپز را کم کنید تا فشار داخل زودپز بیشتر نشود و سوت نزند. در این شرایط غذا داخل زودپز با شعله کم شروع به پخت می‌کند.

- پس از پایان یافتن زمان پخت زیر گاز را خاموش کنید و زمان دهید تا تخلیه فشار اتفاق بیفتد و سپس اقدام به باز کردن آن کنید.

نکات مهم زمان استفاده از زودپز

به منظور جلوگیری از منفجر شدن زودپز زمانی که فشار بخار داخل زودپز به حد نصاب رسید زیر گاز را در حد خاموشی کم کنید.

پس از تخلیه فشار داخلی زودپز زمان باز کردن در، صورت خود را در فاصله مناسب از زودپز قرار دهید زیرا ممکن است محتویات داخل همراه با خروج بخار داغ باشد.

در صورتی که زودپز به درستی بخار گیری نمی‌کند ممکن است مشکل از واشر دور درب و یا سوپاپ تنظیم کننده فشار باشد که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha