• پنجشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401112015630
  • خبرنگار : 50046

رئیس سازمان عشایری:

خشکسالی‌ها، تولید گوشت قرمز عشایر را کاهش نداده است

خشکسالی‌ها، تولید گوشت قرمز عشایر را کاهش نداده است

ایسنا/خراسان شمالی رئیس سازمان عشایری گفت: با وجود وقوع خشکسالی های شدید میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر کاهش نیافته است.

عباس پاپی زاده در حاشیه بازدید از کشتارگاه صنعتی بجنورد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هر سال با تغییرات اقلیمی و خشکسالی هایی که اتفاق می افتد با ضرر و زیان دامداران عشایری مواجه می شویم.

وی افزود: در همین راستا طرح تحول اقتصادی و معیشتی برای حوزه عشایر برنامه ریزی شده که ۴ طرحِ اشتغالزاییِ مکملِ درآمدِ عشایر، طراحی و به استان ها ابلاغ شده است.

پاپی زاده ادامه داد: این طرح ها در حوزه گیاهان دارویی، صنایع دستی، گردشگری و تکمیل زنجیره گوشت قرمز است و علاوه بر آن، آموزش، ترویج و حمایت های مالی نیز در راستای ۴ طرح مذکور انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: علاوه بر آن در استان های مختلف، میز تخصصی مربوط به این طرح ها نیز تشکیل شده است و در ذیل میزها خوشه های تولیدی که خانوار عشایری هستند را ساماندهی کردیم و در حال انجام است.

وی تصریح کرد: تسهیلات به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ تامین شده که با شرایط مناسب در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان عشایری تاکید کرد: مهمترین موضوعی که هم اکنون به دنبال آن هستیم، درنظر گرفتن شرایط تولید کننده و مصرف کننده است.

وی توضیح داد: مهمترین طرحی که هم اکنون به دنبال ان هستیم تامین زنجیره گوشت قرمز است که شامل تامین نهاده، فرآوری، به‌گزینی و جیره نویسی، خرید، کشتار و به بازار رساندن است و پیگیری خواهیم کرد تا این زنجیره را به صورت پیوسته دنبال کنیم تا هم تولید کننده بتواند درآمد بیشتری را کسب کند و مصرف کننده هزینه کمتری را برای خرید گوشت مورد نیاز بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط حاضر با فعالیت واسطه ها مواجه هستیم با ورود شبکه های تعاونی های عشایری و تشکل های عشایری به دنبال آن هستیم که تعداد واسطه ها را کاهش دهیم و از تولید تا مصرف را توسط تشکل های عشایری انجام دهیم که از این طریق سودی که عاید عشایر می شود افزایش یافته و قیمت برای مصرف کننده کاهش یابد.

پاپی زاده گفت: جمعیت عشایری با تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی، نقش مهمی در خودکفایی دارند.

به گفته وی، عشایر توانستند امسال ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha