کرامتی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۲ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت چغندرقند رفته است، تصریح کرد : پیش بینی می شود از این میزان کشت چغندرقند بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن چغندر قند برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: پیرانشهر، بوکان، میاندوآب، نقده و اشنویه به ترتیب بیشترین میزان کشت چغندرقند را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه استان رتبه اول کشت چغندر قند در کشور را دارد، اظهار کرد: در حال حاضر ۵ کارخانه قند در ارومیه، خوی، نقده، پیرانشهر و میاندوآب فعال هستند و یک کارخانه نیز در مدت زمان نزدیک افتتاح می شود.
کرامتی یادآور شد: از ۳۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت چغندر قند در استان، ۱۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از این اراضی در حوزه دریاچه ارومیه هستند که با توجه به بحران کم آبی و خشکسالی دریاچه ارومیه برنامه ریزی ها در جهت کاهش مصرف آب بکار گرفته شده است.
وی گفت: برای مدیریت و کاهش مصرف آب در کشت محصول چغندر قند اقداماتی از جمله تغییر فصل کشت چغندر از بهاره به پاییز، استفاده از ارقامی با نیاز آبی کمتر و تغییر آرایش کشت چغندر بصورت کشت مربعی در دستور کار قرار گرفته و در حال اجرا است که در صورت مشخص شدن نتایج مثبت در تمامی اراضی چغندر قند این طرح ها اجرا می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با وجود کاهش ۳۶ درصدی بارندگی ها و کاهش آب، نیاز است با مدیریت صحیح و جایگزین کردن ارقام کم آب بر، امنیت غذایی مردم را که امری مهم است، تامین کنیم.
انتهای پیام


نظرات