جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401030403112
  • خبرنگار : 50402

رهاشدگی ۲۰ کودک در همدان

رهاشدگی ۲۰ کودک در همدان

ایسنا/همدان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان از ۲۰ فقره پرونده حاد رهاشدن فرزند در همدان خبر داد.

به گزارش ایسنا، عباس نجفی ۴ خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در سال گذشته،  ۲۰ فقره پرونده حاد رهاشدن فرزند در همدان داشتیم که بسیار آسیب جدی است.

نجفی تصریح کرد: یک سال گذشته ۳۸۰ نفر از زندانیان استان همدان، پابند الکترونیک دریافت کردند و در حال حاضر ۲۲۰ نفر از مجرمان استان، پابند الکترونیکی دارند.

وی ادامه داد: در نظارت داخلی که یکی از وظایف سند تحول قضایی است، بیشترین شکایات از شهرداری و اداره کار وارد سیستم قضائی شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با اشاره به طرح کاداستر، بیان کرد: تمامی اراضی ملی استان در طرح جامع کاداستر جانمایی شده و ما استان اول در سطح کشور هستیم.

نجفی با بیان اینکه یکی از اصول کار مدیریتی در همه سازمان‌ها این است که برنامه و هدف مشخصی در رابطه با مسیری که طی می‌کند داشته باشد، مطرح کرد: اگر دستگاهی برنامه واحد نداشته نباشد به اهداف و مسیر اسناد بالادستی نمی‌رسد.

وی ادامه داد: دستگاه قضائی با توجه به ماموریت‌هایی که دارد لازم است سندی داشته باشد و در همین راستا سند تحول قضائی در قالب سه فصل تدوین شده است. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با بیان اینکه فصل دوم، فصل اصلی سند است، توضیح داد: در فصل دوم سند ماموریت‌های اصلی دستگاه قضائی توضیح داده شده و فصل سوم نیز مربوط به مدیریت عمومی دستگاه قضائی است. 

نجفی خاطرنشان کرد: در این سند تحول، ۲۰ ابر چالش دیده و ۴۷ عامل برای آن تعریف شده و راهبردهای متعددی و دستگاه مسئول، دیده شده است.

وی ادامه داد: سند تحول به تنهایی و با مشارکت دستگاه قضائی محقق نخواهد شد چون در خیلی از موارد خیلی از چالش‌ها مستلزم امر تقنین است و از اختیار دستگاه قضایی خارج است و اجرایی شدن لوایح مستلزم همکاری دولت و مجلس است. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با اشاره به وجود ایرادات در سند تحول قضائی دادگستری، اظهار کرد: این اشکالات و ایرادات فرایند تدوین از منظر نخبگان و دانشگاهیان جمعبندی و تبدیل به سند تعالی دستگاه قضائی خواهد شد بنابراین باید واکاوی شود.

نجفی با بیان انتشار فراخوان جشنواره «نقد برتر» قوه قضاییه، توضیح داد: جشنواره «نقد برتر» در هفته قوه قضاییه سال ۱۴۰۱ و با هدف احیاء حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع و شناسایی نقدهای برتر و کاربردی در مورد دستگاه قضایی و با مشارکت نهادهای مردمی و تخصصی برگزار می‌شود.  

وی ادامه داد: بر اساس اعلام دبیر خانه جشنواره نقد برتر، این جشنواره قرار است در هشت محور اصلی؛  «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل‌وفصل دعاوی و رفع اختلافات» ، «پیشگیری از وقوع جرائم و دعاوی»، «نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور»، «احیاء حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع»، «کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام»، «اصلاح مجرمان»، «نظام مدیریتی قوه قضائیه و سازمان های تابعه»، « و سایر موضوعات مرتبط»  و ۵۶ محور فرعی پذیرای آثار مخاطبین جشنواره باشد که پس از کارشناسی و اعلام نظر هیئت‌های داوری از منتقدین منتخب تقدیر به عمل می‌آید، همچنین جوایز نفیس دیگری نیز به منتقدین برتر اهدا خواهد شد. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان، خاطرنشان کرد: منتقدین صاحب اثر می‌توانند آثار خود مانند؛ یادداشت، مقاله، کتاب، فیلم و موشن‌گرافی، مصاحبه، فیلم‌نامه، نمایش‌نامه، کاریکاتور و اینفوگرافی با محورهای یاد شده را حد فاصل تاریخ ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد سال ۱۴۰۱ با مراجعه به آدرس سایت نقد برتر: https://naghd.eadl.ir و سامانه نقد برتر: naghdebartar.ir ثبت و ارائه کند.

نجفی با بیان اینکه یکی از مولفه‌های سند هوشمندسازی دستگاه قضایی است، اظهار کرد: ۳۰ سازمانه تاکنون راه اندازی شده و ۳۵ سامانه دیگر در این سند دیده شده است و باید این سامانه‌ها ساده سازی شود.

وی خاطرنشان کرد: در نظارت داخلی، بیشترین شکایات در کشور از شهرداری و اداره کار، وارد سیستم قضایی می‌شود و در استان هم به همین صورت است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان، ادامه داد: خیلی چیزها ماهیت قضایی ندارد اما وارد سیستم قضایی شده و ما را درگیر می‌کند قضازدایی باید صورت بگیرد و خودشان پیگیری کنند.

نجفی خاطرنشان کرد: سازوکار مشخصی برای قانون پیشگیری از وقوع جرم دیده نشده و پیشنهاد ما این است سازمانی برای پیشگیری از دعاوی متشکل از سه قوه شکل بگیرد و ضمانت اجرا دیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha