• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404091610221
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

مشاور وزیر تعاون: توسعه سیستان و بلوچستان نیامند تقویت ارزش افزوده است

مشاور وزیر تعاون: توسعه سیستان و بلوچستان نیامند تقویت ارزش افزوده است

ایسنا/سیستان و بلوچستان مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اجرای موفق برنامه‌های توسعه‌ای در سیستان و بلوچستان نیازمند طراحی پایلوت‌های دقیق، تقویت زنجیره ارزش افزوده محصول و تطبیق آموزش‌ها با نیاز واقعی مردم است.

محمدامین نیکجو یکشنبه ۱۶ آذر در دیدار با فرماندار قصرقند با اشاره به بررسی‌های انجام‌ شده در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اولویت این استان در برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسعه صنایع تبدیلی و گیاهان دارویی است؛ زیرا این منطقه از نظر تنوع محصولات و ظرفیت کشاورزی، مزیت جدی دارد اما خام‌فروشی باعث می‌شود سود اصلی به کشاورزان نرسد.

به گفته وی، اگر واحدهای فرآوری در منطقه تقویت شود، اشتغال بالا می‌رود و کشاورزان انگیزه بیشتری برای افزایش تولید خواهند داشت.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عدم هماهنگی میان برخی آمارهای ملی و میدانی در حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف سفر ما این است که داده دقیق به دست بیاوریم تا محصول جایگزین اقتصادی برای برخی کشت‌ها مانند هندوانه تعریف شود.

وی با اشاره به چالش‌های مهارتی و ضرورت بازطراحی آموزش‌های سازمان فنی و حرفه‌ای در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: آموزش‌ها باید مطابق نیاز واقعی مردم باشد.

نیکجو یکی از راهکارهای اصلی توانمندسازی در قصرقند را ایجاد یک الگوی پایلوت دانست و گفت: در برخی استان‌ها با یک روستای پایلوت توانستیم زنجیره ارزش پوشاک یا محصولات کشاورزی را کامل کنیم، همین مدل قابل اجرا در قصرقند است، اما به داده، مشارکت مردم و حمایت دستگاه‌ها نیاز دارد.

وی بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان خرد و رفع موانع صدور مجوز برای واحدهای فراوری تأکید کرد و ادامه داد: وقتی سرمایه‌گذاری محلی مثل تولیدکننده انبه یا آناناس در قصرقند به واحد فراوری دسترسی داشته باشد، هم خودش توانمند می‌شود و هم زنجیره تولید منطقه اقتصادی‌تر خواهد شد.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به واردات سالانه صدها میلیون دلار میوه‌های گرمسیری گفت: این وابستگی در شرایط تحریم منطقی نیست، اگر از ظرفیت سیستان و بلوچستان درست استفاده شود، می‌توانیم بخشی از این نیاز را در داخل تأمین و اشتغال پایدار ایجاد کنیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره کار استان در روز ۱۶ آذر، نیکجو از طراحی مدل همکاری چندنهادی با مشارکت بهزیستی، فنی‌وحرفه‌ای، معاونت اشتغال و صندوق‌ها برای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در منطقه خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha