• دوشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402082216194
  • خبرنگار : 50377

روز مازندران؛ از هیرکانی تا دماوند

پایان کار سومین جشنواره «کئی پِلا» در ساری

پایان کار سومین جشنواره «کئی پِلا» در ساری

ایسنا/مازندران سومین جشنواره بومی «کئی پِلا» که با هدف احیاء و ترویج بخشی از فرهنگ غذایی مازندران، حفظ آیین و سنن مردم این دیار و ایجاد نشاط و شادابی در میان شهروندان به مدت یک هفته در بوستان ولایت ساری برگزارشده بود یک‌شنبه شب با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، با برنامه‌های شاد و متنوع به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ساری در این مراسم با قدردانی از محمدحسین قبادی شهردار ساری و سازمان فرهنگی شهرداری، برپایی این مراسم را زمینه شادی و نشاط شهروندان دانست که سه سال پیاپی در مرکز استان به‌عنوان جشنواره ملی "کئی پلا" با حضور باشکوه مردم برگزار می‌شود.

سید ذوالفقار شریفی بر لزوم حفظ هویت و آداب‌ و رسوم تأکید کرد و افزود: تلاش داریم تا در سال‌های آتی با اجرای دیگر برنامه‌ها نشاط را در بین شهروندان افزایش دهیم.

"علیرضا حمیدی" معاون خدمات شهری شهرداری ساری، نیز حفظ فرهنگ و آیین را در داشتن شهر پویا و توسعه‌یافته ضرورت دانست و گفت: اگر جایی فرهنگ در حال فراموشی است باید برای حفظ و احیای آن تلاش کرد.

سومین جشنواره «کئی پِلا» در بوستان ولایت ساری به کار خود پایان داد

وی به تنوع سنت‌ها و آیین‌های مردم این استان اشاره کرد و افزود: جشنواره کئی پلا بخش کوچکی از فرهنگ مازندرانی را به نمایش گذاشته است.

حمیدی ادامه داد: این جشنواره علاوه بر احیای فرهنگ بومی مکانی برای نمایش هنرها و تولیدات هنرمندان محلی است؛ تلاش داریم تا بسترسازی مناسب علاوه بر جشنواره کئی‌پِلا و بهارنارنج دیگر جشنواره‌های بومی که بیانگر فرهنگ و سنن ما محسوب می‌شود را در مرکز استان برگزار کنیم.

سومین جشنواره «کئی پِلا» در بوستان ولایت ساری به کار خود پایان داد

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساری نیز با اشاره به حمایت‌های شهردار ساری و اعضای شورای اسلامی شهر از تلاش کارکنان سازمان فرهنگی و عوامل اجرایی این جشنواره قدردانی کرد و احیای فرهنگ بومی و افزایش نشاط اجتماعی شهروندان را از اهداف این جشنواره در مرکز استان عنوان کرد.

احسان مرادی‌فر افزود: احیاء و زنده نگه‌داشتن آداب ‌و رسوم فراموش‌شده و غذاهای بومی و محلی مناطق علاوه ‌بر حفظ آن‌ها برای نسل‌های آینده، موجب معرفی آن منطقه به گردشگران و توسعه گردشگری می‌شود.

سومین جشنواره «کئی پِلا» در بوستان ولایت ساری به کار خود پایان داد

قابل ذکر است، شهرداری ساری پس از ثبت "کئی‌پِلا" (پلو کدو) در فهرست میراث ملی ایران به مناسبت هفته مازندران برای سومین سال پیاپی اقدام به برگزاری نمایشگاه و جشنواره‌ای با همین نام و محوریت کرده که از ۱۵ آبان ماه تا ۲۱ آبان با ارائه انواع محصولات و فرآورده‌های غذایی برآمده از کدوحلوایی میزبان شهروندان ساری و شهرها و روستاهای همسایه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha