• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404091610324
  • خبرنگار : 50294

/صدای دانشجویان در ایسنا/

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان+ فیلم

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان+ فیلم

ایسنا/کردستان بار دیگر ۱۶ آذر فرا رسید؛ روزی که در تقویم کشور با نام دانشجو مزین شده و هر سال بهانه‌ای می‌شود تا صدای نسل جوان، نسلی که همیشه در خط مقدم تغییر، امید و نقد سازنده ایستاده را به گوش مسئولان برسد.

روزی که در آن دانشجویان نه‌تنها خاطرات تاریخی خود را مرور می‌کنند، بلکه دغدغه‌ها، دردها و آرزوهایشان را نیز با صدایی بلندتر از همیشه فریاد می‌زنند.

بی‌تردید نە یک روز کە حتی یک سال کامل هم برای گفتن ناگفته‌های دانشجویان کافی نیست و تنها باید دانشجو باشی تا بفهمی چقدر مسیر رسیدن حرف‌هایت به گوش مسئولان طولانی و پرپیچ‌وخم است؛ چقدر گاه فریادت شنیده نمی‌شود و چقدر مطالبه ات در هیاهوی مشکلات اجتماعی، اقتصادی و اداری گم می‌شود.

امروز یکشنبه شانزدهم آذر، به بهانه مراسم روز دانشجو سری به دانشگاه کردستان زدیم؛ دانشگاهی که همیشه در چنین روزی پر از جنب‌وجوش، انرژی جوانی و شور مطالبه‌گری است. اما امسال فضا حال‌وهوایی متفاوت داشت؛ شیوع گسترده آنفلوآنزا در روزهای اخیر مدارس و دانشگاه‌ها را به مرز تعطیلی کشانده و باعث شده بود که صندلی‌های سالن‌ خالی‌تر از همیشه باشد و صدای همهمه دانشجویان کمتر از سال‌های گذشته بود.

با وجود این همان تعداد دانشجویانی که به مراسم آمده بودند با نگاه‌هایی پر از معنا و امید، یادآور این حقیقت بودند که حتی بیماری، تعطیلی یا هر مانع دیگری نمی‌تواند اهمیت ۱۶ آذر را کمرنگ کند.

فضا اگرچه کم‌رمق‌تر از سال‌های گذشته بود، اما روحیه مطالبه‌گری، حس مسئولیت اجتماعی و دغدغه دیرینه برای اصلاح و پیشرفت همچنان در میان دانشجویان موج می‌زد، گویی همین تعداد اندک نیز بار تمام دانشگاه را بر دوش گرفته بودند تا اجازه ندهند چراغ این روز خاموش شود.

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان

دانشجویان نماد آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی جامعه‌اند

رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت علمی نسل جوان و حرکت دانشگاه‌ها به‌سوی فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی تأکید کرد.

عادل سی‌وسە‌مـەردە با تبریک روز دانشجو به دانشجویان، آنان را «نماد حق‌طلبی، آزادی‌خواهی و استکبارستیزی» در جامعه عنوان کرد.

وی با اشاره به واقعه ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و شهادت دانشجویان مهدی شریعت‌رضوی و احمد قندچی و مصطفی بزرگ‌نیا گفت: پاسداشت این روز نشان می‌دهد که پیام روز دانشجو یعنی مطالبه‌گری، پرسشگری، دفاع از آزادی و استقلال و زنده نگه‌داشتن روح عدالت و خردورزی‌همچنان زنده است.

رئیس دانشگاه کردستان با تأکید بر رسالت علمی دانشجویان افزود: تحقق اهدافی چون تولید علم، پژوهش و نوآوری نیازمند جامعه‌ای آزاد و مستقل است و ترکیب دانش‌طلبی و آزاداندیشی همان چیزی است که در رخدادهای مهم، از جمله جنگ ۱۲ روزه اخیر، نقش سازنده نسل تحصیل‌کرده را آشکار کرد.

وی با بیان اینکه آیات قرآن بر جایگاه اهل ایمان و اهل علم تأکید دارند، دانشجویان را مصداق این آیات دانست و گفت: خداوند به شما ایمان و فرصت دانش‌اندوزی عطا کرده و این یعنی برخورداری از درجات والا.

سی و سە مردە ادامە داد: امروز یکی از مهم‌ترین جنبه‌های علم، بهره‌گیری از هوش مصنوعی است و اگر در حوزه کشاورزی ۲۰ تا ۴۰ سال عقب‌ماندگی داشته‌ایم، در حوزه هوش مصنوعی باید با شتاب به کشورهای پیشرفته نزدیک شویم و این فرصت را از دست ندهیم.

وی با توصیه به دانشجویان برای شنیدن همه سخنان و انتخاب بهترین‌ها افزود: اگر دانشجو همین اصل را رعایت کند، بزرگ‌ترین کار را انجام داده است.

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان

در حاشیە مراسم پای درددل‌های دانشجویان دانشگاە کردستان نشستیم، یکی از دانشجویان حاضر در مراسم نیز در گفت‌وگو با ایسنا با گلایه از کمرنگ بودن حضور دانشجویان در برنامه‌های دانشگاهی، خواستار تقویت فضاهای فرهنگی شد.

ادامە داد: انتظار ما این است که فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه جدی‌تر گرفته شود و  حضور دانشجویان در محیط دانشگاه بیشتر شود و این امر تنها زمانی اتفاق می‌افتد که فضا و امکانات لازم برای مشارکت واقعی ما فراهم باشد.

دانشجو زمانی در دانشگاه می‌ماند، مشارکت می‌کند و احساس تعلق پیدا می‌کند که فرصت ابراز نظر، فعالیت گروهی، برنامه‌سازی و نقش‌آفرینی داشته باشد. متأسفانه بسیاری از ظرفیت‌ها یا استفاده نمی‌شود یا کمتر از حد انتظار به دانشجویان سپرده می‌شود.

وی در پایان از مسئولان خواست تا نگاه خود را نسبت به حضور و توان دانشجویان جدی‌تر کنند و فضای بیشتری برای فعالیت آزادانه، خلاقانه و اثرگذار آنان فراهم آورند.

یکی دیگر از دانشجویان حاضر در مراسم با تأکید بر اهمیت نقش‌آفرینی دانشجویان در تصمیم‌سازی‌های دانشگاه گفت: نظر دانشجویان در مدیریت دانشگاه بسیار تأثیرگذار است و لازم است مسئولان پیش از هر تصمیمی، دیدگاه‌ها و نیازهای ما را جویا شوند، زیرا دانشگاه بدون مشارکت دانشجو معنا پیدا نمی‌کند و دانشجو کسی است کە بیشترین زمان را در این محیط سپری می‌کند و از نزدیک با مشکلات، کمبودها و ظرفیت‌ها آشنا است.

وی ادامه داد: اگر نظر دانشجویان شنیده شود، بسیاری از تصمیمات دقیق‌تر، کاربردی‌تر و سازگارتر با واقعیت‌های دانشگاه خواهد بود.

یکی از دانشجویان با اشاره به مشکلات موجود در دانشگاه گفت: مشکلات ما بسیار است، اما گوش شنوا برای شنیدنشان کم پیدا می‌شود.

وی ادامە داد: یکی از مشکلات موجود دانشگاە کردستان اتوماسیون تغذیه است کە با مشکل جدی روبه‌روستض، لذا انتظار داریم که مسئولان به جای نادیده گرفتن، این مسائل را جدی بگیرند و برای رفع آن‌ها قدمی بردارند.

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان

رسالت دانشگاه تربیت نسل خلاق، پرسشگر و توانمند است

در ادامە مراسم معین خرسند، نماینده انجمن‌های علمی دانشگاه کردستان، در مراسم روز دانشجو تأکید کرد که دانشگاه زمانی به جایگاه واقعی خود می‌رسد که بتواند دانشجویانی تربیت کند که علاوه بر دانش نظری، قدرت تحلیل مسائل و ارائه راه‌حل برای چالش‌های واقعی جامعه را داشته باشند.

خرسند با اشاره به نقش بنیادین دانشگاه در تربیت نیروی انسانی توانمند گفت: دانشگاه زمانی در زمره دانشگاه‌های سرآمد قرار می‌گیرد که بتواند دانشجویانی را پرورش دهد که علاوه بر داشتن دانش نظری، توانایی تحلیل مسائل و ارائه راه‌حل برای مشکلات واقعی جامعه را داشته باشند، زیرا رسالت دانشگاه صرفاً انتقال مفاهیم درسی نیست، بلکه پرورش نسلی خلاق، پرسشگر و مسئولیت‌پذیر است.

وی با تأکید بر اهمیت همکاری سه رکن اصلی دانشگاه افزود: تحقق این رسالت بزرگ نیازمند هم‌افزایی میان سه بخش دانشگاه، اعضای هیئت علمی و انجمن‌های علمی است و دانشگاه بستر فعالیت را فراهم می‌کند، اساتید نقش راهبری دارند و انجمن‌های علمی پیشران فعالیت‌های مهارت‌محور و علمی هستند.

خرسند با اشاره به ضرورت پیوند آموزش نظری با تجربیات میدانی اظهار کرد: آموزش زمانی عمق می‌یابد که دانشجو بتواند مسائل واقعی جامعه را لمس کند، بازدیدهای علمی، مشاهده میدانی، ارتباط با صنایع، واحدهای فناور و محیط‌های استارتاپی بخش مهمی از فرایند آموزش است که قدرت تحلیل دانشجو را تقویت می‌کند.

نماینده انجمن‌های علمی در ادامه به محدودیت‌هایی که این انجمن‌ها با آن مواجه‌اند اشاره کرد و گفت: انجمن‌های علمی برای برگزاری بازدیدهای علمی با مشکلاتی نظیر کمبود وسایل حمل‌ونقل برای مسیرهای طولانی، نبود امکانات مناسب اسکان و محدودیت‌های مالی برای تأمین هزینه‌های برنامه‌ها روبه‌رو هستند کە رفع این موانع می‌تواند به ارتقای کیفیت آموزشی و مهارتی دانشجویان کمک کند.

وی همچنین بر ضرورت برگزاری دوره‌های تکمیلی و فوق‌برنامه تأکید کرد و افزود: با توجه به محدودیت‌های زمانی کلاس‌های درس، کارگاه‌های نرم‌افزارهای تخصصی، دوره‌های مهارت‌افزایی، نشست‌های انتقال تجربه و سمینارهای تخصصی برای تربیت نیروی کارآمد ضروری است؛ اما اجرای این برنامه‌ها نیز با کمبود منابع مالی برای دعوت از اساتید مجرب، نبود فضاهای آموزشی استاندارد، مشکلات مربوط به اسکان و دشواری‌های اداری در صدور مجوزها همراه است.

خرسند در پایان خواستار حمایت بیشتر دانشگاه از فعالیت‌های مهارت‌افزایی و علمی دانشجویان شد و گفت: اگر قرار است دانشگاه نقش واقعی خود را در توسعه علمی و اجتماعی ایفا کند، باید ابزار لازم را در اختیار دانشجویان بگذارد تا بتوانند با توان بیشتر وارد عرصه پژوهش و بازار کار شوند.

دانشجو زنده است، چون پرسش زنده است

آریا لطفی، نماینده تشکل «فرهنگ و سیاست» دانشگاه کردستان، در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر با انتقاد از محدود شدن فضای آزاداندیشی در دانشگاه، تأکید کرد که رسالت دانشجو دفاع از حقیقت، پرسشگری و بیداری اجتماعی است و هیچ تصمیم اداری نمی‌تواند اندیشه دانشجویی را خاموش کند.

لطفی اظهار کرد: ۱۶ آذر تنها یک تاریخ نیست؛ عهدی است میان دانشجو و حقیقت، میان ما و مردم این سرزمین؛ روزی که یادآور می‌شود دانشگاه فقط ساختمان و کلاس نیست بلکه تپنده‌ترین نبض جامعه است.

وی با اشاره به واقعه تاریخی ۱۶ آذر ۱۳۳۲ افزود: خون سه جوان در دانشگاه تهران نه برای یک شعار، بلکه برای ایستادگی در برابر استبداد ریخته شد؛ ما فرزندان همان نسل بیداریم؛ وارثان صدایی که از گلوله آغاز شد و به فریاد آزادی بدل گشت.

وی با انتقاد از برخورد با تشکل‌های دانشجویی افزود: انجمن فرهنگی و سیاسی دانشگاە یک سال تلاش کرد دانشگاه را میدان گفتگو و کنش مسئولانه کند، اما امروز با بی‌مهری مدیران در معرض حذف قرار گرفته است؛ باور کنید این انجمن و روح آن حذف‌شدنی نیست و تصمیم مجمع عمومی برای انحلال سکوت نبود؛ نشانه‌ای از اندیشه‌ای است که هنوز می‌پرسد، می‌خواهد بداند و به حق گفتن ایمان دارد.

وی در ادامه اضافه کرد: ما از هر نامزدی که متعهد به شفافیت، پیگیری مطالبات صنفی و احیای ساختارهای دانشجویی باشد، حمایت می‌کنیم و فریاد می‌زنیم کە شورای صنفی باید زنده شود، این شورا تشریفات نیست؛ خط مقدم دفاع از حق زیست و کرامت دانشجو است.

روز دانشجو و طنین صدای مطالبه‌گری در دانشگاه کردستان

یکی از نکات مورد اعتراض و انتقاد دانشجویان، عدم حضور استاندار کردستان در مراسم روز دانشجو بود؛ موضوعی که برای دومین سال متوالی اتفاق افتاد و موجی از انتقاد و گلایه میان دانشجویان ایجاد کرد.

در واکنش به این اعتراض، معاون سیاسی استاندار توضیح داد که غیبت استاندار به دلیل تعدد برنامه‌ها و همزمانی مراسم روز دانشجو در دانشگاه‌های مختلف استان کردستان بوده است؛ با این حال او تأکید کرد که انتقادات و گلایه‌های دانشجویان را به اطلاع استاندار خواهد رساند تا در اسرع وقت در جمع دانشجویان حاضر شود.

دانشجویان ستون اصلی امنیت، انسجام و پیشرفت کشور هستند

علی اکبر ورمقانی، معاون سیاسی استاندار کردستان با اشاره به یک قرن مبارزات مدنی و تاریخی در کشور اظهار کرد: دانشجویان از گذشته تاکنون نقش کلیدی در انقلاب، دفاع مقدس و انسجام ملی داشته‌اند و همواره یکی از مؤلفه‌های اصلی امنیت کشور بوده‌اند.

ورمقانی در ادامە سخنرانی خود به مناسبت روز دانشجو بیان کرد: در طول یکصد سال گذشته دانشجویان و مردم ایران با هزینه دادن و تقدیم شهید برای استقلال و آزادی کشور تلاش کردند کە نمونه بارز آن سه دانشجوی شهید سال ۱۳۳۲ است که مظلومانه تنها به دلیل اعتراض به حضور معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا جان خود را از دست دادند؛ این مبارزات، زمینه‌ساز پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ شد.

وی با اشاره به نقش دانشجویان در دفاع مقدس افزود: از همان بدو پیروزی انقلاب، تلاش دشمنان برای نابود کردن دستاوردهای یک قرن مبارزه آغاز شد؛ ناآرامی‌های استانی، جنگ هشت ساله تحمیلی و مشکلات پس از آن، نمونه‌هایی از این تلاش‌هاست.

ورمقانی اضافه کرد: دانشجویان در دفاع مقدس با حضور در جبهه‌ها، ایستادگی کردند و بسیاری از آنان شهید شدند و اکنون پس از نیم قرن، رهاورد مطالعات علمی و پژوهشی در حوزه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی، سبب شده است تا حتی در جنگ ۱۲ روزه، با انسجام مردم و حضور دانشجویان، توطئه دشمنان خنثی شود.

ورمقانی ادامه داد: قدرت واقعی ایران نه تنها در فناوری و موشک و تجهیزات دفاعی بلکه در وحدت و همبستگی مردم نهفته است و مردم قوی‌ترین مؤلفه امنیت کشور هستند و در کنار نیروهای انتظامی، ضامن آرامش و امنیت ملت ایران‌اند.

معاون سیاسی استاندار کردستان همچنین به سابقه دولت‌های مختلف و حمایت رهبران انقلاب از آن‌ها اشاره کرد و گفت: دولت فعلی نیز در حمایت مقام معظم رهبری است و نقش مهمی در همراهی با مردم در بحران‌ها، از جمله جنگ ۱۲ روزه، ایفا کرده است.

وی با یادآوری دوران دانشجویی خود افزود: من خودم دانشجوی دهه ۶۰ و فارغ‌التحصیل سال ۱۳۷۰ از دانشگاه فردوسی مشهد هستم، اما هنوز خودم را دانشجو می‌دانم و به خوبی درک می‌کنم که انتظار و خواسته‌های دانشجویان از مسئولان دانشگاه، استان و کشور باید شنیده شود و تا حد مقدورات برآورده گردد.

ورمقانی سخنان خود را با تأکید بر اهمیت نقش دانشجویان در پیشبرد اهداف ملی و دفاع از ارزش‌ها پایان داد و گفت: دانشجویان همواره یکی از ستون‌های اصلی توسعه، امنیت و انسجام ملی ایران بوده‌اند و خواهند بود.

در پایان مراسم، یکی از مهم‌ترین درخواست‌های مطرح شده از سوی دانشجویان و اعضای تشکل شورای صنفی دانشجویی، تقویت و ارتقای مشارکت حداکثری دانشجویان در این شورا بود، زیرا شورای صنفی نه صرفاً یک تشکل تشریفاتی، بلکه خط مقدم دفاع از حقوق و مطالبات صنفی، رفاهی و آموزشی دانشجویان است و هر چه تعداد دانشجویان حاضر و فعال در آن بیشتر باشد، کارآمدی و تأثیرگذاری آن نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، اجرای تئاتر دانشجویی، پخش موسیقی و اجرای گروە موسیقی دانشجویان دانشگاە کردستان از برنامەهای جانبی روز دانشجو بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha