جام جهانی

  • سه‌شنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401031007332
  • خبرنگار : 50402

به بهانه روز کنترل مصرف دخانیات؛

کمتر بکشی، بیشتر دوستت دارم!

کمتر بکشی، بیشتر دوستت دارم!

ایسنا/همدان از ۱۷ سالگی سیگار می‌کشید. می‌گوید در محله‌شان مد بود. مد بود که با سیگار، احساس بزرگی پیدا کنند. در میان هم‌سالانشان پدیده‌ای رایج بود و برخی مواقع در گوشه‌وکنار مدرسه دور هم جمع می‌شدند و "بهمن" می‌کشیدند.

حالا که ۳۵ ساله است و یک دختر هفت ساله دارد، دیگر سیگار نمی‌کشد چراکه دختر شیرین زبانش گفته "اگر کمتر سیگار بکشی، بیشتر دوستت دارم".

از تجربه سیگار کشیدنش که می‌گوید، حس خوبی نسبت به آن روزها ندارد. اسمش را گذاشته "جوانی و جاهلی". می‌گوید آن موقع نمی‌دانستم چقدر بوی بد یا وجهه اجتماعی بدی دارد اما حالا که دیگر نمی‌کشد، متوجه معایب و ضعف‌های آدم‌های سیگاری می‌شود.

وابستگی به سیگار را دیگر دوست ندارد و ترجیح می‌دهد آن آرامش ظاهری که از سیگار می گرفته را در جمع خانواده‌اش پیدا کند.

"سینا"ی ۲۱ ساله اما کشیدن سیگار را در خوابگاه، شروع کرد. می‌گوید سه ترم قبل از شیوع کرونا در خوابگاه بوده و همانجا برای اولین بار سیگار را امتحان کرده است.

از کارش پشیمان نیست و هیچ احساس بدی هم نسبت به کارش ندارد. می‌گوید عادت کرده و بعد از هر وعده غذایی سیگار می‌کشد. وقتی پول ماهیانه از خانواده‌اش دریافت می‌کند، ابتدا هزینه سیگار یک ماهش را محاسبه کرده و کنار می‌گذارد.

عوارض سیگار برایش مهم نیست و می‌گوید خیلی این موارد برایش مهم نیست و نمی‌خواهد عادت زندگیش را بر هم بزند!

مهدی خدابخشی، کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سنیا در گفت‌وگو با ایسنا، پیرامون سن مصرف دخانیات در استان همدان، اظهار کرد: ما در چند حوزه کار می‌کنیم؛ نخستین حوزه، مانیتورینگ و پایش مصرف است تا بدانیم چند درصد مردم استان دخانیات مصرف کرده و از چه جنسی استفاده می‌کنند.

خدابخشی تصریح کرد: در رابطه با میانگین سنی مصرف نمی‌توانیم عدد درستی را عنوان کنیم اما مصرف دخانیات در استان از ۱۳ سال شروع می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف دخانیات در استان، بیشتر در سنین ۱۵ تا ۶۵ سال است که گروه اصلی و مولد جامعه هستند و ما حساسیت خاصی در این گروه داریم و ۲۵ تا ۳۵ ساله‌ها بیشترین فراوانی مصرف را دارند.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اهمیت پایش در این حوزه، گفت: ما تا اطلاعات درستی نداشته باشیم نمی‌توانیم برای پیشگیری از مصرف، برنامه ریزی کنیم و آموزش لازم در جامعه داشته باشیم.

خدابخشی مطرح کرد: خدمات مشاوره و ترک دخانیات در تمام مراکز خدمات جامع سلامت ما وجود دارد و یک روانشناس داریم به طوریکه یکی از مهمترین کارها مشاوره ترک برای متقاضیان است و افراد می‌توانند به این مراکز، مراجعه و برای ترک دخانیات با همکاران ما صحبت کنند.

وی اضافه کرد: همکار ما ملزم است از متقاضی شماره تماس بگیرد و پیگیری کند و اگر افراد به وسیله مشاوره موفق نشوند دخانیات را ترک کنند، با استفاده از درمان دارویی می‌توانند ترک دخانیات را آغاز کنند.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به اهمیت مقابله محیطی با عرضه غیرمجاز دخانیات و به ویژه قلیان در اماکن عمومی، توضیح داد: عرضه قلیان در تمام مراکز و اماکن عمومی اعم از رستوران‌ها، سفره‌خانه‌ها و چایخانه‌ها ممنوع است و هیچ مکان کسبی حق ندارد قلیان بفروشد.

وی ادامه داد: به علت اینکه فروش قلیان سودآور است، متصدیان به راحتی از عرضه قلیان دست نمی‌کشند و می‌خواهند سود داشته باشند بنابراین کار ما سخت است و همکاران با دادگستری و نیروی انتظامی در اسرع وقت به این مسائل، رسیدگی می‌کنند.

خدابخشی خاطرنشان کرد: فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال و همچنین فروش نخی سیگار ممنوع است و سعی می‌کنیم برنامه مدونی در این حوزه با اداره صمت، اصناف و دادگستری داشته باشیم.

کارشناس برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در پایان تأکید کرد: در تلاش هستیم تا دیگر در استان، شاهد تبلیغ دخانیات نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha