جام جهانی

  • دوشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401032316186
  • خبرنگار : 50031

معاون علوم پزشکی جهرم:

داروخانه تنها مرجع عرضه دارو و مکمل است

داروخانه تنها مرجع عرضه دارو و مکمل است

ایسنا/فارس معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با تاکید براینکه داروخانه‌ تنها مرجع رسمی عرضه داروها و مکمل‌های دارویی است، از مردم خواست که تحت هیچ عنوان این محصولات را از عرضه کنندگانی غیر از داروخانه‌ها تهیه نکنند.

ابوالفضل نیکوسیر دوشنبه ۲۳ خرداد در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۷۵ واحد صنفی عطاری مورد بازرسی قرار گرفته و طی آن به ۵ عطاری به دلیل تخلف اخطار کتبی داده شده است.

نیکوسیر با بیان اینکه بیشترین تخلف‌ها در صنف عطار، عرضه محصولات غیرمجاز نظیر شامپو، کرم و داروهای دست ساز ترکیبی بوده است، گفت: کرم‌هایی که تحت عنوان برطرف کننده تیرگی و لک و کک و مک عرضه می‌شود، عمدتا غیرمجاز بوده و استعمال آنها منجر به عوارضی خواهد شد و مضراست.

او با اشاره به جمع‌آوری داروها و محصولات دارویی و مکمل‌های غیرمجاز از سطح عطاری‌های بازرسی شده، گفت: یکی از تخلفات عرضه شامپوهای غیرمجاز تحت عنوان شامپوی تقویتی بود که عرضه آنها منجر به ارجاع پرونده تخلف برخی عطاری‌ها به مراجع قضایی شده است.

نیکوسیر خاطرنشان کرد که واحدهای صنفی عطاری تنها مجاز به عرضه گیاهان دارویی فرآوری نشده، روغن‌های گیاهی دارای مجوز، ادویه و عرقیات هستند و عرضه هرگونه دارو توسط آنها خلاف قانون است.

مکمل‌های غذایی بعضا اعتیادآور است

مدیر نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز گفت: ساخت و ترکیب هر گونه داروی گیاهی به صورت پودر، شربت، قرص، پماد، کپسول.... در عطاری ها ممنوع است.

افروز جعفرنیا ادامه داد: عرضه و تبلیغ داروهای شیمیایی و گیاهی با عنوان داروهای ترک اعتیاد، خواب آور، اعصاب و روان، داروهای چاقی و لاغری در عطاری ها ممنوع بوده و جرم محسوب می شود.

جعفرنیا گفت: بسیاری از داروهای لاغری که توسط برخی آرایشگاه های زنانه، عطاری ها، باشگاه های ورزشی، مکمل فروشی ها و ... معرفی و عرضه می‌شود، قاچاق، تقلبی و دست ساز بوده و حاوی مواد مخدر (ترکیبات آمفتامین و شیشه) است و سبب اعتیاد مصرف کنندگان و ایجاد  عوارض جانبی شدید می‌شود.

این مقام مسئول در علوم پزشکی جهرم خاطرنشان کرد: داروهای غیرمجاز که برای چاقی معرفی می‌شود، دارای کورتون و بسیار مضر است و چاقی کاذب برای فرد ایجاد می کند.

به گفته وی مردم هرگز به تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی مکمل های لاغری و چاقی توجه نکنند زیرا داروهایی که با این شیوه تبلیغ می‌شود، کیفیت و استانداردهای لازم را ندارند، چون اگر داشتند در داخل کشور می توانستند ثبت شوند.

جعفرنیان با بیان اینکه تنها مکان مجاز عرضه این گونه اقلام داروخانه است، گفت: معمولا ترکیبات درج شده بر روی ظروف محتوی مکمل های غذایی غیر مجاز، با ترکیبات داخل قوطی تطابق ندارد و حاوی مواد شیمیایی و یا هورمون هایی است که عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: دقت و توجه به مشخصات برچسب هنگام خرید اقلام دارویی و بهداشتی، گامی موثر در جلوگیری از قاچاق کالا و اطمینان خاطر از سلامت فرآورده است.

جعفرنیا گفت: افراد می توانند پس از خرید محصولات مجاز، با مخدوش کردن لایه رویی قسمت مربوط به کد ۱۶ رقمی را با توجه به اطلاعات روی برچسب کنترل اصالت، از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲، تلفن گویا ۶۱۸۵_۰۲۱ یا مراجعه به آدرس سایت www.ttac.ir نسبت به تائید اصالت محصول خریداری شده اقدام کنند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در حال حاضر ۷۵ واحد عطاری در شهرستان جهرم فعالیت دارد و هر عطاری برای فعالیت ملزم به اخذ پروانه کسب و کارت بهداشت است و سالانه دوره های آموزشی توسط اداره نظارت بر فرآورده برای عطاران برگزار می شود.

جعفرنیا خاطرنشان کرد: قبل از آغاز فعالیت یا تمدید پروانه کسب، عطاران موظف هستند که تعهد نامه ای مبنی بر انجام ندادن امور غیرمجاز و دخالت نکردن در امر درمان، امضا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha