• یکشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401062015251
  • خبرنگار : 30057

نقشه جامع اصالت‌سنجی عسل تدوین شد

نقشه جامع اصالت‌سنجی عسل تدوین شد

نقشه جامع اصالت‌سنجی عسل با هدف اطمینان از منبع تغذیه زنبور عسل در زمان تولید، توسط محققان مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تدوین شد.

به گزارش ایسنا، دکتر عادل بیگ بابایی، مجری این طرح با تاکید بر اینکه خداوند در قرآن کریم بارها به خواص عسل اشاره کرده و این ماده مغذی علاوه بر رفع احتیاجات بدن خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد، گفت: عمده‌ترین مشکل عسل، تقلب در تولید این محصول ارزشمند است که رایج‌ترین تقلب‌ها استفاده از شکر در کنار کندوها است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد تنوع عسل‌های موجود در بازار بر اساس منبع تغذیه زنبورها از گیاهان مختلف مانند "اسطوخودوس"، "کنار"، "آفتابگردان"، "عسل کوهی"، "سدر"، "کلزا" و "آویشن" هستیم، افزود: خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی عسل باعث شده تا مصرف آن بیشتر جنبه درمانی داشته باشد که متاسفانه هیچ روشی برای تشخیص اصالت آنها بر اساس منبع تغذیه زنبورها در دسترس نیست و حتی استانداردی برای آن تدوین نشده است.

بیگ بابایی ادامه داد: در حال حاضر برخی از روش‌های شیمیایی مورد استفاده برای تعیین منشاء گیاهی، جغرافیایی، کیفیت و خلوص عسل مبتنی‌بر تعیین مقدار آمینو اسیدها و پروتئین‌ها، ترکیبات فرار و معطر، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ترکیبات حاصل از تخمیر عسل، اسیدهای آلی، استرها و ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها و همچنین تعیین فعالیت‌های آنزیمی  و ضداکسیدانی است.

این عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، ادامه داد: به منظور رفع خلأ ذکر شده، در این طرح پژوهشی خاستگاه غالب گیاهی عسل استان خراسان با استفاده از تحلیل داده‌های کمومتری مورد بررسی قرار گرفته است. 

وی با اشاره به اهمیت نتایج به دست آمده برای تقویت صادرات و اعتمادسازی فروش این محصول به‌ویژه در کشورهای حاشیه خلیج فارس، گفت: در این کار نقشه جامع اصالت‌سنجی عسل تدوین شده و برای سنجش کیفیت فقط به استانداردهای ملی اکتفا نشده است.

به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده، رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز گفت: بر اساس این پژوهش، برای ۷ نوع عسل تولیدی شاخص در استان خراسان رضوی با استفاده از روش‌های تشخیصی، شناسنامه اصالت برای این محصول طراحی شده است.

وی با بیان اینکه ایران به واسطه اقلیم مناسب از دیرباز خاستگاه پرورش زنبور عسل بوده است، ادامه داد: در حال حاضر صنعت زنبورداری کشور با ۲۰۶ تعاونی و ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و تولید سالانه ۸۱ هزار تن عسل رتبه هفتم جهان را در تولید این محصول دارد. 

رجب‌زاده یکی از معضلات صنعت عسل را نبود شناسنامه برای این محصول متنوع در بازار دانست و اظهار کرد: مصرف کنندگان تنها به اظهارات کندودار و فروشنده اکتفا می‌کنند و ما با شناخت این مشکل، در این طرح پژوهشی تلاش کردیم صنعت عسل به سمت شناسنامه دار کردن و اصالت سنجی سوق داده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha