• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404091912691
  • خبرنگار : 50108

استاندار: بحران آب جدی است؛ همدلی مدیران و مدیریت مصرف، شرط عبور از چالش‌ها

استاندار: بحران آب جدی است؛ همدلی مدیران و مدیریت مصرف، شرط عبور از چالش‌ها

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه چالش آب در خراسان رضوی به نقطه‌ای حساس و حیاتی رسیده است، گفت: درخواست می‌شود مدیریت جدی مصرف، برنامه‌ریزی بلندمدت و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های ملی و استانی برای عبور از شرایط پیچیده آبخوان‌ها انجام شود.

غلامحسین مظفری ۱۹ آذر در افتتاحیه ۲۸۲ پروژه آبرسانی و بهره‌برداری از تأمین آب شرب بهداشتی برای ۱۷۷ روستای استان، اظهار کرد: امروز در استان فضای بسیار خوبی از همدلی و همکاری میان مدیران شکل گرفته که این رویکرد، یکی از توفیقات ارزشمند دوران مدیریتی کنونی خراسان رضوی است. تمام افرادی که در سطح ملی و استانی در این پروژه‌ها نقش داشته‌اند، با اخلاص و بدون چشمداشت برای خدمت به مردم تلاش کرده‌اند و شایسته بهترین تقدیرها هستند.

وی با تأکید بر اهمیت و حساسیت موضوع آب، بیان کرد: چالش آب، یک موضوع کاملاً ویژه و حیاتی است. زیرساخت‌های انتقال آب بسیار مهم است، اما مهم‌تر از آن خودِ آب است که با افت شدید آبخوان‌ها در استان، شرایط پیچیده و نگران‌کننده‌ای به‌وجود آورده است. پیش‌بینی‌هایی برای مدیریت وضعیت انجام شده اما لازم است نگاه بلندمدت و برنامه‌ریزی اصولی در دستور کار قرار گیرد تا در آینده با بحران‌های جدی مواجه نشویم.

مظفری با بیان اینکه مدیریت مصرف باید به یک اولویت جدی تبدیل شود، خطاب به مردم و دستگاه‌های اجرایی، تاکید کرد: تقاضا داریم مدیریت مصرف آب را با جدیت دنبال کنند. از مدیران خواهشمندم در حوزه ذخیره‌سازی، تأمین، و اقدامات علمی و فنی مرتبط با آب تلاش بیشتری داشته باشند و مسیرهای مؤثر و سازنده را دنبال کنند. وظیفه تمام ماست که برای خدمت‌رسانی بیشتر به مردم از حداکثر ظرفیت‌ها استفاده کنیم و در هر شرایطی همراه مردم باشیم، چراکه راهبرد اصلی انقلاب همواره توجه به مردم، به‌ویژه اقشار زحمت‌کش روستایی بوده است.

استاندار خراسان رضوی با مرور دوران پس از انقلاب اسلامی بیان کرد: بخش بزرگی از مشکلات روستاها پس از انقلاب رفع شد و رویکرد توسعه‌محور نظام کاملاً با نیازهای مردم سازگار بود، اما جنگ تحمیلی مسیر را دشوار کرد. باوجود همه شرایط، نگاه به توسعه روستاها همواره استمرار داشته است. امروز هیچ کشوری را نمی‌بینیم که بدون برخورداری از آب و برق بتواند مدیریت پایدار داشته باشد. بنابراین بخش زیادی از چالش‌ها مستقیماً به مدیریت کلان آب برمی‌گردد و باید از تمام امکانات موجود بهره‌برداری کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در سپاه پاسداران و قرارگاه‌های تخصصی گفت: با توجه به محدودیت منابع، باید از ظرفیت مجموعه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و دیگر دستگاه‌ها حداکثر استفاده را داشته باشیم. تخصیص اعتبارات حوزه آب در استان به‌صورت صد درصدی انجام شده و به‌دلیل ضرورت موضوع، کارهای جدی و اساسی باید با سرعت ادامه یابد.

استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: برای عبور از شرایط موجود باید در کنار هم باشیم. هر اقدامی پس از توکل به خداوند، با پشتوانه مردم و قدرت همدلی به نتیجه می‌رسد. نسبت‌ها و سرانه‌های اعتباری آبرسانی در سطح کشور نیز باید با توجه به شرایط خاص خراسان رضوی مدنظر قرار گیرد.

مظفری با اشاره به حضور سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر امام رضا(ع) در مشهد خاطرنشان کرد: این حجم عظیم زائر، ضرورت برنامه‌ریزی دقیق‌تر را دوچندان می‌کند. پروژه‌هایی که امروز اجرا می‌شود باید با کیفیت بالا باشد تا نیازهای بلندمدت استان را تأمین کند. امیدواریم مرحله دوم پروژه‌ها نیز با کیفیت مناسب اجرایی شود و استان بتواند از ظرفیت‌های موجود برای رفع نیازهای آبی مردم و زائران بیشترین بهره را ببرد.

استاندار: بحران آب جدی است؛ همدلی مدیران و مدیریت مصرف، شرط عبور از چالش‌ها

حسین امامی، مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در خراسان رضوی نیروی زمینی سپاه در ۱۲ شهرستان پروژه‌های آبرسانی را اجرا کرده است، گفت: در نتیجه این اقدامات بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر از آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شدند.

وی افزود: برخی روستاها در قرارداد اولیه قرار نداشتند، اما در ادامه به مجموعه طرح اضافه شدند. یکی از پروژه‌های مهم، آبرسانی به روستاهای شهرستان صالح‌آباد بود که با توجه به محرومیت و نیاز جدی آنان به تأمین آب شرب، در اولویت قرار گرفت.

امامی ادامه داد: در مجموع بالغ بر ۲۰۰ روستا در این طرح‌ها آبرسانی شده‌اند. قرارداد منعقدشده برای این پروژه‌ها ۱۵۰۰ میلیارد تومان است و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار ما قرار گرفته که تخصیص آن به صورت ۱۰۰ درصدی دریافت شده است.

وی با تأکید بر اینکه در افق کوتاه‌مدت، تأمین آب شرب سالم و بهداشتی برای همه روستاهای خراسان رضوی انجام خواهد شد، اظهار کرد: در مسیر اجرای این طرح‌ها همدلی و همراهی بسیار خوبی شکل گرفت و مشارکت مردم منطقه در کنار ما نقش تعیین‌کننده‌ای داشت، به‌ویژه آنکه هزینه‌ها با قیمت اندک و مشارکت محلی جمع‌آوری شد.

مدیرعامل آبفای خراسان رضوی تاکید کرد: در این پروژه‌ها پیمانکاران محلی نقش اساسی داشتند و در برخی از موارد، مجمع خیرین استان نیز کمک‌های ارزشمندی ارائه کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha