جام جهانی

  • پنجشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401061713428
  • خبرنگار : 50411

راه‌اندازی موکب «مادر و کودک» در مسیر نجف تا کربلا

راه‌اندازی موکب «مادر و کودک» در مسیر نجف تا کربلا

ایسنا/قم معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان گفت:به همت ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور موکب «مادر و کودک» در بخشی از فضای موکب حضرت زهرا (س) و در عمود ۲۸۷ بین مسیر نجف تا کربلا فعالیت خواهد داشت.

محمد حسن ناصری، ۱۷ شهریور، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به نقش مساجد در احیای پیاده‌روی اربعین به عنوان رویدادی جهانی عنوان کرد: حرکت اربعین و این اتفاق بزرگ در یک پیاده‌روی جهانی، پایگاه چند ده میلیونی است که با حضور معنوی مسلمانان و شیعیان و حتی برخی از ادیان برگزار می‌شود.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان در استان قم افزود: هر کسی سهمی در این حضور معنوی دارد؛ پس اربعین می‌تواند رسانه‌ای برای انتقال پیام به مردم جهان باشد، در واقع پیاده‌روی اربعین، فرصتی مهم برای انتقال مفاهیم و پیام معنوی به جهان است.

وی با اشاره به حضور مردم و رسانه‌ها از اقصی نقاط جهان در پیاده‌روی اربعین بیان کرد: باید از این ظرفیت جهانی حداکثر استفاده را داشته باشیم و از نظر خدماتی و فرهنگی و اجتماعی برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

ناصری با بیان اینکه اربعین رویدادی مردمی است عنوان کرد: موکب‌هایی که در مسیر پیاده‌روی اربعین به زائران خدمت‌رسانی می‌کنند با هزینه‌های چند صد میلیون دلاری، مردمی بوده و بانیانی آن را تأمین کرده‌اند و این جوشش و خدمت‌رسانی به زائران، مردمی است.

وی تصریح کرد: دولت‌ها در بهترین حالت، نقش حمایتی و پشتیبانی از اربعین را دارند، ولی اصل کار بر عهده مردم است، در این راستا مهم ترین پایگاهی که مسلمانان جهان و شیعیان در آن جمع می شوند و به خدمت می‌پردازند نیز مساجد است و بسیاری از موکب‌های اربعین، از دل مساجد و حسینیه‌ها شکل‌گرفته‌اند.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان گفت: اگر بتوانیم بین اربعین و مساجد پلی ایجاد کنیم، بهترین خروجی و نتیجه به دست می‌آید، مساجد همواره پایگاه مردمی و عبادی و اجتماعی و سیاسی بوده‌اند و فعالان مسجدی در بسیاری از رویدادها حضور داشته‌اند و برنامه‌ریزی بر عهده این‌ها بوده است.

وی تصریح کرد: در واقع قسمت عظیمی از تکاپوی موکب‌ها و حضور در پیاده‌روی و خدمت به زائران و جنب‌وجوش در جامعه مذهبی بر عهده خادمین و فعالان مسجد است که این اتفاقات را رقم می‌زنند، چرا که کارکرد مسجد از زمان پیامبر (ص) تاکنون این گونه تعریف شده و این کارکرد را حفظ کرده است.

ناصری در مورد جایگاه مساجد گفت: مسجد صرفا یک محل برای عبادت نیست، بلکه محل رجوع مردم و رفع مشکلات و تربیت و آموزش و ساماندهی امور و پایگاه جهاد و نهضت است، در دوران انقلاب و به خصوص از زمان جنگ پشتیبانی‌های زیادی از سوی مساجد وجود داشت و در دفاع مقدس تأمین ارزاق و پشتیبانی از جنگ و شناسایی و اعزام نیروها و فعالیت‌های و حتی تشکیلاتی پس از جنگ در دل مساجد انجام شده است.

وی افزود: جایگاه مساجد در پیاده‌روی اربعین بسیار مهم است، چرا که مساجد، پایگاه فعال مردمی هستند و مردم به مسجد رجوع می‌کنند و مسجد در بسیاری از شهرها محور امور شده و مشکلات مالی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در مساجد حل و فصل می‌شود، برخی از مساجد نیز ساعات زیادی در طول شبانه روز در خدمت مردم هستند.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان عنوان کرد: همچنین کانون‌های فرهنگی و هنری و پایگاه‌های بسیج در مساجد فعال است و امروز بسیاری از این ظرفیت در راستای برگزاری اربعین نیز قرار گرفته و فعالان اربعین از مساجد مشغول به خدمت هستند.

وی بیان کرد: به خوبی می توان پیوند بین مسجد و ظرفیت‌های اربعین را دید، در مورد معرفت افزایی نسبت به پیاده‌روی اربعین نیز اتفاق خوبی رقم می‌خورد و برای موکب‌ها بحث رفاهی زائران را تأمین می‌کنند، این بخش از کار بسیار مهم است، بخشی نیز در این چند ساله روندی رو به رشدی گرفته که در حوزه‌های فرهنگی است.

ناصری با ابراز خرسندی از استقبال مردم از فعالیت‌های فرهنگی در اربعین اظهار کرد: در پیاده‌روی اربعین گاهی تا سی میلیون زائر این مسیر را می‌پیماید و این ارتشی سی میلیونی با یک هدف، ظرفیت عظیمی را دنبال می‌کند و می توان در بحث ظهور و مهدویت از این ظرفیت استفاده کرد.

وی ادامه داد: بحث منجی در همه ادیان وجود دارد و مهم ترین کاری که می توان در اربعین انجام داد گره زدن دل‌های مسلمین و ادیان مختلف به آرمانه‌ای مهدویت است، هر کس قدمی بردارد مهم ترین رسالت را عهده‌دار شده است، باید برای افزایش موکب‌های فرهنگی تلاش کرد.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان گفت: در موکب‌های فرهنگی مسائلی چون بحث‌های قرآنی و مهدویت و فلسفه عاشورا مطرح می‌شود و می توان در جهت ارتقای آگاهی و بصیرت مردم و شناخت دشمنان و یزیدیان زمان از آن بهره گرفت.

وی ادامه داد: برخی از افراد داخلی دل در گرو غرب دارند نتیجه‌ای هم نگرفتند، این مسائل باید برای مردم دنیا تبیین شود، در این باره تابویی از استکبار جهانی وجود دارد که باید شکسته شود.

ناصری عنوان کرد: اربعین باید با ظرافت‌های خاص خودش تبیین شود، چون مواضع مختلفی وجود دارد، جای شکر و خوشحالی دارد که موکب‌های فرهنگی نیز مستقر می شوند و صرفا وظیفه شان خدمات اولیه نیست، اربعین ظرفیت‌های زیادی دارد چون دل‌ها در این سفر آماده است.

وی بیان کرد: سازمان‌ها و نهادهایی مانند آموزش‌وپرورش و ارشاد و صداوسیما اگر بخواهند چنین کار فرهنگی انجام دهند سال‌ها همه بودجه و تلاششان با این یک هفته برابری می‌کند و تحولات چشمگیری در پیاده‌روی اربعین رقم می‌خورد.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان تصریح کرد: حرکت اربعین نقش مهمی در زنده نگه‌داشتن نهضت عاشورا دارد و احیای ستم‌ستیزی و امر به معروف و نهی از منکر بهترین مصداق برای احیای اربعین است.

وی اظهار کرد: امام خمینی (ره) فرمودند این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه‌داشته است و مصداق آن را می توان در اربعین دید که روح تازه‌ای بر نهضت حسینی می‌دمد، این پیاده‌روی عظیم را باید به مهدویت وصل کرد، به گفته مرحوم آیت‌الله بهجت امام زمان (عج) پس از ظهور، خود را به واسطه امام حسین (ع) به همه عالم معرفی می‌کند، در آن زمان باید همه عالم امام حسین (ع) را شناخته باشند و پیاده‌روی اربعین بهترین فرصت برای این کار است.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان با اشاره به فعالیت‌های این کانون در ایام اربعین گفت: امسال به همت ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، موکب «مادر و کودک» در فضایی به مساحت تقریبی ۶۰۰ متر مربع برپا می‌شود. این موکب در بخشی از فضای موکب حضرت زهرا (س) و در عمود ۲۸۷ بین مسیر نجف تا کربلا فعالیت خواهد داشت.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های موکب مادر و کودک، شهربازی معارفی است که با همکاری کانون فرهنگی هنری «تبیان» از شهر مقدس قم راه‌اندازی شده و در آن فعالیت‌های مختلفی اجرا می‌شود و ما سعی کردیم در قالب دو بازی معارفی و دینی، مبلغ و مروّج آموزه‌های دینی برای کودکان و نوجوانان باشیم.

ناصری افزود: بازی اول «کاروان زیارت» نام دارد که برای رده‌ سنی ۳ تا ۷ سال برنامه‌ریزی‌شده است. در این بازی سعی می‌شود که با محوریت ولایت امیرالمؤمنین (ع)، داستان غدیر خم برای مخاطبین روایت شود؛ در واقع به زبان کودکانه و با استفاده از ابزار و رسانه‌ بازی به بهترین شکل ممکن هدف مد نظر این بازی که رساندن پیام ولایت امیرالمؤمنین (ع) مطرح می‌شود.

معاون اجرایی کانون فرهنگی هنری تبیان ادامه داد: بازی دوم بازی «دشمن‌شناسی» است، در این بازی که برای مخاطبین ۶ تا ۱۲ سال برنامه‌ریزی‌شده است، قصد داریم استکبار جهانی و دشمنانی که بیشترین ضربه را به اسلام و مسلمین دارند وارد می‌کنند را به مخاطب کودکمان بشناسانیم.

وی افزود: در این بازی جنایت‌هایی که آمریکا و اسرائیل علیه بشریت علیه مسلمانان جهان روا داشتند را اعلام می‌کنیم و بچه‌ها با استفاده از تانک‌هایی که به همت خود کانون طراحی و ساخته شده، این دشمنان را مورد هدف قرار می‌دهند.

ناصری ادامه داد: ما سعی کردیم در قالب این دو بازی یک کار فرهنگی را انجام بدهیم و به شیوه کاملاً غیرمستقیم و با استفاده از جدیدترین روش انتقال پیام و معارف در دنیا یعنی با استفاده از بازی و سرگرمی این هدف را دنبال کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha