• پنجشنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401110604862
  • خبرنگار : 50214

زعفران‌کاران بهابادی آموزش دیدند

زعفران‌کاران بهابادی آموزش دیدند

ایسنا/یزد مدیر جهاد کشاورزی بهاباد از برگزاری کارگاه آموزشی کشت زعفران با هدف ترویج کشت این محصول کم آبخواه در این شهرستان به عنوان جایگزین کشت‌های پرآبخواه با حضور 40 نفر از بهربرداران زعفران‌کار خبر داد.

«علی اکبر رحمتیان» از دیگر اهداف برگزاری این دوره آموزشی را که در سالن جهادکشاورزی شهرستان بهاباد یزد برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگاران شامل آشنایی اعضا با کاشت، داشت و برداشت زعفران در راستای ایجاد اشتغال و درآمدزایی، آشنایی اعضا با اهداف و نحوه فعالیت نظام صنفی کشاورزی، آشنایی و هدایت اعضا با اقتصاد مقاومتی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و اهداء گواهی آموزشی به شرکت‌کنندگان در دوره و هدایت در راستای استفاده از وام‌های اقتصاد مقاومتی ذکر کرد.

وی زعفران را یک گیاه زراعی با ارزش دانست که جایگاه خاصی در میان محصولات دارویی، صنعتی و صادراتی دارد و در جهان به عنوان طلای سرخ شناخته می‌شود.

رحمتیان همچنین زعفران را یکی از کارآمدترین گیاهان زراعی از نظر مصرف آب خواند و افزود: زعفران از نظر عناصر غذایی و نیاز آبی، گیاهی کم توقع است و از این جهت می‌تواند به عنوان یک محصول راهبردی باعث تحول در اراضی دیم شهرستان شود.

در این کلاس آموزشی، جنتی از کارشناسان با تجربه زعفران در سخنانی، بر اهمیت کاشت، داشت و برداشت محصول زعفران تاکید کرد و گفت: زعفران از نظر آبی بسیار کم توقع بوده و گونه مناسبی در جهت تغییر الگوی کشت است.

وی افزود: این گیاه در مناطق نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان گرم و خشک است به خوبی می روید و دوره رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است و در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.

این مدرس بخش کشاورزی،  زغفران را به عنوان گرانبهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان که جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد معرفی کرد و افزود: تحقیقات  نشان  می‌دهند که زعفران اثر قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد و مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده می شده، درمان افسردگی است.

جنتی در خصوص کاشت، داشت و برداشت زعفران مطالبی از جمله اهداف توسعه کشت زعفران، ارزش غذایی و دارویی آن، مشخصات گیاه شناسی، فرآیند تولید زعفران ( خاک مناسب کشت ، تعداد پیاز مورد نیاز در هکتار، زمان و فاصله مناسب کاشت، آبیاری، کوددهی، زمان مناسب برای برداشت، بسته بندی و نگهداری زعفران، آفات و بیماری ها و اصول صحیح مبارزه با علف های هرز با تاکید بر مدیریت علف های هرز در زراعت زعفران) مطالبی را عنوان کرد.

این کارشناس در پایان هدف از برگزاری این دوره آموزشی را ترویج زمینه‌های اشتغال پایدار در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در قالب طرح‌های آموزشی اقتصاد مقاومتی بیان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha