• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402041912164
  • منبع : دانشگاه تهران

تجاری‌سازی بذر هیبریدی ملون و خربزه محققان دانشگاهی/مزیت‌های محصولات تولیدشده از بذر هیبریدی

تجاری‌سازی بذر هیبریدی ملون و خربزه محققان دانشگاهی/مزیت‌های محصولات تولیدشده از بذر هیبریدی
عکس تزئینی است

دانشیار دانشگاه تهران از به ثمر نشستن تجاری‌سازی بذر هیبریدی ملون و خربزه توسط محققان دانشگاه تهران خبر داد و گفت: کیفیت گوشت، مقاومت به برخی از بیماری‌ها، عملکرد زودرسی بالا، ماندگاری بالا و تحمل دمایی پایین از مزیت‌های محصول تولید شده از بذر هیبریدی است.

به گزارش ایسنا، دکتر فروزنده سلطانی صالح‌آبادی، عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و مجری طرح تولید بذر هیبریدی ملون و خربزه در مراسم رونمایی از محصول تجاری‌سازی‌شده بذر هیبریدی ملون و خربزه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ضمن ارائه گزارشی از فرایند تولید و تجاری‌سازی این بذر، گفت: با توجه به اینکه خربزه و طالبی بومی ایران هستند، ما دارای ذخایر ارزشمندی در این زمینه هستیم که باید روی این گونه‌ها کار می‌کردیم.

وی افزود: در گفت‌وگو با کشاورزان و دریافت مشکلات متوجه شدیم برخی از منابع خوب و ارزشمند باید از نظر ژنتیکی اصلاح شوند و بهبود پیدا کنند، بنابراین این پروژه را به همت گروه باغبانی دانشگاه تهران طراحی و اجرا کردیم.

وی با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی در انجام این پروژه، گفت: از تجارب دو مؤسسه تحقیقاتی در اسپانیا و آلمان استفاده کردیم و در نهایت به هیبرید مطلوب دست پیدا کردیم. بعد از ثبت در مؤسسه گواهی ثبت بذر کرج و پس از دو سال آزمایشاتی که برای یکنواختی و پایداری انجام شد، این بذرها با موفقیت گواهی ثبت دریافت کردند، به مرحله تجاری‌سازی رسیدند و با ثبت و آغاز تجاری‌سازی، تولید انبوه این بذر در کشور آغاز می‌شود.

دکتر سلطانی، کیفیت گوشت، مقاومت به برخی از بیماری‌ها، عملکرد زودرسی بالا، ماندگاری بالا و تحمل دمایی پایین را از مزیت‌های طالبی و ملون تولید شده از بذر هیبریدی برشمرد و گفت: مقاومت به دمای پایین در بحث صادرات دارای اهمیت است که در دوره حمل و نقل که باید در دمای پایین صورت گیرد، کیفیت محصول کاهش پیدا نمی‌کند.

وی همچنین ماندگاری و عدم کاهش وزن بعد از برداشت را یکی دیگر از مزیت‌های محصول تولیدی از بذر هیبریدی برشمرد. صرفه‌جویی ارزی موضوع دیگری بود که دکتر سلطانی به آن اشاره کرد و افزود: با تأمین بخشی از نیاز داخلی، از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشکدگان کشاورزی همچنین از آغاز پروژه تولید بذر هیبرید خیار خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha