• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404091610039
  • خبرنگار : 71496

هیئت شورای امنیت در لبنان همه طرف‌ها را به پایبندی به آتش‌بس فراخواند

هیئت شورای امنیت در لبنان همه طرف‌ها را به پایبندی به آتش‌بس فراخواند

هیئت شورای امنیت در پایان سفر ۲ روزه خود به لبنان، همه طرف‌ها را به پایبندی به توافق آتش‌بس میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی فراخواند و بر حمایت از تلاش‌های دولت لبنان برای انحصار سلاح تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، «ساموئل زبوگار» نماینده اسلوونی در شورای امنیت که ریاست این دوره شورا را برعهده دارد، در پایان سفر خود به لبنان و پس از دیدارهایی که با «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان و نیز نخست‌وزیر، رئیس پارلمان و وزیر خارجه این کشور داشت، در کنفرانس مطبوعاتی که در بیروت برگزار شد، گفت: این دیدارها نقش موثری در آگاهی اعضای هیئت از شرایط فعلی لبنان داشت.

زبوگار در این کنفرانس مطبوعاتی ضمن اشاره به لزوم پایبندی همه طرف‌ها به این توافق و پیشرفتی که لبنان در سال جاری به ثبت رسانده، اظهار کرد: هیئت در مرحله محوری از اجرای توافق توقف درگیری‌ها امضا شده در نوامبر گذشته وارد بیروت شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، نماینده اسلوونی بار دیگر حمایت شورای امنیت از وحدت، تمامیت و استقلال لبنان را اعلام کرده و بر لزوم پایبندی به اجرای کامل قطعنامه شماره ۱۷۰۱ که به جنگ سال ۲۰۰۶ میان اسرائیل و حزب‌الله پایان داد و اساس و پایه توافق آتش‌بس اخیر محسوب می‌شود، تاکید کرد.

زبوگار در ادامه نیز گفت: این هیئت از تصمیم دولت لبنان برای تضمین انحصار سلاح و تصمیمش برای انتخاب یک غیرنظامی برای ریاست هیئت مذاکره‌کننده لبنان حمایت می‌کند و خواستار افزایش حمایت‌های بین‌المللی از ارتش لبنان است.

او افزود: این دیدار امکان بحث و بررسی گزینه‌های موجود برای اجرای قطعنامه شماره ۱۷۰۱ بعد از خروج احتمالی نیروهای یونیفل از لبنان را فراهم کرد، این مساله در سال ۲۰۲۶ نیازمند بررسی دقیق و گسترده‌ای خواهد بود.

همچنین رئیس هیئت شورای امنیت با توجه به بیانیه ارتش لبنان درباره بازداشت ۶ نفر که به چند تن از نیروهای یونیفل حمله کرده بودند، بر لزوم حفاظت از جان نیروهای حافظ صلح و حمله نکردن به آنها تاکید کرد.

توافق آتش‌بس میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ پس از گذشت بیش از یک سال از زمان آغاز عملیات‌های پشتیبانی حزب‌الله از نوار غزه در هشتم اکتبر ۲۰۲۳، به امضا رسید.

قرار بود ارتش رژیم صهیونیستی تا بامداد ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵ از مناطقی که در جنوب لبنان اشغال کرده بود، عقب‌نشینی کند اما به این تعهد خود عمل نکرد و همچنان نیروهای آن به بهانه تضمین امنیت شهرک‌های واقع در شمال فلسطین اشغالی، در پنج منطقه راهبردی در جنوب لبنان مستقر هستند.

با وجود این توافق ارتش اشغالگر گهگاه حملاتی را علیه لبنان انجام می‌دهد و مدعی است که این حملات با هدف از بین بردن تهدیدهای حزب‌الله اجرا می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha