• دوشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403022417095
  • خبرنگار : 71299

شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را جذب خود می‌کند

شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را جذب خود می‌کند

ایسنا/ایلام خوراکی‌های سنتی ایلام گرچه ناشناخته‌اند اما جذابیت بسیار بالایی نزد گردشگران دارند.

سوغات ایلام برخلاف دیگر شهرهای ایران با وجود تنوع زیاد، شناخته شده نیست. ما می‌خواهیم سوغاتی‌های محلی ایلام را به شما معرفی کنیم تا در کنار لذت بردن از سفر خود، خرید راحتی داشته باشید.

 صنایع دستی و خوراکی ‌های ایلام هر سلیقه‌ای را جذب خود می کند و مسافران به خرید آن ها تشویق می‌شوند، اما خیلی از مسافران علاقمند هستند علاوه بر هنرهای دستی، سوغات خوراکی ایلام را همراه خود ببرند. خوشبختانه از این بابت در ایلام خوراکی‌های محلی بسیاری می‌توان یافت که گذشتن از کنار آن‌ها کار آسانی نیست. همچنین آب و هوای مناسب آن سبب شده که محصولات باکیفیتی چون عسل و روغن حیوانی با کیفیت بالا در دسترس باشد.

سوغاتی‌هایی که به شما معرفی می‌کنیم شیرینی‌های محلی نظیر «بژی‌برساق»، «کله‌کنجی»، نان‌های محلی ایلام، بنه و سقز هستند.

از دیگر سوغاتی های معروف ایلام می توان به روغن حیوانی (رون دان)، عسل کوهی سورگه و شلم، کشک، کنجدو گردو، شیرینی کاک، شیرینی بژی برساق ایلام اشاره کرد.

شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

 بژی‌برساق

بژی برساق ایلام یکی از مهم‌ترین شیرینی‌های قدیمی این منطقه است که از قدیم‌الایام زنان هنرمند ایلامی برای عروسی‌ها، اعیاد و به‌عنوان آذوقه‌ای برای سفر آن را درست می‌کردند. امروزه این شیرینی خوشمزه در کارگاه های شیرینی درست می‌شود و بسیار خوشمزه است. مواد تهیه خمیر شیرینی آرد، روغن حیوانی محلی، تخم مرغ، شکر، رازیانه، زرد چوبه و زیره است. این خمیر را به شکل دلخواه در می‌آوردند، در روغن سرخ می‌کنند و بعد از آن آماده خوردن می‌شود. برای تهیه بژی برساق ایلام به شیرینی پزی‌ها و بازارچه سنتی آن مراجعه کنید و به‌عنوان سوغات شهر ایلام برای نزدیکان خود تهیه کنید تا همه با سوغات معروف و سنتی ایلام آشنا شوند. درضمن، بژی به معنای «زندگی کن» است و تداعی‌کننده این موضوع است که با خوردن این شیرینی از زندگی لذت ببر.

 /شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

شیرینی کله‌کنجی ایلام

کله‌کنجی نوعی حلوا شیرین و خوشمزه است و جز شیرینی‌های مخصوص شهر ایلام است. مردم ایلام این شیرینی را بیشتر در شب یلدا استفاده می‌کنند. مواد اصلی تهیه آن، کنجد و خرماست که بسیار پرانرژی و مقوی است.

 /شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

حلوای بگل ایلام

یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی ایلام که نوعی حلوا محسوب می‌شود، حلوای بگل است. همانند کله‌کنجی، خرما و کنجد مواد اصلی تهیه آن هستند، با این تفاوت که در این نوع حلوا، نوعی کشک بنام «بگل» استفاده می‌شود. حلوای بگل بسیار خوش طعم و مقوی است. حلوای بگل و کله کنجی برای هوای سرد بسیار مناسب هستند و مصرف آن ها سبب گرم شدن بدن می شود.

 /شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

بنه ایلام

 بنه نام دیگر پسته وحشی است که درخت آن معمولا در کوه‌ها می روید. بنه شبیه به پسته است ولی مغز آن خیلی کوچکتر است. این درخت شیره‌ای دارد که به آن شیره سقز می‌گویند. سقز نوعی صمغ سبز رنگ، چسبنده و غلیظ است. از سقز برای تهیه آدامس، داروسازی، پلاستیک سازی، عطر استفاده می کنند. بنه یا صمغ آن را می توانید به عنوان سوغاتی از سفر به ایلام همراهتان ببرید. از دیگر خواص بنه را مسکن درد، درمان زخم‌ها، تقویت کننده اعصاب، تقویت کننده معده و درمان بیماری‌های گوارشی برشمرده‌اند.

شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

نان محلی ایلام

‌روش پخت نان‌های محلی ایلام، همچنان به‌صورت سنتی انجام می‌شود و در تهیه آن هیچ ماده مضر و روش غیر طبیعی استفاده نمی‌شود. برای پخت آن‌ها از وسیله‌ای گرد و فلزی به نام «ساچ» استفاده می‌کنند که بر روی آتش گذاشته می‌شود و خمیر آماده شده بر روی آن پهن می‌شود  با چندنان محلی ایلام آشنا می‌شویم.

‌نان ساجی ایلام‌: نان نازکی است که خمیر آن از مخلوط آرد، آب و خمیر مایه تهیه می‌شود و بر روی ساچ درست می‌شود.

نان پپگ ایلام

برای تهیه این نوع نان آرد، پیاز و آب مخلوط می‌شوند و خمیر در اندازه های بزرگ زیر خاکستر گذاشته می‌شود.

/شیرینی‌های ایلام هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند

نان فتیر ایلام

نوعی نان بدون خمیرمایه است و برای تهیه آن آرد، آب و نمک مخلوط می‌شوند و بر روی ساچ پهن می‌شود.

دیگر نان‌های محلی ایلام نان کزگه، نان شل‌کینه، نان تنوری و نان پنجه‌کش هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha