• جمعه / ۱۶ آبان ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404081609658
  • خبرنگار : 71984

ترامپ: قزاقستان به توافق ابراهیم پیوست/ ایران می‌خواهد تحریم‌ها لغو شوند

ترامپ: قزاقستان به توافق ابراهیم پیوست/ ایران می‌خواهد تحریم‌ها لغو شوند

رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام موافقت قزاقستان برای پیوستن به توافقات سازش با رژیم صهیونیستی، مدعی شد ایران از واشنگتن خواسته تحریم‌ها را لغو کند.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که قزاقستان به توافق‌نامه‌های ابراهیم خواهد پیوست تا روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کند.

این اعلامیه پس از آن منتشر شد که ترامپ گفت با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «قاسم‌ جومارت توکایف» رئیس‌جمهور قزاقستان تماس تلفنی داشته است.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «به‌زودی مراسم امضای رسمی را اعلام خواهیم کرد، و کشورهای بیشتری در تلاش‌اند تا به این باشگاه قدرت بپیوندند.»

طبق گزارش رویترز، دولت قزاقستان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این موضوع در مرحله نهایی مذاکرات قرار دارد و ادعا کرد: «پیوستن مورد انتظار ما به توافق‌نامه‌های ابراهیم، ادامه مسیر طبیعی و منطقی از روند سیاست خارجی قزاقستان است که بر پایه گفت‌وگو، احترام متقابل و ثبات منطقه‌ای بنا شده است.»

طبق گزارش رویترز، «قزاقستان پیش‌تر نیز دارای روابط کامل دیپلماتیک و اقتصادی با اسرائیل بوده، بنابراین این اقدام عمدتاً جنبه نمادین دارد.»

با این حال، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا گفت: «این رابطه‌ای تقویت‌شده فراتر از روابط دیپلماتیک صرف است. این توافق با همه کشورهای عضو، نوعی شراکت ایجاد می‌کند که توسعه اقتصادی ویژه و منحصربه‌فردی را در حوزه‌های مختلف ممکن می‌سازد.»

ترامپ بامداد روز جمعه در کاخ سفید با توکایف و چهار نفر دیگر از سران کشورهای آسیای مرکزی از قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان دیدار کرد و گفت قزاقستان موافقت خود برای پیوستن به توافقات ابراهیم را اعلام کرده است. 

رویترز نوشته این دیدار در حالی انجام شد که ایالات متحده در تلاش است تا نفوذ خود را در منطقه‌ای که مدت‌ها تحت سلطه روسیه بوده و اکنون مورد توجه چین قرار گرفته، افزایش دهد.

ترامپ در این دیدار گفت: «برخی از کشورهای حاضر در اینجا به توافق‌نامه‌های ابراهیم خواهند پیوست و این اعلام‌ها به‌زودی منتشر خواهد شد.»

ترامپ به‌دنبال گسترش توافقات سازش

ترامپ بارها اعلام کرده که قصد دارد توافق‌نامه‌هایی را که در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش پایه‌گذاری کرده، گسترش دهد. امارات متحده عربی و بحرین در سال ۲۰۲۰ تحت میانجی‌گری ترامپ روابط خود را با تل‌آویو برقرار کردند و مراکش نیز در همان سال به این روند پیوست.

ترامپ نسبت به پیوستن عربستان سعودی به این توافق‌ها ابراز خوش‌بینی کرده، با این حال، ریاض تاکنون تمایلی به پیشبرد این روند بدون ایجاد مسیر روشنی برای تشکیل کشور فلسطین نشان نداده است. قرار است «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی در تاریخ ۱۸ نوامبر به کاخ سفید برود.

طبق این گزارش، کشورهای دیگر آسیای مرکزی مانند جمهوری آذربایجان و ازبکستان که هر دو روابط نزدیکی با تل‌آویو دارند، نیز به‌عنوان نامزدهای احتمالی برای پیوستن به توافق‌نامه‌های ابراهیم مطرح شده‌اند.

ترامپ در دیدار توکایف گفت: «توافق‌نامه‌های ابراهیم در حال حاضر بسیار مورد توجه هستند. ما به‌زودی کشورهای بسیار مهمی را اعلام خواهیم کرد که به این توافق خواهند پیوست.»

ادعای ترامپ علیه ایران 

ترامپ همچنین ادعا کرد که ایران از ایالات متحده خواسته تا تحریم‌های موجود علیه تهران را لغو کند.

او ادعا کرد: «ایران خواسته که آیا می‌توان تحریم‌ها را لغو کرد. ایران تحت تحریم‌های بسیار جدی ایالات متحده قرار دارد و این موضوع انجام بسیاری از اقدامات مورد نظرشان را دشوار کرده است. من مایلم به این موضوع گوش دهم. خواهیم دید چه می‌شود. من نسبت به آن مایل هستم. ما تحریم‌های سوریه را برداشتیم تا به آن‌ها فرصت بدهیم و فکر می‌کنم تا اینجا عملکرد خوبی داشته‌اند.»

تحریم‌های سوریه را به درخواست ترکیه برداشتم

رئیس‌جمهور آمریکا درباره «ابومحمد الجولانی» رییس خودخوانده سوریه نیز گفت: «این منطقهدپرتلاطم است و او هم فردی سرسخت است، اما من با او به‌خوبی کنار می‌آیم و پیشرفت‌های زیادی در سوریه حاصل شده است. ما تحریم‌ها را به درخواست ترکیه برداشتیم.»

دکترین من خلع‌سلاح هسته‌ای است

ترامپ همنچنین به نتایج دیدار «فوق‌العاده» خود با «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در هفته گذشته اشاره کرد.

او گفت: «دکترین من خلع سلاح هسته‌ای خواهد بود، چون ما به اندازه کافی سلاح هسته‌ای داریم.» ترامپ سپس گفت که آمریکا بیشترین تعداد سلاح هسته‌ای را در جهان دارد، روسیه در رتبه دوم و چین در رتبه سوم قرار دارند.

او افزود که چین «خیلی عقب‌تر است» اما ظرف پنج سال آینده با روسیه برابر خواهد شد، چون «آن‌ها شبانه‌روز روی سلاح‌های هسته‌ای کار می‌کنند.»

ترامپ در ادامه گفت: «ما می‌توانیم دنیا را ۱۵۰ بار نابود کنیم، و نیازی به این همه نیست.»

او افزود که با شی جین‌پینگ و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، درباره احتمال کاهش رقابت جهانی در زمینه تسلیحات هسته‌ای گفت‌وگو کرده است.

«همه دوست دارند این پول‌ها را صرف چیزهای دیگری کنند. چیزهایی که اکنون می‌تواند به مردم سود برساند. بنابراین فکر می‌کنم چنین چیزی ممکن است رخ دهد.»

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۴۱

این جماعت هورهوری مذهب و بی دینند ، معجزه ها در راه است...

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۲:۴۸

پیمان ابراهیم نه بلکه پیمان شیطان حتی خودابراهیم علیه السلام نیز به این پیمان شیطان نخواهد پیوست.

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۲:۵۴

ما از لغو تحریم ها خوشمان می آید ولی آنکه تحریم کرده می خواهد عزت نفس و شرف ما بعنوان هزینه رفع تحریم ها دریافت کند. ما که عوام الناسیم درست است نصف شکممان سیر می شود ولی میگوییم نه. آدم گرسنه می خوابد آدمی که شرفش را ازش گرفته اند خوابش نمی برد

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۴:۰۸

هر چی میگه برعکس اون و عملی میکنه...

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۶:۱۸

این شیطان بزرگ هزاران حیله برای هیچ کشوری سو دی نمیدهد برای منافع خودش حیله ها را به کار می بره چون می خواهد صهیونیست هاتقویت نظامی شود تا به ایران حمله کنند لعنت خداوند به این شیطان بزرگ اعتمادی نیست

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۷:۱۴

ترامپ هنوزخیلی زوده ایرانی رابشناسی؟ برو یکم مطالعه کن تابفهمی که من چی گفتم!

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۱۷:۲۸

ترامپ این سگ پیر بزودی به درک واصل میشود و آرزوهایش را با خود به گور می‌برد .

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۲۰:۰۱

برای هر ملتی از هردینی پیوستن به توافق ابراهیم نان در خون کودکان وکشتگان فلسطینی زدن است حتی حیوان هم چنین چیزی را نمی پسندد چه رسد به انسان

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۲۰:۲۴

بنظرم ترامپ آغاز یک پایان در یک تراژدی بزرگ سیاسی است او به همراه یار قدیمی خود نتان یابو به تنهایی چهار پنجم جنایات سالانه جهان را با وقاحت و تفرعن مرتکب شدند سرنوشت مختوم امپراتوری های مختلف را آمریکا با انتخاب وقیح ترین رئیس جمهور تاریخ پیموده

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۶ ۲۲:۵۸

آمریکا تحریم های ایران را میخواهدلغوکندایران جشن دررا است ایران یک کشور اول قدرت می شود از فقر گرسنگی نجات یافتم

avatar
۱۴۰۴-۰۸-۱۷ ۱۲:۲۵

این میخواد ایران مثل سوریه هوایی باز باشه در صورت حمله به زیرساخت‌ها مانعی نباشه و جوابی دریافت نکنه نفتتونم بدید بما تحریم ها بردارم مثلا ، سوریه با ایران مقایسه میکنه از حرفش متوجه باشید معلومه چی میخواد مثل جولانی بله چشم قربان باشید