جام جهانی

  • چهارشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401042214818
  • خبرنگار : 50181

بخش خصوصی کرمانشاه از سفر رئیس جمهور چه می‌خواهد؟

بخش خصوصی کرمانشاه از سفر رئیس جمهور چه می‌خواهد؟

ایسنا/کرمانشاه رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه به بیان مهمترین مطالبات بخش خصوصی و صنعتگران کرمانشاه در آستانه سفر رئیس جمهور به استان پرداخت.

جهانبخش شکری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به در پیش بودن سفر رئیس جمهور به کرمانشاه، گفت: بخش خصوصی استان چند مطالبه مهم و جدی از رئیس جمهور دارد که در نظر گرفتن مشوق‌های معنادار برای استان‌ کمتر توسعه یافته کرمانشاه از مهمترین آنها است.

وی یادآور شد: در حالیکه استان‌های دیگر با دلار هفت تومانی پیشرفت کردند و صنعتی شدند، استان‌ کرمانشاه زیر بمباران هشت سال جنگ تحمیلی بسیاری از زیرساخت‌های خود را از دست داد و صاحبان سرمایه نیز از این استان کوچ کردند.

وی معتقد است، اکنون که کرمانشاه سال‌ها درگیر عدم توسعه یافتگی بوده، نیازمند مشوق‌های معنادار از جمله معافیت‌های خاص مالیاتی، معافیت سهم بیمه کارفرما، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت با بهره پایین، افزایش سهم استان از تسهیلات تصبره 18 و ... هستیم تا انگیزه سرمایه‌گذاران برای حضور در کرمانشاه بیشتر شود، زیرا تنها از طریق تسهیل شرایط برای جذب سرمایه‌گذاران است که می‌توانیم به کاهش نرخ بیکاری استان کمک کنیم.

بهبود زیرساخت‌های ریلی و هوایی؛ خواسته مهم صنایع

خواسته دیگر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه از رئیس جمهور توجه به زیرساخت‌های کرمانشاه بود که یکی از مهمترین ملزومات برای توسعه صنعتی و جذب سرمایه‌گذار است.

شکری عنوان کرد: کرمانشاه با وجود آنکه مرکزیت غرب کشور را در بسیاری از زمینه‌ها دارد، اما هنوز در برخی از زیرساخت‌های اولیه مانند فرودگاه برای پروازهای داخلی، بین المللی و حمل بار هوایی( کارگو) دچار مشکل است.

وی اضافه کرد: به علاوه هم اکنون بسیاری از صنایع در زمینه برق پایدار با چالش مواجهند و این در حالیست که مجموع مصرف برق بخش خانگی و صنعتی کرمانشاه به اندازه یک کارخانه در استان‌های توسعه یافته دیگر نیست.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه راه آهن غرب کشور تا کرمانشاه رسیده اما صنایع استان هنوز از آن بی بهره هستند، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مطالبات مهم ما تکمیل خطوط آنتنی راه آهن و ایجاد بارانداز برای استفاده صنایع است، زیرا استفاده از حمل و نقل ریلی تاثیر بسزایی در کاهش هزینه تمام شده صنایع برای تامین مواد اولیه و جابجایی محصول نهایی خواهد شد.

لزوم توجه به مرزها و مناطق ویژه و آزاد

شکری تاکید کرد: از سوی دیگر حوزه مرزها یکی از مزیت‌های مهم استان کرمانشاه است، اما با وجود تعددی که در مرزهای استان داریم زیرساخت‌های مرزی کرمانشاه در شان استان نیست.

وی با اشاره به کارکرد ملی که مرزهای استان دارد، خواستار تامین منابع مالی برای بهبود زیرساخت‌های مرزی و وضعیت بازارچه‌های استان شد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه سپس به موضوع منطقه آزاد تجاری قصرشیرین اشاره کرد که مدت زیادی از تصویب آن گذشته، اما هنوز عملیاتی نشده و عنوان کرد: سامان دادن به این منطقه می‌تواند روند صادرات و سرمایه‌گذاری خصوصا در مناطق مرزی را در استان تسهیل کند.

شکری با اشاره به فعالیت منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب به عنوان یکی از مناطق ویژه معدود کشور که مربوط به بخش خصوصی است، تاکید کرد: بخش خصوصی کرمانشاه در این منطقه با جدیت در حال کار و فعالیت خصوصا در زمینه صنایع پایین دست پتروشیمی است.

وی با بیان اینکه این منطقه می‌تواند قطب صنایع پایین دست پتروشیمی باشد، از دولت خواست اعتبارات برای کمک به زیرساخت‌های این منطقه در نظر گرفته شود.

توجه به نظرات بخش خصوصی

وی همچنین خواستار کسب نظر از بخش خصوصی و مشورت گرفتن از فعالین این عرصه برای تصمیم‌گیری‌های مرتبط با حوزه تولید و تجارت شد.

وی با بیان اینکه تشکل‌های بخش خصوصی نظیر خانه صنعت و معدن، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون دیدگاه‌های تخصصی و جامعی نسبت به مباحث حوزه تولید و تجارت دارند، یادآور شد: تقاضا داریم در تصمیم‌گیری‌ها از دیدگاه کارشناسی این بخش استفاده شود تا به نتایج درستی دست یابیم، نه آنکه شاهد تصمیماتی باشیم که بعد از مدت کوتاهی به جهت نادرست بودن و تبعات منفی که بر فعالیت بخش خصوصی دارد، ناگزیر به لغو آنها شویم.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نمونه بارز این موضوع را مربوط به در نظر گرفتن عوارض صادراتی برای محصولات نهایی برخی از صنایع فولاد و سیمان دانست که در نهایت اگرچه این عوارض بعد از مدتی برداشته شد، اما بر بازارهای صادراتی صنایع که سال‌ها برای به دست آوردن آن تلاش کردند اثر گذار بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha