• سه‌شنبه / ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401062216795
  • خبرنگار : 30057

"بنیاد علم قره‌یاضی" راه‌اندازی شد

"بنیاد علم قره‌یاضی" راه‌اندازی شد

در حاشیه نشست تخصصی "نقش آموزش عالی در توسعه بخش کشاورزی" علاوه بر تجلیل از استاد فقید دکتر بهزاد قره‌یاضی، پدر بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران، "بنیاد علم قره‌یاضی" با هدف حمایت از پژوهشگران این حوزه آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا کوچکی، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست تخصصی "نقش آموزش عالی در توسعه بخش کشاورزی" که به صورت آنلاین برگزار شد، با بیان اینکه ۱۴۰ سال است که آموزش کشاورزی در کشور راه‌اندازی شده است، افزود: ۸۰ سال است که آموزش عالی کشاورزی در کشور راه‌اندازی شده است و تا قبل از پیروزی انقلاب نیز ۱۰ دانشکده کشاورزی ایجاد شده بود.

وی اظهار کرد: اگر مساحت اراضی کشاورزی موجود در کشور  را ۸.۴ میلیون هکتار بدانیم، برای هر ۶۰ هزار هکتار یک دانشکده کشاورزی راه‌اندازی شده است.

کوچکی، زراعت را اساس فعالیت‌های دانشکده‌های کشاورزی دانست و ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ درصد از تولیدات کشور، زراعی است و بیشترین آسیبی که به آموزش کشاورزی و دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی وارد شد، مربوط به بخش زراعت است؛ از این رو مشاهده می‌کنیم بیشترین بیکاری فارغ‌التحصیلان مربوط به دانش‌آموختگان رشته‌های مربوط به حوزه کشاورزی است.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه عمده فعالیت دانشکده‌های کشاورزی سیاسی شده است، یادآور شد: در شهرهای بزرگ حداقل سه دانشکده کشاورزی دولتی و یا غیر دولتی راه اندازی شده است.

وی تاکید کرد: ما در زمینه آموزش کشاورزی با یک فاجعه بزرگ مواجه هستیم و کسی خود را مقصر نمی‌داند، ولی همه ما مقصریم که با تدریس در این دانشکده‌ها موافقت کردیم.

در این نشست آنلاین همچنین دکتر منصور امیدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر انجمن زراعت و اصلاح نباتات با اشاره به جایگاه انجمن‌های علمی در توسعه علمی، افزود: امروز در این حوزه از همه خط قرمزها عبور کردیم و در این نشست‌ها در خصوص مسیرهایی که تاکنون در حوزه کشاورزی طی شده است، بحث و تبادل نظر می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: در این نشست در خصوص اینکه به نا کجا آباد حرکت کرده‌ایم، بحث می‌شود تا آیندگان به ما خرده نگیرند که نادانسته از ندانسته‌ها حمایت کردیم.

به گزارش ایسنا در این نشست  از استاد فقید دکتر بهزاد قره یاضی، پدر بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک کشاورزی ایران به عنوان برگزیده ششمین دوره چهره تاثیرگذار زراعت و اصلاح نباتات ایران تجلیل شد و به عنوان چهره تاثیرگذار زراعت و اصلاح نباتات ایران معرفی شد.

راه‌اندازی و آغاز به کار بنیاد قره‌یاضی از دیگر رویدادهای این نشست آنلاین است. این بنیاد به منظور حمایت از پژوهشگران و فناوران در حوزه‌های بیوتکنولوژی کشاورزی راه‌اندازی شده است.

دکتر بهزاد قره یاضی، بنیانگذار پرتلاش و خستگی ناپذیر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، معاون سابق وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است که ۱۵ خردادماه ۱۴۰۰ در پی ابتلا به بیماری کرونا در تهران درگذشت.

وی مدرک کارشناسی  خود را در رشته مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات از دانشگاه گیلان و کارشناسی ارشد خود را در رشته زارعت از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد. وی برای ادامه تحصیل عازم کشور فیلیپین شد و در رشته ژنتیک گرایش مولکولی مشغول به تحصیل شد و مدرک فوق دکتری خود را در رشته ژنتیک گیاهی گرایش مهندسی ژنتیک از مؤسسه بین المللی تحقیقات برنج فیلیپین در سال ۱۳۷۷ اخذ کرد.

قره‌یاضی از بنیانگذاران پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در دولت هشتم است که مسئولیت این پژوهشکده را نیز بر عهده داشت. معاونت وزیر و ریاست سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و ریاست دانشکده منابع طبیعی صومعه سرا، تاسیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۳۷۸ و تاسیس شعبه‌های منطقه‌ای آن در تبریز (شمال غرب کشور) و اصفهان (منطقه مرکزی) و رشت (منطقه شمال کشور) از جمله اقدام وی به شمار می‌رود.

تاسیس شورای ملی ایمنی زیستی و رهاسازی اولین برنج تراریخته مقاوم به آفات جهان و تربیت صدها پژوهشگر تراز اول از جمله دستاوردهای دکتر قره‌یاضی در دوره اول مدیریت خود بر این پژوهشکده بود.

این استاد حوزه ژنتیک کشاورزی اولین برنج تراریخته ایرانی را از طریق مهندسی ژنتیک معرفی و تولید کرد؛ تا زمان حیات وی اجازه رهاسازی این برنج از سوی مسؤولان داده نشد. این در حالی است که در سال ۸۳ بر اساس دعوت رسمی و کتبی وزیر جهاد کشاورزی وقت، معاون اول رییس جمهور وقت به عنوان یک کار علمی درجه اول، افتخار برداشت اولین محصول برنج تراریخته تولید شده در جهان را کسب کرد و این برداشت سمبلیک همزمان با سال جهانی برنج، شهرت و آوازه علمی ایران را در سراسر جهان طنین‌انداز کرد؛ به گونه‌ای که نام ایران را در صدر کشورهای اسلامی و به عنوان اولین کشور موفق در تولید انبوه برنج تراریخته، برای همیشه در تاریخ ثبت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha