• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402052817379
  • خبرنگار : 50136

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اعلام کرد

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه ‌فرنگی از مزارع آذربایجان‌ غربی

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه ‌فرنگی از مزارع آذربایجان‌ غربی

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌ غربی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۴۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سان‌ست،سما، پارس،۸۳۲۰ کارن ،فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی ، کمودور و کامنتا کشت شده، برداشت شود.

مهدیه فلاح در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز برداشت گوجه فرنگی از سطح ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فرآوری شده مصرف می‌شود.

وی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهین‌دژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

فلاح اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت می‌گیرد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: متوسط عملکرد در هکتار این محصول 65 تن است و نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر می‌کند.

وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به  آبیاری نوار تیپ است.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.

فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاءهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می‌شوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می‌ شود، جلوگیری می‌کند.

به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط صنایع تبدیلی خریداری می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در منازل و کارخانجات استان به صورت رب و سس مورد استفاده قرار می گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha