• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402110503622
  • خبرنگار : 71619

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

«جگر وَز» وعده غذایی محبوب در برخی مناطق غربی ایران است که به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده و حتی استان‌های لرستان و ایلام آن را در فهرست میراث ناملموس ثبت کرده‌اند.

محسن طرهانی ـ مسئول ثبت میراث استان لرستان ـ درباره این غذای محلی به ایسنا گفت: یکی از غذاهای پرطرفدار، پرکالری و انرژی‌زا «جِگر وَز» است، که در گذشته از جمله غذاهای اشرافی به شمار می‌آمد. این خوراکی مقوی بیشتر در کوهستان و طبیعت تهیه می‌شود. «جگر وَز» که یک وعده غذایی سنگین و پرانرژی است، بیشتر هنگام ناهار مصرف می‌شود.

طرهانی درباره روش و دستور پخت «جگر وَز» توضیح داد: ابتدا وَز یا همان نوار یا پرده چربی روی شکم گوسفند و یا گوساله، به همراه یک عدد جگر را کامل شسته و تمیز کرده، جگر را به اندازه‌های دلخواه و به نحوی که روی سیخ باریک جا بگیرد، برش زده و سپس آن‌ها را نمک زده و کنار می‌گذاریم. بعد از آماده کردن جگرها باید وَز را برش زده و این برش‌ها باید به اندازه‌ای باشد که بتوان آن‌ها را به راحتی روی تکه‌های جگر پیچاند. سپس جگر پیچیده‌شده با وَز را به سیخ می‌کشیم و سیخ‌ها را روی حرارت آتش قرار می‌دهیم تا آرام آرام کباب شود.  

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

این کارشناس ثبت میراث در استان لرستان افزود: وَز به دلیل چرب و نازک بودن، وقتی که دور جگر پیچانده می‌شود و روی حرارت قرار می‌گیرد، طعم بسیار خوشمزه‌ای به جگر می‌دهد. به همین دلیل در لرستان این غذا هواداران زیادی دارد و مردم با رغبت زیادی آن را میل می‌کنند.  

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

او ادامه داد: خوراک «جگر وَز» در بیشتر سالن‌های غذاخوری استان لرستان به‌ویژه شهرستان خرم‌آباد سرو می‌شود و در دسترس گردشگران است. در واقع این غذای محبوب نوعی جاذبه گردشگری برای استان شده است.

طرهانی با بیان این‌که درباره تاریخچه و قدمت این غذا به صورت مکتوب و به عنوان سند، چیزی در دسترس نیست، افزود: «جگر وز» سال ۱۳۹۷ در فهرست میراث ناملموس لرستان ثبت شده است.

جگر وَز یا جگر پرده‌پیچ از کباب‌های محبوب در کرمانشاه، ایلام و کردستان است و به شکلی در مناطق کردنشین عراق رواج دارد. ایلام نیز مهارت تهیه و پخت جگر وز را در فهرست میراث ناملموس این استان ثبت کرده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۳:۱۱

عالیست جگروز لرستانات

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۶:۱۰

باسلام جگروز خرم اباد علیسسست

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۶:۴۰

اصل جگر وز از لرستان است ، خرم‌آباد!

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۱۱:۵۵

حالاسرجگروزیه جنگ نوادگان جومونگ سوسانویی راه نندازید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۰

جیئَر ئو وَز غذای مخصوص مردمان لکستان

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۰:۳۲

نقشه رو هم نوشته لرستان...

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۷:۴۶

جگر وز مال ایل پاپی هست و دستور پختش یه کم با اینی که گفتی فرق داره . .

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۱:۱۰

نخیر باز چسبانید به پاپی خرابش کردید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۸:۲۱

جگر وز مال خر آباد است و بس نه غرب کشور

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۸:۳۶

جگر وز به تاریخ پیوست ..

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۹:۵۴

اول یه نیمچه حرارت به جگر میدن بعد وز را دور آن میپیچند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۱۹:۵۷

ایجانم غذای محلی

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۰:۴۰

جگروز،و...یادش راگرامی

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۱:۳۶

من خو دم جگر خور نیستم ولی با این دستور پخت حتما عالی میشه. بهتر اینه که بریم خرم اباد.

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۳:۲۸

گفته جگر وز در گذشته غذایی اشرافی بود.الانم دیگه با این گرونی غذایی اشرافی شده .

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۳:۳۵

جگر وز مخصوص لرستان هست

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۱:۲۶

ما از قدیم شیراز درست میکردیم بهش جگر پرده میگیم خیلی خوشمزه س امتحان کنید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۱:۲۶

ما از قدیم شیراز درست میکردیم بهش جگر پرده میگیم خیلی خوشمزه س امتحان کنید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۱:۲۹

شیراز از قدیم درست میکردیم بهش جگر پرده میگیم امتحان کنید با حاله

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۱:۲۹

شیراز از قدیم درست میکردیم بهش جگر پرده میگیم امتحان کنید با حاله

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۲:۵۳

این همون جیگر پیچه که همه جا ..جیگری ها درست میکنن ولی اخیرٱ جیگر پیچ کم شده فوق العاده خوشمزه س

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۰۸:۵۸

جگر وس درست است. نه جگر وز

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۶ ۱۰:۵۷

جگروز دیار مورموری یادش وخیر