• سه‌شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401013018519
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

محققان می‌گویند:

کرونا تا ۷ ماه پس از ابتلا در مدفوع انسان یافت می‌شود

کرونا تا ۷ ماه پس از ابتلا در مدفوع انسان یافت می‌شود

ایسنا/اصفهان کووید ۱۹ عمدتاً به‌عنوان یک بیماری تنفسی شناخته می‌شود، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند، هفته‌ها و ماه‌ها پس از پاک شدن این ویروس از ریه‌ها، همچنان روده شما را آلوده کند.

در این مطالعه محققان دریافتند، از هر هفت بیمار مبتلا به کووید، یک نفر حداقل چهار ماه پس از تشخیص اولیه بیماری کووید، بقایای ژنتیکی ویروس را در مدفوع دارد.

محقق ارشد و استادیار پزشکی و ژنتیک دانشگاه استنفورد در توضیح این پژوهش، معتقد است که این یافته می‌تواند توضیح دهد که چرا برخی از مبتلایان به کووید علائم گوارشی مانند درد شکمی، حالت تهوع، استفراغ و اسهال را تجربه می‌کنند.

آنها نظریه‌پردازی کردند که عفونت روده ممکن است به علائم طولانی کووید در برخی افراد منجر شود.

این محققان با بیان اینکه کووید طولانی مدت می‌تواند پیامد واکنش ایمنی مداوم به ویروس کرونا باشد، معتقدند ممکن است افرادی وجود داشته باشند که عفونت‌های دارند که در قسمت‌هایی غیر از دستگاه تنفسی مانند دستگاه گوارش آنها پنهان شده‌ است.

به گزارش ایسنا، برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی از یک کارآزمایی بالینی اولیه که در ماه می ۲۰۲۰ در استنفورد راه‌اندازی شد برای آزمایش درمان احتمالی عفونت خفیف کووید استفاده کردند. بیش از ۱۱۰ بیمار تحت نظر قرار گرفتند و نمونه‌های مدفوع آنها بررسی شد. محققان دریافتند حدود نیمی از بیماران (۴۹ درصد) در هفته اول پس از تشخیص، بقایای RNA کووید را در مدفوع خود داشتند، این درحالی که چهار ماه پس از تشخیص بود و زمانی که هیچ ویروس کرونایی در ریه‌هایشان باقی نمانده بود. همچنین تقریباً ۱۳ درصد از بیماران همچنان RNA ویروسی را در مدفوع خود دارند و حتی ۴ درصد بیماران تا هفت ماه پس از ابتلا هم ویروس دفع می‌کردند.

به گفته محققان، این اولین مطالعه‌ای است که وجود RNA ویروسی را در نمونه‌های مدفوع جمع‌آوری‌شده از افراد مبتلا به کووید خفیف تا متوسط ​​ارزیابی می‌کند.

این گروه متذکر شدند که RNA بقایای ژنتیکی کروناویروس را تشکیل می‌دهد، نه ویروس زنده واقعی؛ بنابراین بعید است که مدفوع یک فرد مسری باشد. اما حضور مداوم کووید در روده نشان دهنده تأثیر بالقوه برای بروز بیماری‌های طولانی مدت است.

مطالعه جدید در مجله آنلاین Med منتشر شد.

منبع: مدیکال نت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha