عباس پاپی زاده در حاشیه بازدید از کشتارگاه صنعتی بجنورد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هر سال با تغییرات اقلیمی و خشکسالی هایی که اتفاق می افتد با ضرر و زیان دامداران عشایری مواجه می شویم.
وی افزود: در همین راستا طرح تحول اقتصادی و معیشتی برای حوزه عشایر برنامه ریزی شده که ۴ طرحِ اشتغالزاییِ مکملِ درآمدِ عشایر، طراحی و به استان ها ابلاغ شده است.
پاپی زاده ادامه داد: این طرح ها در حوزه گیاهان دارویی، صنایع دستی، گردشگری و تکمیل زنجیره گوشت قرمز است و علاوه بر آن، آموزش، ترویج و حمایت های مالی نیز در راستای ۴ طرح مذکور انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: علاوه بر آن در استان های مختلف، میز تخصصی مربوط به این طرح ها نیز تشکیل شده است و در ذیل میزها خوشه های تولیدی که خانوار عشایری هستند را ساماندهی کردیم و در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تسهیلات به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ تامین شده که با شرایط مناسب در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان عشایری تاکید کرد: مهمترین موضوعی که هم اکنون به دنبال آن هستیم، درنظر گرفتن شرایط تولید کننده و مصرف کننده است.
وی توضیح داد: مهمترین طرحی که هم اکنون به دنبال ان هستیم تامین زنجیره گوشت قرمز است که شامل تامین نهاده، فرآوری، بهگزینی و جیره نویسی، خرید، کشتار و به بازار رساندن است و پیگیری خواهیم کرد تا این زنجیره را به صورت پیوسته دنبال کنیم تا هم تولید کننده بتواند درآمد بیشتری را کسب کند و مصرف کننده هزینه کمتری را برای خرید گوشت مورد نیاز بپردازد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط حاضر با فعالیت واسطه ها مواجه هستیم با ورود شبکه های تعاونی های عشایری و تشکل های عشایری به دنبال آن هستیم که تعداد واسطه ها را کاهش دهیم و از تولید تا مصرف را توسط تشکل های عشایری انجام دهیم که از این طریق سودی که عاید عشایر می شود افزایش یافته و قیمت برای مصرف کننده کاهش یابد.
پاپی زاده گفت: جمعیت عشایری با تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی، نقش مهمی در خودکفایی دارند.
به گفته وی، عشایر توانستند امسال ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات