• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404091610175
  • خبرنگار : 50649

برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه شیراز؛

استاندار فارس: دانشجویان با مشارکت فعال راهکارهای عملی برای حل مشکلات ارائه دهند

استاندار فارس: دانشجویان با مشارکت فعال راهکارهای عملی برای حل مشکلات ارائه دهند

ایسنا/فارس استاندار فارس با تأکید بر نقش تاریخی و تأثیرگذار دانشجویان در مسیر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پیشرفت علمی کشور، گفت: امروز نیز دانشجویان باید با مشارکت فعال، راهکارهای عملی برای حل مشکلات کشور ارائه دهند.

همزمان با فرا رسیدن روز دانشجو، مراسم بزرگداشت روز دانشجو ویژه دانشگاه‌های فارس امروز یکشنبه، ۱۶ آذر با حضور شماری از دانشجویان دانشگاه‌های استان و مسئولان استانی و دانشگاهی در دانشگاه شیراز برگزار شد. 

استاندار فارس در این مراسم با اشاره به ثبت ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو در تقویم رسمی کشور، آن را نشانه توجه به قشر دانشجو و اهمیت شنیدن دغدغه‌های آنان دانست.

حسینعلی امیری یاد و خاطره شهدای دانشجوی سال ۱۳۳۲ را گرامی داشت و افزود:  جنبش دانشجویی از سال ۱۳۳۲ تاکنون منشأ تحولات مهمی در کشور بوده و دانشجویان همواره در مقاطع حساس تاریخ معاصر، از جمله اوایل انقلاب، دوران دفاع مقدس و شکل‌گیری هسته‌های اولیه جهاد سازندگی و سپاه پاسداران، نقش‌آفرین بوده‌اند.

استاندار فارس به مشارکت فعال دانشجویان در تظاهرات انقلاب اسلامی و مقاومت در برابر حکومت پهلوی اشاره کرد و گفت: بسیاری از نخستین هسته‌های علمی و مهندسی کشور در دوران دفاع مقدس توسط دانشجویان شکل گرفته است. از جمله فعالیت‌های برجسته آنان، ایجاد بیمارستان‌های صحرایی، مراکز مهندسی رزمی و پروژه‌های فنی و مهندسی مانند پل خیبر و زیردریایی اجدر افکن بود.

امیری همچنین به نقش دانشجویان در نهضت علمی کشور و صنایع دفاعی، از جمله در جنگ ۱۲ روزه اخیر، اشاره و بیان کرد: هسته‌های اولیه این دستاوردها از دانشگاه‌ها و قشر دانشجو برخاسته است.

وی با اشاره به مشکلات معیشتی و کمبود منابع دانشگاه‌ها، از تلاش استانداری و دولت برای تأمین بودجه و رفع مشکلات دانشجویان خبر داد و تأکید کرد: دانشجویان باید همانند گذشته با ارائه راهکارهای عملی در حل مسائل جامعه مشارکت فعال داشته باشند.

دانشگاه‌ها پویا و مستقل باشند

استاندار فارس با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید پویا، پرسشگر و مستقل باشند و هیچ فشار سیاسی نباید استقلال دانشگاه‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، گفت: شایستگی و مرجعیت علمی اعضای هیئت علمی از مهم‌ترین شاخص‌های مدیریت دانشگاه‌هاست و تمامی تصمیم‌گیری‌ها باید بر اساس توانایی علمی و شایستگی افراد باشد.

وی به برگزاری رویدادهای بین‌المللی علمی و فرهنگی در استان از جمله جشنواره جهانی فیلم فجر و اجلاس دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها نه تنها به بازخوانی هویت فرهنگی و علمی شیراز کمک کرده، بلکه در حوزه دیپلماسی نیز مؤثر بوده است.

امیری با اشاره به ارتقای سهم زنان در پست‌های مدیریتی استان، تصریح کرد: دانشگاه‌ها و هیئت علمی زن نقش مؤثری در ستادهای ملی و برنامه‌ریزی‌های اجتماعی ایفا می‌کنند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اهمیت توجه به همه طیف‌های فکری تأکید کرد: تعامل با طیف‌های مختلف فکری و اجتماعی برای توسعه استان فارس ضروری است.

وی در پایان سخنان خود با یادآوری سابقه تاریخی و اثرگذاری دانشجویان در تحولات کشور، آنان را به ادامه نقش‌آفرینی فعال در حل مسائل امروز جامعه فراخواند و تأکید کرد: مسئولان باید پاسخگو باشند و مشکلات را با شجاعت و شفافیت مطرح کنند تا با همکاری دانشجویان، راهکارهای عملی و مؤثر برای پیشرفت استان و کشور ارائه شود.

دانشجوی ایرانی توان تبدیل چالش‌ها به فرصت را دارد

رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم گفت: ۱۶ آذر، روز دانشجو، یادآور یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین لحظات تاریخ معاصر ماست؛ روزی که دانشجوی ایرانی با آگاهی، مسئولیت‌پذیری و آرمان‌خواهی نقطه عطفی رو در مبارزه با استکبار و بی‌عدالتی رقم زد و نشان داد که دانشگاه همیشه خاستگاه اندیشه آزادی‌خواهی و حرکت‌های بزرگ اجتماعی بوده است.

علیرضا افشاری‌فر تصریح کرد: ما دانشگاهیان استان فارس، خود را ادامه‌دهندگان همین مسیر اصیل می‌دانیم و باور داریم که هیچ پیشرفت علمی فرهنگی و فناورانه‌ای بدون حضور فعال، پویا و امیدبخش دانشجویان امکان‌پذیر نیست.

وی تصریح کرد: تحولات جهانی و منطقه‌ای و تحریم‌های ظالمانه در سالهای اخیر، محدودیت‌هایی را بر کشور تحمیل کرده است که طبیعتاً دانشگاه‌ها نیز از آن مستثنی نبودند. بدیهی است که این شرایط کارکردهای مختلف دانشگاه از آموزش و پژوهش گرفته تا فضای عمومی دانشگاه‌ها را هم تحت تاثیر قرار دهد.

افشاری‌فر ادامه داد: اما با همه این شرایط نکته مهمی را که نباید فراموش کنیم، دانشگاه و دانشجوی ایرانی همیشه نشان داده‌اند که توان عبور از سختی‌ها و تبدیل چالش‌ها به فرصت را دارند و این روحیه در تاریخ ما بارها خودش را ثابت کرده است.

رئیس دانشگاه شیراز تأکید  کرد: ما دانشگاهیان آمادگی خود را برای ایفای نقش فعال در مسیر ارتقای کارآمدی کشور و بهبود حکمرانی اعلام می‌کنیم و معتقدیم که با تلاش امید و تکیه بر توان ملی حتی در دشوارترین شرایط هم می‌توان راه‌های تازه‌ای برای پیشرفت گشود و دانشگاه را به موتور محرک آینده ایران عزیز تبدیل کرد.

وی بیان کرد: در این میان نقش دانشجویان چه در مسائل اقتصادی و اجتماعی و چه در عرصه‌های فرهنگی و علمی نقشی تعیین‌کننده است اما این نقش زمانی می‌تواند به طور واقعی شکوفا شود که دانشگاه در فضایی امن، امیدبخش، علمی و گفت‌وگومحور فعالیت کند و نیز از حداقل امکانات و نیازهای اولیه برخوردار باشد؛ نیازهایی که برای حفظ شأن دانشگاه و شادابی محیط آن، ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش و مشارکت مؤثر دانشجویان در حل مسائل کشور ضروری هستند.

افشاری‌فر افزود: رسیدن به چنین فضایی نیازمند همکاری نظام‌مند و صمیمانه است؛ از یک طرف تلاش و همدلی بیشتر مدیران دانشگاه‌ها، اعضای هیئت علمی دانشجویان و کارکنان و از طرف دیگر حمایت جدی‌تر و مؤثرتر مدیران اجرایی استان و کشور این همراهی می‌تواند زمینه بروز کامل توانمندی‌های علمی و اجتماعی جوانان این سرزمین را فراهم سازد.

رئیس دانشگاه شیراز تأکید کرد: در همین راستا، حضور مقامات عالی استان در این مراسم نشانه‌ای روشن از اهمیتی است که حاکمیت برای گفت‌وگوی بی واسطه با دانشجویان و دانشگاهیان قائل است. این رویکرد، در امتداد همان الگویی است که رهبر گرانقدر سال‌هاست در دیدارهای صمیمانه و صریح با دانشجویان به نمایش گذاشته‌اند؛ الگویی که یادآور این نکته است که پیشرفت کشور در گرو حفظ انسجام ملی تقویت، همدلی پرهیز از منازعه، شنیدن صداهای متنوع و اعتماد به ظرفیت فکری و نقادانه جوانان این سرزمین است.

درخواست تشکیل جلسات مستقل با کانون‌های فرهنگی

پوریا عسکری، نماینده کانون‌های فرهنگی دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز نیز در این مراسم از استاندار فارس خواست تا قول تشکیل جلسه‌ای جداگانه با کانون‌های فرهنگی دانشجویی را بدهد و زمان آن را اعلام کند و سپس افزود: دانشجویان انتظار دارند استاندار با نگاه پدرانه و دغدغه‌مندانه به مسائل آنان توجه کند.

وی همچنین محدودیت تردد اتوبوس‌های دانشجویی در محدوده ۲۰ کیلومتری پلیس راه را یکی از موانع اصلی برگزاری اردوهای دانشجویی دانست و خواستار رفع این مشکل شد.

عسکری پیشنهاد داد «هسته‌های مشورتی دانشجویی» در بدنه مدیریتی استانداری تشکیل شود تا ارتباط میان دانشجویان و دستگاه‌های اجرایی بهبود یابد.

توجه به ظرفیت‌های زنان و شکستن سقف شیشه‌ای مدیریتی

مقتدایی، نماینده مجمع دختران مسلمان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این مجمع تنها تشکل دخترانه در سطح استان و یکی از تشکل‌های منحصر به فرد کشور است، از عدم امکان استفاده از تریبون رسمی در مراسم انتقاد کرد و افزود: برخورد صوری و شعاری برخی مسئولان با موضوع زنان، مانع شنیده شدن صدای منتقد و طرح مسائل واقعی می‌شود.

وی بر لزوم بازطراحی محیط‌های کاری و آموزشی، اصلاح قراردادها، تضمین عدالت در پرداخت حقوق و اجرای شایسته‌سالاری تأکید کرد و از کمبود اساتید زن به عنوان یک مانع مهم برای الگوگیری و راهنمایی دانشجویان دختر یاد کرد.

نماینده مجمع دختران مسلمان افزود: ساختارهای آموزشی و مدیریتی ما هنوز توانایی شناسایی و پرورش ظرفیت‌های دختران دانشگاهی را ندارد.

مطالبه‌گری برای دانشگاه مسئول، پرسشگر و مسئله‌مند

سپهر سروری، دانشجوی علوم پزشکی شیراز و نماینده بسیج دانشجویی هم در این مراسم با یاد شهدای دانشجو، ۱۶ آذر را نماد بیداری و استقلال ملت ایران دانست و گفت: تحقق آرمان ایران قوی جز با دانشگاهی جدی، مسئول و مسئله‌مند میسر نیست.

وی تعامل استاندار با جامعه دانشگاهی را ناکافی و سرد توصیف کرد و خواستار شفاف‌سازی تعداد جلسات برگزار شده با دانشجویان و خروجی آن‌ها شد.

سروری تصریح کرد: نگاه مسئولان سیاسی به دانشگاه، اغلب ابزاری و دستوری است و دانشجویان به جای حل مسائل واقعی، مشغول سرگرمی‌های سطحی می‌شوند.

انتقاد از وضعیت فرهنگی و مدیریت شهری

این دانشجو از ضعف برنامه‌ریزی فرهنگی در دانشگاه‌ها و استان سخن گفت و بر اهمیت مدیریت شایسته و ایجاد وفاق در حل مسائل اقتصادی، گردشگری و زیربنایی تأکید کرد.

سروری با اشاره به میزبانی شیراز از جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، آن را محدود به ارائه فضای فیزیکی و عکس یادگاری مسئولان دانست و گفت: این جشنواره نه در شأن مردم فارس بود و نه در ارتقای فعالان فرهنگی هنری استان تأثیرگذار.

وی با اشاره به وضعیت مسکن در استان، گفت: افرادی که از سال ۹۸ ثبت‌نام کردند، هنوز در خانه‌هایی که هزینه آن‌ها را پرداخته‌اند، ساکن نشده‌اند.

این دانشجو همچنین به عقب‌ماندگی در طرح‌های گردشگری و رونق تولید و رتبه پایین فارس در اشتغال اشاره کرد و خواستار اقدام عملی و شفافیت استانداری شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha