• دوشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401031610827
  • خبرنگار : 71282

سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که قیمت دو قلم کالای خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل بیش از ۱۰ درصد رشد داشته و روغن مایع، شکر و قند سه کالایی است که بیشترین تغییر قیمت را داشته اند.

به گزارش ایسنا، تامین غذا و خوراکی همواره یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و بر این اساس هرچه قیمت اقلام غذایی در بازار افزایش یابد، همچنان تقاضا نسبت به آن وجود دارد چرا که حیات انسانها به این دسته کالاها وابسته است به همین دلیل کوچکترین افزایش یا تغییر قیمتی در بازار اقلام مصرفی غذایی بر زندگی آحاد مختلف جامعه اثر می گذارد و معیشت آنها را تحت شعاع قرار می دهد.

مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار با توجه به اهمیت موضوع رفاه و معیشت، گزارشی درخصوص تحلیل آماری تغییرات قیمت اقلام خوراکی درخانوارهای شهری ارائه کرده است که می تواند در برنامه ریزی و تصمیم سازی و تحلیل‌های تخصصی مفید و مثمرثمر واقع شود.

بر اساس گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، قیمت برخی اقلام خوراکی طی اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل از آن به گونه ای بوده است که در ۲ قلم از کالاهای منتخب تغییرات بیش از ۱۰ درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در کالاهای منتخب مربوط به روغن مایع با ۲۲.۳ درصد، شکر با ۱۰.۳ درصد و قند با ۹.۴ درصد است.

البته در ۴ قلم از کالاهای منتخب تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجه فرنگی، خیار، ‌سیب زمینی و موز بوده است.

سه کالایی که بیشترین تغییر قیمت را در اردیبهشت داشتند

همچنین مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل حاکی ازآن است که ۴ قلم از کالاهای منتخب با تغییر قیمت بیش از ۱۰۰ درصد همراه بوده اند به نحوی که بیشترین افزایش قیمت شامل حال سیب زمینی، برنج ایرانی درجه یک، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی شده است.

البته طی این مدت، سه قلم کالا شامل چای خارجی بسته ای، موز و گوشت گوسفندی با کمترین افزایش قیمت روبه رو بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج این گزارش، بررسی نمودار قیمت اقلام منتخب در مقایسه با روند تغییرات آن با حدود مطلوب، هشدار و بحرانی قیمتها نشان می دهد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، متوسط قیمت حدود ۸۷.۵ درصد اقلام منتخب شامل برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، مرغ ماشینی، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم مرغ ماشینی، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، پرتقال، سیب، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا چیتی، عدس، قند، شکر، رب گوجه فرنگی و چای خارجی بسته ای فراتر از حد بحرانی قیمتها و متوسط قیمت اقلام خوراکی مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و پیاز نیز در محدوده هشدار قرار دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha