• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402092115262
  • خبرنگار : 71553

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک مطرح کرد

راهکارهایی برای کاهش قیمت‌ها/ گوشت گرم در کالابرگ عرضه شود

راهکارهایی برای کاهش قیمت‌ها/ گوشت گرم در کالابرگ عرضه شود

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور دلایل بالا بودن قیمت گوشت گوسفندی در بازار را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر گوشت قرمز تولید داخل در اقلام کالابرگ الکترونیک نیست و اگر این اتفاق بیفتد، تولید رونق خواهد گرفت.

افشین صدر دادرس در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت دام زنده سبک به کیلویی ۲۰۵ تا ۲۱۰ هزار تومان رسیده است، گفت: افزایش قیمت دام زنده دلایل متعددی دارد که یکی از آنها کاهش جمعیت دامی است. چون قیمت دام تابع عرضه و تقاضا است، در نتیجه هر نوسانی در عرضه می‌تواند قیمت را تغییر دهد.

وی ادامه داد: هزینه‌های تولید نیز بالا رفته است. قیمت جو اگرچه در مقطعی کاهشی شد و به حدود ۸۰۰۰ تومان رسید، اما مجددا افزایش یافت و در حال حاضر قیمت آن به حدود کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده است. همچنین کرایه‌های حمل و نقل نیز افزایش یافته است.

دام پایه‌پرواری فاکتور مهم در تعیین قیمت گوشت است

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور یکی از فاکتورهای مهم در بالا بودن هزینه‌های تولید را افزایش قیمت دام پای پرواری عنوان کرد و گفت: قیمت دام پای پروار یعنی دام‌های لاغری که باید چاق شوند در قیمت دام و گوشت موثر است و چون جمعیت این دام‌ها کاهشی شده قیمت آن نیز افزایش یافته‌است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه واردات نیز قیمت تمام شده تولید را بالا می‌برد، گفت: در تابستان ۱۴۰۲ که واردات گوشت بیشتر شد قیمت تمام شده تولید داخل نیز بالا رفت و کشتار در کشتارگاه‌ها نیز کمتر شد.این یعنی واردات تاثیر منفی در تولید داشته است. از طرفی واردات نتوانسته بازار را به درستی پوشش دهد و هنوز قیمت گوشت در سطح شهرها نسبت به مراکز کنترل شده در تهران برای مصرف‌کنندگان بالاست.

باید برای افزایش قدرت خرید مردم و کاهش هزینه‌ها فکری کرد

این فعال صنعت دام با بیان اینکه عرضه محدود گوشت وارداتی در چند فروشگاه و میادین منجر به تنظیم بازار نمی‌شود و اصولا واردات به تنهایی نمی‌تواند تنظیم‌گر بازار باشد، اظهار کرد: اگر افزایش قیمت گوشت ناشی از سوداگری و سودجویی عوامل تولیدکننده و توزیع کننده بود با عرضه گوشت وارداتی بازار تنظیم می‌شد، اما این افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینه‌های تولید است. یعنی باید در کوتاه مدت برای افزایش قدرت خرید مصرف کنندگان و در میان مدت و بلند مدت برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تولید فکر کرد.

وی معتقد است: واردات گوشت به نوعی رقیب تولید داخل شده و باعث شده که روند تولید گوشت کاهشی شود.

چند راهکار برای کاهش قیمت گوشت

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در ادامه به ارائه راهکاری برای افزایش دسترسی مردم به گوشت گرم تولید داخل پرداخت و گفت: به حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت کشور یارانه داده می‌شود. این یارانه می‌تواند برای بالا بردن توان اقتصادی خانوار برای خرید گوشت، مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر گوشت قرمز تولید داخل در اقلام کالابرگ الکترونیک نیست و اگر وارد کالابرگ شود منجر به رونق تولید خواهد شد و رونق تولید علاوه بر تامین نقدینگی دامداران، سرمایه‌گذارانی را که از این حرفه خارج شده‌اند مجددا به این بخش باز می‌گرداند.

وی در پایان گفت: سال گذشته وزارت جهادکشاورزی عرضه نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه را رقابتی کرد. این رقابتی شدن عرضه در نهایت منجر به کاهش قیمت نهاده‌ها شد. این تصمیم درستی بود که باید ادامه دار شود. از طرفی واردات نهاده‌ها نیز باید با همین روند پیش بروند زیرا اگر ثبت سفارش‌ها کاهش یابد عرضه نهاده نیز کم شده و افزایش قیمت نهاده‌ها را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha