• شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404091509362
  • خبرنگار : 50040

معاون علوم پزشکی گیلان مطرح کرد

نقش مصرف نان سالم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر

نقش مصرف نان سالم در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر

ایسنا/گیلان معاون علوم پزشکی گیلان از اجرای پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با محوریت ترویج مصرف نان سالم همزمان با سراسر کشور در استان خبر داد و گفت: مصرف نان سالم(دارای سبوس و گیاهک گندم) از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی و گوارشی پیشگیری می‌کند.

دکتر سید مهدی سلیمانی امروز شنبه، ۱۵ آذر در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه پویش ملی «اطلاع‌رسانی تغذیه سالم» از ۱۵ تا ۳۰ آذر سال جاری در سراسر کشور برگزار می‌شود اظهار کرد: در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه‌ای جامعه و ترویج تغذیه سالم، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هرساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور می‌کند. امسال نیز همچون سنوات گذشته این پویش با هدف اطلاع‌رسانی و ارتقای دانش و آگاهی مردم درباره انتخاب و مصرف نان سالم با شعار «نان و سلامت» با همکاری گروه‌های درون‌بخشی و سازمان‌های بین‌بخشی در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: با توجه به افزایش بیماری‌های غیرواگیر در دنیا و همچنین در ایران، یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری‌های غیرواگیر، افزایش سطح آگاهی تغذیه‌ای مردم جامعه است و نان پرمصرف‌ترین ماده غذایی مورد استفاده در خانوارهای ایرانی است که متوسط سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ تا ۴۰ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تأثیر تغذیه در سلامت جامعه گفت: نان قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان را تأمین می‌کند و کیفیت آن به‌صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می‌گذارد. حدوداً ۴۵ تا ۶۵ درصد از کالری شهروندان از نان تأمین می‌شود و نان تامین کننده قسمت قابل‌توجهی از انرژی و پروتئین (بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه) و املاح معدنی مثل فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز است.

سلیمانی تصریح کرد: در اقشار کم‌درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه و بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه از نان تأمین می‌شود. تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است. قسمت اعظم ضایعات نان که حدوداً ۳۰ درصد است عملاً در مرحله مصرف ایجاد می‌شود و برای کاهش ضایعات نان در کشور باید در سه سطح خانوار، نانوایی و تولید و سیاست‌گذاری کلان کار کرد.

وی یادآور شد: با اطلاع‌رسانی به مردم و به همت مسئولان و مدیران دست‌اندرکار می توانیم نقش مؤثری در راستای تأمین و ارتقای سلامتی مردم به‌ویژه از لحاظ تغذیه سالم داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha