جام جهانی

  • شنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 1401052920727
  • خبرنگار : 71271

راهکاری برای بهبود عمر تجهیزات شبکه توزیع هوشمند برق

راهکاری برای بهبود عمر تجهیزات شبکه توزیع هوشمند برق
عکس دریافتی و تزیینی است

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه راهکاری برای بهبود عمر تجهیزات شبکه توزیع هوشمند برق شدند.

به گزارش ایسنا، حامد دهقانی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تحلیل و بهبود عمر تجهیزات شبکه توزیع هوشمند با استفاده از مدیریت مصرف و تولید» که آن را با راهنمایی دکتر بهروز وحیدی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا کرده است، گفت: روند رو به رشد تقاضای انرژی الکتریکی و افزایش گازهای گلخانه‌ای از یکسو و کاهش میزان سوخت‌های فسیلی از سوی دیگر سبب نفوذ بیشتر منابع تولید پراکنده در شبکه‌های توزیع شده است. حضور این منابع در شبکه سبب تامین محلی بارها شده و از این طریق در بهبود قابلیت اطمینان، پروفیل ولتاژ، کاهش گازهای گلخانه‌ای، کاهش هزینه و جلوگیری از احداث نیروگاه‌های جدید مقیاس بزرگ و دیگر مزایای فنی و اقتصادی شبکه تاثیرگذار خواهد بود.

به گفته وی، در فضای تجدید ساختار یافته و رقابتی برق، مالکان به فکر افزایش سود، بهره‌وری و عمر تجهیزات شبکه در عین در نظرگیری رفاه مشترکان هستند و ترانسفورماتورها و کابل‌ها گران‌ترین المان‌های شبکه توزیع بوده و بهبود عمر آن‌ها در افزایش بهره‌وری و قابلیت اطمینان شبکه مؤثرند. بنابراین، بررسی عمر تجهیزات در حضور منابع تولید پراکنده یکی از چالش‌های تصمیم‌گیرندگان شبکه توزیع محسوب می‌شود.

دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: با پیشرفت‌های بوجود آمده در تکنولوژی‌های اندازه‌گیری و ارتباطات، شبکه‌های توزیع به سمت هوشمند شدن گرایش پیدا کرده‌اند. بنابراین در این تحقیق به تحلیل و بهبود عمر تجهیزات شبکه توزیع هوشمند با استفاده از استراتژی تلفیقی مدیریت سمت مصرف و تولید پرداختیم.

وی با بیان اینکه از این طرح می‌توان در تمامی سطوح شبکه بویژه در شبکه‌های توزیع استفاده کرد، گفت: با استفاده از طرح پیشنهادی می‌توان بدون احداث نیروگاه‌های جدید ضمن تامین برق پایدار و صرفه‌جویی در هزینه‌های احداث، استرس روی تجهیزات را کاهش و عمر آن‌ها را به میزان چشمگیری افزایش داد. این افزایش عمر و به تاخیر انداختن جایگزینی تجهیزات به نوبه خود سود اقتصادی قابل ملاحظه دیگری را به ارمغان خواهد آورد.

دهقانی ادامه داد: ادامه این کار را می‌توان با کمک گرفتن از شرکت‌های توزیع و وارد کردن برخی محدودیت‌های عملی در مساله نظیر هارمونیک‌های ایجاد شده ناشی از کلیدزنی و یا محدودیت در انجام مانورهای شبکه مطالعه و پیاده‌سازی کرد.

وی با اشاره به ویژگی‌های طرح، گفت: استفاده از ابزارهای موجود در شبکه به جای ایجاد ابزار جدید، سود دهی بالا، ایجاد رضایت برای بهره‌برداران و مشترکین، افزایش عمر تجهیزات و متعاقبا پایداری و قابلیت اطمینان شبکه از ویژگی‌های این طرح محسوب می‌شوند.

محقق طرح با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح، گفت: نحوه اجرای آسان، استفاده از ابزار موجود در شبکه، در نظرگیری رضایت تولیدکنندگان انرژی و مشترکین، افزایش عمر و بهره‌وری تجهیزات، افزایش قابلیت اطمینان شبکه، تمایل مشترکین به مشارکت در طرح‌های تشویقی، تمایل بهره‌برداران به مشارکت به علت کاهش استرس تجهیزات، تلفات شبکه، هزینه احداث نیروگاه‌ها و میزان انرژی تولیدی، از مزیت‌های رقابتی طرح به شمار می‌روند.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دهقانی با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: از نتایج این طرح می‌توان در سطوح مختلف ولتاژی شبکه برق کشور و نیز در صنایعی که از ترانسفورماتورها و کابل‌های با بارگذاری بالا استفاده می‌کنند، بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha