• شنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402072920346
  • خبرنگار : 50026

وقتی موطن اصلی زرشک بی‌دانه کمترین استفاده از این محصول ارزشمند را برده است

وقتی موطن اصلی زرشک بی‌دانه کمترین استفاده از این محصول ارزشمند را برده است

ایسنا/خراسان جنوبی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: کشورهایی مانند آلمان، کانادا و آمریکا با توجه به پتانسیل‌ها محصولات مراقبت پوستی، مکمل‌های دارویی و غذایی و داروهای متنوع بر پایه بربرین که آلکالوئید اصلی زرشک است ساخته و عرضه می‌کنند در حالی که در موطن اصلی زرشک بی‌دانه کم ترین استفاده از این محصول ارزشمند شده و بیشتر خام فروشی و فروش فله‌ای این محصول انجام می‌شود.

ساره حسینی در گفت و گو با ایسنا گفت: این میوه ارزشمند پتانسیل خوبی برای فراوری دارد که متاسفانه از این پتانسیل به نحو شایسته در استان استفاده نشده است.

وی ادامه داد: زرشک بی‌دانه جزو نعمت‌های بی‌بدیل استان خراسان جنوبی است که می‌تواند اقتصاد این استان را تحت تاثیر قرار داده و باعث ارز آووری و ایجاد اشتغال پایدار شود. 

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، اظهارکرد: محصولاتی مانند مربا، مارمالاد، باسلوق، مسقطی، شکلات ، آبنبات از این میوه ارزشمند به صورت سنتی دراستان تهیه می‌شود در صورتی که دانش فنی و علمی تولید صنعتی این فراورده‌ها هم نزد متخصصین صنعت غذا در استان قرار دارد و دور از انصاف است که کشورهایی مانند ترکیه و ارمنستان از این محصول ارزشمند نهایت استفاده را برده و فراورده‌هایی مانند آبنبات، شکلات، باسلوق و سایر فراورده‌های غذایی را ساخته و مجدد به مهد تولید زرشک با قیمتی چند برابر محصول خام صادر کنند. 

وی با اشاره به اینکه علاوه بر مصارف غذایی این محصول ارزشمند پتانسیل خوبی جهت تولید فراورده‌های دارویی نیز دارد، افزود: تمام اجزای گیاه زرشک از جمله ریشه، ساقه، برگ و سر شاخه‌های این گیاه خاصیت دارویی اثبات شده دارند که حاصل سال‌ها پژوهش و تحقیق دانشمندان و محققان توانمند کشور است. 

حسینی ادامه داد: کشور هایی مانند آلمان، کانادا و آمریکا با توجه به همین پتانسیل‌ها محصولات مراقبت پوستی، مکمل‌های دارویی و غذایی و داروهای متنوع بر پایه بربرین که آلکالوئید اصلی زرشک است ساخته و عرضه می‌کنند در حالی که در موطن اصلی زرشک بی‌دانه کم‌ترین استفاده از این محصول ارزشمند شده و بیشتر خام فروشی و فروش فله‌ای این محصول انجام می‌شود.

محقق جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: با نزدیک شدن به زمان برداشت زرشک خالی از لطف نیست که برخی از خواص این میوه استثنایی به طور مختصر اشاره کنیم طبق مطالعات علمی محققین، زرشک سرشار از ویتامین‌ها، فیبر، روی، مس، آهن، منگنز و ترکیبات فعال زیستی مانند آلکالوئید ها و فلاونوئیدها است.

حسینی ادامه داد: مطالعات بالینی نشان داده آلکالوئید بربرین موجود در زرشک اثرات مفیدی بر قند خون و فشار خون دارد علاوه بر آن آنتوسیانین‌ها رنگدانه‌های طبیعی و جزو ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه زرشک هستند و می توانند سلامت قلب و مغز را بهبود ببخشند. 

وی تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه از بدن در برابر آسیب سلولی محافظت می‌کنند و عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌های مزمن را بهبود می‌بخشند. 

حسینی با اشاره به فواید زرشک بر سلامتی بدن خاطرنشان کرد:  قرن‌هاست از آن به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان انواع اختلالات مانند دیابت، بیماری کبدو کبد چرب، درد کیسه صفرا و سایر بیماری های مزمن در طب سنتی در سراسر جهان استفاده می شود به طور مثال می‌توان به استفاده از زرشک برای درمان اسهال، کاهش تب، بهبود اشتها، تسکین ناراحتی معده و همچنین محرک ایجاد شادی در طب سنتی هند اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha