• جمعه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۵:۵۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401112519493
  • خبرنگار : 71531

۶ راهکار برای حفظ وزن مطلوب

۶ راهکار برای حفظ وزن مطلوب
عکس تزیینی است.

برای اینکه بتوانید وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید، باید بین انرژی مصرفی و انرژی دریافتی خود تعادل برقرار کنید و در عین حال یکسری اصول تغذیه‌ای را رعایت کنید.

به گزارش ایسنا، وزن بدن به میزان فعالیت بدنی و غذای مصرفی بستگی دارد. برای رسیدن به وزن مناسب باید بین انرژی مصرفی (فعالیت بدنی، کارهای روزمره) و انرژی دریافتی (حاصل از مصرف مواد غذایی) تعادل برقرار شود.

مصرف شیر و لبنیات را بیشتر کنیم

بر این اساس توصیه می‌شود که هر روز دو تا سه لیوان شیر یا ماست کم‌چرب مصرف کنید. تا حد امکان از انواع پنیرهای کم‌چرب و کم‌نمک پاستوریزه استفاده کنید و در عین حال دوغ تازه کم‌نمک تهیه‌شده در منزل، یک نوشیدنی مناسب است که می‌توانید بنوشید.

 مصرف چربی و روغن را اصلاح کنید

- برای طعم دادن به سالاد به‌جای استفاده از انواع سس‌ها از چاشنی‌هایی مانند آب‌لیمو، سرکه و روغن‌زیتون استفاده کنید.

- از روغن مایع برای مصارف پخت‌وپز و سالاد و از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای سرخ کردن استفاده کنید.

- روغن جامد هیدروژنه دارای چربی اشباع و اسیدهای چرب ترانس (یک نوع چربی مضر) است که خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می‌دهد.

-برای پختن غذا بیشتر از روش‌های بخارپز و آب پز استفاده کنید.

- مصرف غذاهای چرب و سرخ‌شده، فست فودها با اضافه دریافت انرژی موجب اضافه‌وزن و چاقی می‌شوند، بنابراین مصرف آن‌ها را محدود کنید.

- در هنگام طبخ غذا، روغن را به‌طور مستقیم از داخل قوطی به درون ظرف نریزید، بلکه از قاشق استفاده کنید تا میزان روغن مصرفی کمتر شود.

مصرف گوشت را اصلاح کنید

- در هفته ۲ تا ۳ بار غذاهای حاوی گروه گوشت (بیشتر گوشت‌های سفید یا حبوبات و تخم‌مرغ) در برنامه خود بگنجانید.

- ماهی سرشار از چربی‌های مفید (امگا ۳) است که در گوشت‌های دیگر وجود ندارد. بنابراین حداقل هفته‌ای دو بار ماهی بخارپز، تنوری یا کباب شده مصرف کنید.

- قبل از پخت، پوست مرغ و چربی‌های اضافه و قابل‌رؤیت گوشت قرمز را جدا کنید.

- مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس را محدود کنید.

مصرف قند و شکر را کم کنید

- در میان وعده از میوه تازه و بیسکویت‌های سبوس‌دار به‌جای کیک‌ها و شیرینی‌های تر که پرچرب و شیرین هستند، استفاده کنید.

- در هنگام تهیه کیک‌ها و شیرینی‌های ساده خانگی سعی کنید از میزان شکر کمتری استفاده کنید.

- مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی را کم کنید و به‌جای آن آب، دوغ کم‌نمک و آبمیوه تازه بنوشید. (اگر هرروز یک قوطی نوشابه ۳۰۰ میلی‌لیتری به مدت یک سال مصرف کنید منجر به افزایش وزن حدود ۷ کیلوگرم در سال می‌شود).

- همراه با چای از چند دانه توت خشک یا کشمش به‌جای قند و شکر استفاده کنید.

- از میوه‌هایی نظیر سیب، هلو، گلابی که قند کمتری دارند، استفاده کنید و مصرف میوه‌های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر و ... را محدود کنید.

توجه داشته باشید که بهترین راه کم کردن مصرف شیرینی‌ها، نخریدن یا کمتر خریدن آن‌هاست.

مصرف فیبر غذایی را افزایش دهیم

- تا حد امکان نان و غلات مصرفی خود را از نوع سبوس‌دار انتخاب کنید.

- در تهیه غذا در صورت امکان از غلات سبوس‌دار، برنج، ماکارونی رشته، بلغور و حبوبات استفاده کنید.

- انواع سبزی‌ها و میوه‌های تازه در برنامه غذایی خود بگنجانید.

- تا حد امکان از میوه‌های تازه به‌جای آبمیوه، استفاده کنید.

- سیب‌زمینی را به‌صورت تنوری یا آب پز استفاده کنید و میزان سیب‌زمینی سرخ‌کرده را محدود کنید.

- هرروز سبزی‌های تازه و ضدعفونی شده را به‌صورت خام کنار غذا، سالاد یا به شکل بخارپز استفاده کنید.

نمک کمتری مصرف کنیم

- غذای کم‌نمک را انتخاب کنید یا غذاها را با نمک کمتری تهیه کنید.

- سر سفره‌ غذا نمکدان را حذف کنید.

- آجیل‌ها و مغز دانه‌ها را به‌صورت بی‌نمک یا خام مصرف کنید.

- مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشی‌ها را کاهش دهید.

- برای طعم دادن به غذاها به‌جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سرکه، آب‌لیمو، سیر، پیاز، سبزی‌های معطر و سایر ادویه‌ها استفاده کنید.

- تا حد امکان از مصرف غذاهای صنعتی (غذاهای آماده و کنسروها) که نمک زیادی دارند، خودداری کنید.

- برای کم کردن مقدار نمک پنیرهای شور، آن را در آب قرار دهید.

- میزان نمک مجاز مصرفی روزانه حداکثر ۵ گرم است که این میزان علاوه بر میزان نمک مصرفی در پخت غذا، شامل نمک موجود در انواع مواد غذایی نیز هست.

- برای اینکه ذائقه کودکان را به غذای کم‌نمک عادت دهیم به غذای کودک نمک اضافه نکنید و از غذاهای کم‌نمک یا بی‌نمک که برای کودک درست می‌کنید، هرگز نچشید تا ذائقه خود را در طعم غذای کودک دخالت ندهید.

- در برچسب تغذیه‌ای محصول غذایی اگر میزان سدیم ذکر شده است، آن میزان را ۲.۵ برابر کنید تا مقدار نمک محصول به دست آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha