امیر رحیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آمار ثبتشده در این زمینه، اظهار کرد: در ۸ ماهه امسال، ۳۲ هزار و ۲۳۳ رأس دام سبک و سنگین زیر نظر مستقیم کارشناسان دامپزشکی ذبح شده است. در این مدت، ۱۴ هزار و ۳۸۹ رأس گوسفند و بره، ۳ هزار و ۳۹۰ رأس بز و بزغاله و ۱۴ هزار و ۴۵۴ رأس گاو و گوساله مورد معاینه قبل و بعد از کشتار قرار گرفتند.
وی افزود: در مجموع، بیش از ۴ میلیون کیلوگرم گوشت تولید شده که همه آنها تحت نظارت کامل بهداشتی بوده است. همچنین بیش از ۶۱ هزار کیلوگرم لاشه و احشای غیرقابل مصرف توسط دامپزشکان ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است که این اقدام نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه ثبات آمار کشتار دام سبک و سنگین نشاندهنده روند منظم تأمین دام در استان است، تصریح کرد: هر رأس دام پیش از کشتار از نظر بیماریهای قابل انتقال، انگلها، علائم ناسازگاری و سلامت اندامهای داخلی بررسی میشود.
به گفته وی، حجم بالای موارد ضبطی نیز بیانگر دقت علمی کارشناسان دامپزشکی و جلوگیری از ورود گوشت ناسالم به بازار است.
رحیمی با تأکید بر ضرورت رعایت توصیههای بهداشتی از سوی شهروندان، گفت: از هماستانیها درخواست داریم فقط از مراکز مجاز و دارای مهر بهداشتی دامپزشکی خرید کنند، چراکه گوشت فاقد مهر even اگر ظاهراً سالم باشد، میتواند ناقل عوامل بیماریزا بوده و سلامت خانواده را تهدید کند.
وی ادامه داد: برای گزارش هرگونه مورد مشکوک، کشتار غیرمجاز یا عرضه گوشت بدون مهر دامپزشکی، شهروندان میتوانند با سامانه مردمی ۱۵۱۲ تماس بگیرند. نقش مردم در تکمیل نظارتها بسیار مهم است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: تا پایان سال، طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، افزایش بازرسیهای میدانی و تقویت اکیپهای سیار در دستور کار قرار دارد تا سلامت فرآوردههای خام دامی به شکل مستمر تضمین شود.
انتهای پیام



نظرات