• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402030100238
  • خبرنگار : 50160

تولید ۲۵ هزار تن ماهی سردابی در چهارمحال و بختیاری

تولید ۲۵ هزار تن ماهی سردابی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر شیلات و امور آبزیان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه این استان به‌عنوان یکی از قطب‌های اول تولید ماهیان سردابی کشور است، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۵ هزار تن ماهی سردابی در این استان تولید شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، محمد کریمی با اشاره به اینکه  در سال ۱۴۰۱ میزان تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲۵۰۰ تن افزایش یافته است، اظهار کرد:  انواع ماهی‌هایی که در منابع آبی وجود دارد، هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است، البته ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و کپور ماهیان چینی شامل کپور معمولی، «فیتو فاک»، «آمور» و «بیگ هد» هم در صید از منابع آبی مشاهده شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برخی از ماهیان بومی استان شامل ماهی «باربوس» و «شیر بت» نیز در منابع آبی استان دیده شده است، حتی گزارش‌های تایید نشده‌ای از صید ماهیان خاویاری نیز داریم که برای سال‌های گذشته بوده است.

کریمی با بیان اینکه یکی از پتانسیل‌های بسیار خوب چهارمحال و بختیاری برای پرورش ماهی در قفس در مخزن سد کارون چهار است، گفت: طبق مطالعات انجام شده ظرفیت تولید ماهی در قفس در استان ۴۰۰۰ تن در سال برآورد شده که امیدواریم با هماهنگی‌های انجام شده به ظرفیت مورد نظر برسیم.

وی ادامه داد: به غیر از ماهی‌های خوراکی، انواع ماهی‌های زینتی نیز در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود، البته در مقایسه با استان‌های پیشرو تولیدات قابل توجهی نداریم و طبق آمارهای رسمی حدود ۵۰۰ هزار قطعه در سال ماهی زینتی تولید می‌کنیم، پیش‌بینی می‌شود این رقم به پنج میلیون قطعه برسد.

مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری اضافه کرد: یک واحد فعال پرورش زالو نیز به‌عنوان آبزی غیر از ماهی داریم، شهرستان فارسان پروانه بهره‌برداری ۱۰۰ هزار قطعه زالو در سال را دارد و در حال تولید است.

کریمی در خصوص قیمت ماهی سر مزرعه، بیان کرد: قیمت ماهی به موارد زیادی از جمله عرضه و تقاضا و وزن ماهی بستگی دارد، به‌عنوان مثال قیمت ماهی سه کیلویی سر مزرعه حدود ۱۷۰ هزار تومان و ماهی‌های کوچک با وزن کم‌تر حدود ۱۱۰ هزار تومان است.

وی افزود: رنگ عضله ماهی نیز در قیمت آن بسیار تاثیرگذار است، در بعضی از مزارع پرورشی رنگ‌دانه‌هایی وارد غذای ماهی می‌کنند و این شیوه مدیریت باعث می‌شود که بافت عضله ماهی رنگ نارنجی بگیرد، این اقدام  از نظر بسیاری از مشتریان مطلوب است، در نتیجه حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت برای محصول تولید شده به همراه خواهد داشت.

مدیر شیلات و امور آبزیان چهارمحال و بختیاری در پایان یادآور شد: در خصوص کارخانجات خوراک ماهی، استان چهارمحال و بختیاری حدود ۳۷۵ هزار تن ظرفیت اسمی در این بخش دارد، در حالی‌که نیاز استان بیش از ۳۵ هزار تن نیست، مابقی این ظرفیت نیز به کشورهای آسیای مرکزی، عراق و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha