به گزارش ایسنا، یوباک دهوج جی سی نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران طی پیامی در کنفرانس روز جهانی غذا اظهار کرد: دولتها میبایست سیاستهای دانش بنیان طراحی کرده، نوآوری را تشویق کنند و در مدیریت آب سرمایه گذاری کنند.
این رویداد در تاریخ ۲۴ مهرماه توسط سازمان غذا و داروی ایران به مناسبت روز جهانی غذا با موضوع "آب زندگی است، آب غذاست. هیچکس جا نماند" برگزار شد.
جی سی در این پیام که توسط سرپرست موقت وی خوانده شد، بر ارتباط عمیق بین آب و غذا تاکید و بیان کرد: با وجود پوشیده شدن ۷۱ درصد از سطح زمین توسط آب، تنها ۲.۵ درصد از این آب شیرین برای کشاورزی مناسب است.
وی همچنین اظهار کرد که منابع آب جهانی به دلیل عواملی مانند رشد جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تهدید احتمالی تغییرات اقلیمی تحت فشار قابل توجهی قرار دارند.
جی سی با تاکید بر یک روند نگران کننده، خاطرنشان کرد: در چند دهه گذشته منابع آب شیرین به ازای هر نفر ۲۰ درصد کاهش یافته است. از برداشتهای جهانی آب شیرین، ۷۲ درصد به کشاورزی نسبت داده میشود که به ارتباط مهم بین آب و غذا اشاره دارد.
وی در ادامه بر ضرورت اقدام جمعی تاکید کرد و از دولت ها خواست تا سیاست های مبتنی بر علم را طراحی کنند، نوآوری را ترویج داده و در مدیریت آب سرمایه گذاری کنند.
نماینده موقت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در ایران گفت که فائو متعهد به کمک به دولتها و ذینفعان در مدیریت پایدار آب های زیرزمینی از طریق ابزارها و فناوری های مختلف است.
جی سی همچنین از تلاشهای ایران برای رسیدگی به امنیت غذایی و تغذیه بهویژه سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی قدردانی کرد و افزود: سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی ایران گامی مهم و همسو با اهداف توسعه پایدار است.
در پایان، نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران بر مدیریت خردمندانه منابع گرانبهای آب برای محافظت از سیستم های غذایی، کره زمین و رفاه همگان تاکید کرد. او همچنین خواستار همکاری جهانی برای تضمین آیندهای پایدارتر شد.
انتهای پیام
نظرات