• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402110402875
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان:

شهروندان از نمک تصفیه شده یُددار استفاده کنند

شهروندان از نمک تصفیه شده یُددار استفاده کنند

ایسنا/اصفهان رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان گفت: شهروندان باید از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند زیرا کمبود ید، یکی از مشکلات تغذیه‌ای در کشور ماست و عقب‌ماندگی شدید جسمی و مغزی، افزایش خطر سقط‌جنین، کم‌کاری تیروئید، ابتلا به گواتر و... از پیامدهای کمبود ید در بدن است.

مسعود دهقانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مصرف نمک‌های غیریددار در سال‌های اخیر باعث افزایش مشکلات ناشی از کمبود یُد مانند کم‌کاری تیروئید در نوزادان شده است و باید نمک به صورت تصفیه شده یُددار و به مقدار محدود مصرف شود. 

وی در مورد میزان مصرف روزانه نمک، افزود: افراد مبتلا به فشارخون بالا، بیماران قلبی و کلیوی باید کمتر از ۲ گرم نمک در روز استفاده کنند و برای افراد سالم زیر ۵۰ سال که بیماری ندارند مصرف روزانه حداکثر ۵ گرم نمک مشکلی ندارد. 

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به تبلیغات مصرف نمک دریا، تصریح کرد: نمک‌ دریا و سایر نمک‌های تصفیه نشده می‌توانند به ‌علت انواع آلودگی، وجود فلزات سنگین و نداشتن عنصر مفید ید، باعث بیماری‌های مختلفی ‌شوند و نباید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند.

دهقانی افزود: تمام نمک‌ها اعم از نمک دریا و یا تصفیه شده دارای یک ترکیب شیمیایی یکسان به صورت کلرورسدیم هستند که مصرف زیاد آن باعث افزایش فشارخون می‌شود. تفاوت عمده انواع نمک‌ها در چگونگی استخراج و تولید، میزان ناخالصی، طعم، رنگ و محتوای یُد آن‌هاست.

وی تأکید کرد: میزان منیزیم، پتاسیم و سایر املاح معدنی در نمک بسیار ناچیز است و نیاز روزانه انسان را تأمین نمی‌کند و بهترین منبع غذایی این مواد معدنی مصرف سبزی‌ها، میوه‌ها، غلات و حبوبات است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان، افزود: اطلاعات و شایعات نادرست در فضای مجازی علیه مصرف نمک تصفیه شده یددار باعث مشکلات در سلامتی مردم خواهد شد و ضروری است با آگاهی ‌بخشی و ارسال اطلاعات صحیح، مردم را به این موضوع بسیار مهم آگاه کرد.

دهقانی گفت: یکی از موارد تغییر رنگ نمک از سفید به آبی تیره در واکنش با آب نارنج است. ایجاد رنگ آبی پررنگ، در واکنش نمک تصفیه شده و آب نارنج تنها با حضور نشاسته به‌صورت خالص یا در مواد غذایی مثل سوپ، اتفاق می‌افتد که علت منطقی دارد و نشانه تولید نمک تصفیه‌شده با رعایت استانداردهای موجود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha