• یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402080705046
  • خبرنگار : 71553

از سوی مدیرعامل اتحادیه دام سبک مطرح شد

پیشنهاد اضافه شدن گوشت گرم گوساله و گوسفندی در کالابرگ/ هزینه تولید گوشت چگونه کاهش می‌یابد؟

پیشنهاد اضافه شدن گوشت گرم گوساله و گوسفندی در کالابرگ/ هزینه تولید گوشت چگونه کاهش می‌یابد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور به عرضه گوشت گرم گوساله و گوسفندی در کالابرگ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فقط گوشت منجمد گوساله در کالا برگ عرضه می‌شود، ولی می‌توان با عرضه گوشت گرم این شرایط را فراهم آورد که مردم به آن دسترسی بیشتری داشته باشند.

افشین صدر دادرس در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از ابتدای سال قیمت دام زنده تغییری نکرده است، گفت:‌ دام زنده سبک با قیمت هر کیلو ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می‌شود و در این مدت افزایش قیمتی نداشته است.

وی ادامه داد:‌ قیمتی که در بازار گوشت می‌بینیم ارتباطی با قیمت دام زنده ندارد. قیمت دام زنده در طی این ماه‌ها ثابت بوده و افزایش قیمت گوشت به دلیل مشکلات بخش توزیع است. یعنی مسئولان باید بیشتر بر بخش توزیع تمرکز کنند و برای آن تدابیری بیاندیشند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که باعث کاهش قیمت نهاده‌ها شده،‌ کاهش جمعیت دامی کشور است گفت: بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران جمعیت ۶۸ میلیونی دام زنده در بهار به ۶۰ میلیون در تابستان رسیده و این موضوع هم به واردات گوشت باز می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه در اینجا فقط کاهش هزینه تولید مطرح نیست، بلکه بازار نیز اهمیت دارد، عنوان کرد: اگر تولیدکننده، محلی برای عرضه محصولات نداشته باشد تولید را کنار می‌گذارد. در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی فقط می توانند محصولاتشان را در قصابی‌ها عرضه کنند و برخی فروشگاه‌های بزرگ تمایلی به فروش گوشت داخلی ندارند و گوشت وارداتی عرضه می‌کنند تا بهتر بتوانند نظارت کنند.

به گفته وی می‌توان گوشت‌های وارداتی و داخلی را در ظروف جداگانه‌ای کنار هم قرار داد که هم برای مصرف کننده قابل تشخیص باشد و هم بازرسان بتوانند به راحتی بر آن نظارت کنند.

صدر دادرس در ادامه به ارائه ‌راهکارهایی برای کاهش هزینه‌های تولید داخل اشاره کرد و گفت: اینکه انتظار داشته باشیم با توجه به تورم و افزایش هزینه‌های تولید گوشت با قیمت سال قبل عرضه شود درست نیست. اما برای کاهش هزینه‌ها ابتدا باید ایرادات بخش توزیع مرتفع شود تا گرانفروشی رخ ندهد. دیگر اینکه نهاده‌ها ۷۵ درصد هزینه‌های تولید را شامل می‌شوند و کاهش قیمت نهاده‌ها باعث کاهش هزینه‌ تولید خواهد شد. از طرفی قیمت حمل و نقل نیز باید کنترل شود. همچنین  دولت بایستی به نقدینگی دامداران نیز توجه کند.

وی در پایان به عرضه  گوشت گرم گوساله و گوسفندی در کالابرگ به عنوان یک راهکار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فقط گوشت منجمد گوساله در کالابرگ عرضه می‌شود، ولی می‌توان با عرضه گوشت گرم این شرایط را فراهم آورد که مردم به آن دسترسی بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha