جام جهانی

  • دوشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401032316359
  • خبرنگار : 50028

احداث ۶ بازارچه دائمی صنایع دستی در خراسان جنوبی

احداث ۶ بازارچه دائمی صنایع دستی در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی شاهوردی با بیان اینکه ۶ بازارچه دائمی صنایع دستی خراسان جنوبی در حال احداث و تکمیل است، گفت: درآمد صادرات صنایع‌ دستی استان در سال گذشته ۲۶۷ هزار دلار برآورد شده است.

هادی شاهوردی، امروز ۲۳ خرداد در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: صنایع دستی روایتگر صنعت و هنر نیاکان و بیانگر هنر و ذوق مردم استان است  و همیشه صنایع دستی به عنوان سفیران فرهنگی مطرح هستند.

به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز آموزش صنایع دستی در سطح استان، گفت: سالانه حدود هزار و ۵۰۰ نفر از هنرمندان و مشتاقان به صنایع دستی را آموزش می دهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر پنج بازارچه دائمی صنایع دستی در سطح استان فعال است و صنعتگران در این بازارچه ها به فروش اقلام مشغول هستند.

شاهوردی گفت: ۶ بازارچه دائمی صنایع دستی خراسان جنوبی در حال احداث و تکمیل است که امیدواریم طی دوسال آینده به بهره برداری برسد و در این خصوص ۲ مرکز نیز در هفته صنایع دستی کلنگ زنی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۲۸ پرونده ثبت مهارت و سه مورد حاملان میراث فرهنگی ناملموس را ثبت ملی داشته ایم، افزود: ۳۲ نشان ملی مرغوبیت و ۱۷ نشان ملی کیفیت توسط هنرمندان استان اخذ شده است.

وی بیان کرد: ۳۵۰ نفر از صنعتگران صنایع دستی خراسان جنوبی بیمه تأمین اجتماعی و سه هزار و ۳۰۰ نفر بیمه صندوق روستائیان هستند.

شاهوردی با اشاره به در طی این سالها نسبت به ایجاد خانه‌ها و مراکز توسعه و ترویج صنایع دستی اقدام شده است، تصریح کرد: در سال گذشته ۲ میلیارد و ۲۱۵ میلیون تومان را در حوزه آموزش هنرجویان و احداث و تجهیز مراکز صنایع دستی هزینه کرده ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: درآمد صادرات صنایع‌ دستی خراسان جنوبی در سال گذشته ۲۶۷ هزار دلار برآورد شده است که باید افزایش یابد.

وی میزان فروش صنایع دستی استان را در سال گذشته ۲ میلیارد تومان در فروشگاه‌ها، نمایشگاه‌ها و از طریق فضای مجازی اعلام کرد و گفت: شرکت صنعتگران استان در ۱۸ نمایشگاه و برپایی ۱۰۲ بازارچه فصلی صنایع دستی در قالب ۵۷۰ غرفه از دیگر اقدامات است.

ضرورت بازسازی مسئله صنایع دستی و فرهنگ جامعه

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: مسئله پشتیبانی از صنایع دستی کار بسیار مهمی است.

وی، تولید صنایع دستی در دوران های گذشته همراه با حفظ، تربیت و فرهنگ خانواده را بسیار ارزشمند دانست و گفت: گذشتگان ما بر اساس وظایف و اخلاق دینی خود مجموعه ای را ایجاد کرده بودند و کل زندگی خود را بر این اساس اداره می کردند، جنس وارداتی را نیم گرفتند و هرچه نیاز داشتند خودشان تولید می کردند.

وی  ادامه داد: نسبت به فرهنگ جامعه نیز همین گونه است، یعنی آنهایی که در سطح جهان رقم زدند که اقتصاد دنیا را تصرف شوند بی رحمانه صنایع دستی را از بین بردند، شاید یک اسمی از این صنایع باشد، اما آن نیست، یا در طب سنتی مسائل غیر استانداردی را وارد کردند.

عبادی با تأکید بر ضرورت بازسازی مسئله صنایع دستی و فرهنگ جامعه، تصریح کرد: از این رو کار شما خیلی ارزشمند است چرا که هم بخش بازار و اقتصاد و اشتغال را دارد و از سویی احیای آنچه که مربوط به نیاکان و جامعه شما است لذا باید تا جایی که می توانید خدمت کنید تا این مسئله احیا شود و بماند.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه پیوند نسل امروز با نسل های گذشته ضایع شده اما قابل بازسازی است، افزود: همچنین باید در جهت مرغوبیت و کیفیت صنایع دستی طبق معیارهای صحیح استاندارد و نظارت شود تا تولید دقیق و صحیح انجام شود.

وی بر ضرورت توجه به بازاریابی محصولات تولیدکنندگان صنایع دستی تأکید کرد و ادامه داد: نباید اجناس تولیدکنندکان این حوزه روی دستشان بماند تا موجب دلسردی آنان شود لذا باید بازاریابی توسط سازمان میراث فرهنگی پیگیری و محقق شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی یادآور شد: در راستای بازاریابی یک زمانی با آستان قدس رضوی صحبت شد و اعلام آمادگی کردند که از غرفه هایی که در جوار حرم امام رضا(ع) بود به استان خراسان جنوبی اختصاص یابد تا در آنجا بحث بازاریابی کشور و حتی جهان برای تولید کنندگان تسهیل شود، از این قبیل اقدامات باید 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha