• شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404092214449
  • خبرنگار : 71661

کناره‌گیری زودهنگام فرمانده نیروهای آمریکا در آمریکای لاتین

کناره‌گیری زودهنگام فرمانده نیروهای آمریکا در آمریکای لاتین
«آلوین هولسی» فرمانده نیروهای نظامی ایالات متحده در آمریکای لاتین

دریاسالار ارشد آمریکایی که فرماندهی نیروهای نظامی واشنگتن در آمریکای لاتین را برعهده داشت، در بحبوحه تشدید تنش‌ها با ونزوئلا و افزایش عملیات نظامی واشنگتن در منطقه، ۲ سال زودتر از موعد از سمت خود کناره‌گیری کرد.

به گزارش ایسنا، «آلوین هولسی» که فرماندهی نیروهای نظامی ایالات متحده در آمریکای لاتین را برعهده داشت، روز جمعه و ۲ سال زودتر از موعد مقرر بازنشسته شد؛ اقدامی که هم‌زمان با افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و کاراکاس صورت گرفته است. این تنش‌ها شامل توقیف یک نفتکش در روز چهارشنبه و انجام بیش از ۲۰ حمله مرگبار علیه قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر بوده است.

سه مقام آمریکایی و ۲ منبع آگاه به خبرگزاری «رویترز» گفته‌اند که هولسی با فشار «پیت هگست» وزیر جنگ ایالات متحده از سمت خود کنار گذاشته شده است. به گفته ۲ مقام آمریکایی، هگست از عملکرد «فرماندهی جنوبی آمریکا» ناراضی بوده و در تلاش برای افزایش دامنه عملیات و برنامه‌ریزی‌های نظامی آمریکا در منطقه، با این فرماندهی دچار اختلاف شده بود.

یکی از این مقام‌ها تأیید کرده است که بحث درباره احتمال برکناری هولسی حدود ۲ هفته پیش از اعلام ناگهانی کناره‌گیری او مطرح شده بود. هولسی پیش‌تر در ۱۶ اکتبر اعلام کرده بود که قصد دارد در ماه دسامبر از سمت خود کناره‌گیری کند، اما تاکنون توضیح علنی درباره علت بازنشستگی زودهنگامش ارائه نداده است.

هولسی در مراسمی رسمی، فرماندهی را به معاون خود «ایوان پتوس» ژنرال نیروی هوایی آمریکا واگذار کرد. او در مراسم بازنشستگی خود در صبح جمعه، با لحنی مثبت به مرور ۳۷ سال خدمت نظامی‌اش پرداخت و از ایالات متحده خواست همچنان در کنار «دموکراسی‌های هم‌فکر» که ارزش‌های مشترکی با واشنگتن دارند، بایستد.

برخی مقام‌های آمریکایی به‌طور غیرعلنی گمانه‌زنی کرده‌اند که هولسی با حملات اخیر آمریکا علیه شناورهای مظنون به قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب مخالف بوده است. با این حال، به گفته «مایک راجرز» نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا که اظهاراتش در نشریه پالیتیکو منتشر شده، هولسی در نشستی غیرعلنی با قانونگذاران ارشد تأکید کرده است که تصمیم او هیچ ارتباطی با عملیات نظامی تحت فرماندهی‌اش نداشته است.

بر اساس این گزارش، پتوس به‌طور موقت به‌عنوان سرپرست فرماندهی جنوبی آمریکا فعالیت خواهد کرد. یک منبع آگاه نیز گفته است که انتظار می‌رود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا «فرانک داناوان» ژنرال نیروی زمینی و جانشین فرمانده عملیات ویژه آمریکا را به‌عنوان گزینه جانشینی هولسی معرفی کند؛ البته این انتصاب منوط به تأیید سنا بوده و هنوز نهایی نشده است.

هولسی تازه‌ترین مقام ارشد نظامی است که پس از آغاز به‌کار هگست در وزارت جنگ آمریکا از سمت خود کنار می‌رود. پیش از این نیز شماری از فرماندهان ارشد از جمله رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و عالی‌ترین مقام نیروی دریایی این کشور به‌طور ناگهانی کنار گذاشته شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha