• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402091208267
  • خبرنگار : 50214

تولید سالانه ۴۳۰۰ تن گوشت بوقلمون در استان یزد

تولید سالانه ۴۳۰۰ تن گوشت بوقلمون در استان یزد

ایسنا/یزد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد از فعالیت ۳۱ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ قطعه با تولید بیش از چهار هزار و ۳۰۰ تن گوشت بوقلمون در سال خبر داد.

«محمد علی حاتمی زاده» در این باره اعلام کرد: طی هفت ماهه امسال پنج واحد جدید پرورش بوقلمون گوشتی به ظرفیت ۴۳ هزار قطعه در دوره و تولید یکهزار تن گوشت بوقلمون در سال به بهره برداری رسیده است که میزان جوجه ریزی دو واحد آن ۲۵ هزار قطعه است.

وی افزود: میزان سرمایه گذاری ثابت این پنج واحد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی بالغ بر ۲۰ نفر بوده که عمدتا توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

به گفته این مسئول، ۱۶ مجوز پروانه تاسیس به ظرفیت ۶۲ هزار قطعه صادر شده که با بهره برداری این واحدها در طی برنامه هفتم، تولید گوشت بوقلمون به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ تن در سال افزایش خواهد یافت.

حاتمی زاده تصریح کرد: متوسط مصرف سرانه گوشت بوقلمون در ایران حدود ۰.۵ کیلوگرم بوده که نسبت به کشورهای پیشرو با حداقل هشت کیلوگرم مصرف، عقب هستیم و در صددیم تا پایان برنامه هفتم این مقدار به حدود سه کیلوگرم افزایش یابد.

وی اضافه کرد: ضمنا سهم تولید گوشت بوقلمون در دنیا حدود پنج درصد کل گوشت طیور بوده که نشان دهنده نوپا بودن این صنعت است.

وی با بیان اینکه توسعه پرورش بوقلمون در اولویت برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبی بالای گوشت بوقلمون به بیماری‌ها، راندمان تبدیل خوراک مناسب و قابل رقابت با جوجه‌های گوشتی، ضریب تبدیل بهتر، نسبت لاشه به وزن زنده و مهمتر از همه راندمان تبدیل بالاتر پروتئین خوراک به گوشت سبب شده که بوقلمون در سبد مواد غذایی ارزشمند قرار گیرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در پایان متذکر شد: گوشت بوقلمون در زمره گوشت قرمز محسوب می‌شود و با تولید آن می توان بخشی از کمبود تولید گوشت قرمز در استان را با بهره‌وری بالاتر تولید کرد تا از افزایش قیمت گوشت قرمز جلوگیری شود.

«حسین محمد زاده» مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اعلام کرد: در راستای افزایش و بروز رسانی علم پرورش بوقلمون در استان یزد، دوره‌ای کاربردی تحت عنوان مدیریت پرورش بوقلمون در استان برگزار شد.

به گفته‌ی وی، بیش از ۷۰ نفر از کارشناسان، دامپزشکان و بهره‌برداران فعال در صنعت پرورش بوقلمون در این دوره شرکت کرده و با نکات کاربردی در مدیریت پرورش بوقلمون آشنا شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، این کارگاه آموزشی با محوریت معاونت بهبود تولیدات دامی و همکاری شرکت تعاونی بوقلمون‌داران استان یزد با تدریس «توحید طلوعی» برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha