• شنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401030705047

کارشناس سلامت محیط:

دخانیات تشدید کننده کرونا است

دخانیات تشدید کننده کرونا است

ایسنا/فارس کارشناس سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مخاطرات مصرف دخانیات، تاکید کرد که مصرف قلیان، سیگار، پیپ و دیگر مواد دخانی، بر بیماری‌های دستگاه تنفسی نظیر کرونا، تاثیر تشدید کنندگی دارد.

شهلا کوثری شنبه ۷ خرداد در کارگاه آموزشی زیان‌های ناشی از مصرف دخانیات، ضمن بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد که سالانه ۸ میلیون نفر براثر عوارض ناشی از مصرف دخانیات، جان خود را از دست می‌دهند، گفت: در دوران شیوع بیماری‌هایی نظیر کرونا، این خطر به دلیل اثر تشدید کنندگی دخانیات بر بیماری، به مراتب بیشتر است.

کوثری در بیان مخاطرات و اثرات مصرف مداوم دخانیات در فرد مصرف کننده و اطرافیان، گفت: مصرف دخانیات به هر شکل از آن، مخاطرات فراوانی را به همراه دارد و منجر به ضعف سیستم ایمنی و دفاعی بدن، تخریب سیستم تنفسی و به مخاطره افتادن سلامت قلب و عروق خواهد شد.

او ادامه داد: مصرف دخانیات به دلیل اثر کاهشی بر مقاومت بدن در بیماران مبتلا به دیابت، قدرت مقابله با بیماری های عفونی در این بیماران را تضعیف می کند، از طرفی ارتباط مستقیم بین مصرف دخانیات و بروز سرطان ریه اثبات و تاکید شده است که مصرف محصولات دخانی، شایع‌ترین علت بروز سرطان ریه محسوب می‌شود.

کوثری با اشاره به اینکه مصرف دخانیات خطر ابتلا به سل را افزایش می‌دهد، گفت: مواد دخانی مهمترین عامل در ایجاد بیماری های انسدادی مزمن ریه (COPD) محسوب شده و باعث پارگی و التهاب کیسه های هوایی می شود که این امر کاهش ظرفیت جذب اکسیژن و دفع دی اکسیدکربن توسط ریه و افزایش مخاط و بروز سرفه‌های خشک و دردناک و مشکلات تنفسی مزمن خواهد شد.

او با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، گفت: مصرف دخانیات به عنوان یک عامل خطر برای هرگونه عفونت دستگاه تنفسی تحتانی محسوب می‌شود با توجه با اینکه ویروس عامل بیماری کرونا در درجه اول سیستم تنفسی را درگیر و به ریه ها حمله می کند و باعث بروز آسیب خفیف تا شدید تنفسی می شود، بنابراین مصرف کنندگان دخانیات در معرض خطر شدید عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

کوثری با اشاره به اینکه بعضی از افراد مصرف قلیان را امری تفننی تلقی و این رفتار را در محیط‌های عمومی دنبال می‌کنند، گفت: مصرف قلیان خطر انتقال بیماری ها را افزایش داده و موجب تشدید خطر انتقال ویروس کرونا در محیط های اجتماعی می شود.

او خاطرنشان کرد: عبور دود قلیان از مسیر مشترکی که در ساختار قلیان وجود دارد، شامل قسمت دهانی، شلنگ و جام، به ویژه در اجتماعات و محیط های عمومی، موجب بقای میکروارگانیسم های انتقال یافته از افراد مصرف کننده در این قطعات می شود؛ لذا افراد با استفاده از قلیان مشترک، همواره در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار دارند و این منحصر به قسمت دهانی قلیان نیست.

کارشناس سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طبق شواهد موجود، ویروسی که باعث بیماری کووید ۱۹ می شود از خانواده مشابه با سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) و سندرم حاد تنفسی (سارس) بوده که هر دو با ایجاد آسیب های قلبی و عروقی حاد و مزمن همراه است.

او گفت: وجود ارتباط بین بیماری کووید ۱۹ و سلامت قلب و عروق از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم محصولات دخانی یکی از دلایل عمده ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در سطح جهان به شمار می آید.

کوثری خاطرنشان کرد: اثر بیماری کووید ۱۹ بر سیستم قلبی عروقی می تواند شرایط افرادی که از قبل مشکلات قلبی و عروقی داشتند را به مراتب وخیم تر کند؛ بنابراین وجود وضعیت قلبی عروقی ضعیف تر در بین بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که سابقه مصرف دخانیات را نیز دارند، می تواند نشانه های بیماری را در آنها تشدید کند و از این طریق احتمال مرگ را در بین این افراد افزایش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha