• یکشنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404092314955
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

جذب و توزیع بیش از ۲۳ هزار تن کود شیمیایی در چهارمحال و بختیاری 

جذب و توزیع بیش از ۲۳ هزار تن کود شیمیایی در چهارمحال و بختیاری 

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در مجموع از سهمیه ۲۸ هزار و ۹۱۰ تن کودهای شیمیایی استان، تاکنون ۲۳ هزار و ۴۴۷ تن جذب و توزیع شده که معادل ۸۱ درصد سهمیه سالانه است.

محسن مهدوی گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در راستای وظیفه ذاتی خود مبنی بر تأمین و توزیع نهاده‌های کشاورزی، امسال اقدام به توزیع انواع کودهای شیمیایی کرده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: از سهمیه ۲۱ هزار و ۶۵۶ تن کودهای ازته، حدود ۱۸ هزار و ۵۶۰ تن تأمین شده که معادل ۸۶ درصد سهمیه سالانه است. روند توزیع همچنان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، ۱۰۰ درصد سهمیه جذب و توزیع شود.  

وی گفت: در بخش کودهای فسفاته، سهمیه استان ۴۸۲۸ تن بوده که تاکنون ۲۰۹۰ تن آن تأمین شده و این رقم معادل ۴۳ درصد سهمیه سالانه است. در خصوص کودهای پتاسه نیز با توجه به نقش مهم آن‌ها در افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های محیطی، از سهمیه ۲۴۲۶ تن، تاکنون ۲۷۹۷ تن تأمین شده که معادل ۱۱۵ درصد سهمیه سالانه است. این امر نشان‌دهنده استقبال کشاورزان از مصرف کودهای پتاسه و اهمیت آن در شرایط اقلیمی استان است.  

روح‌الله سعیدی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به اهمیت تغذیه متعادل در افزایش عملکرد و کیفیت محصولات زراعی گفت: توزیع کودهای یارانه‌ای اوره، فسفاته و پتاسه از طریق ۴۹ کارگزاری فعال در ۱۲ شهرستان استان انجام می‌شود. این کارگزاری‌ها وظیفه دارند کودهای مورد نیاز کشاورزان را به‌صورت عادلانه و در دسترس قرار دهند. تاکنون حدود ۸۳ درصد اوره، ۳۶ درصد فسفاته و ۸۷ درصد پتاسه بین کشاورزان توزیع شده است.

سعیدی با اشاره به وقوع تنش‌های محیطی همچون خشکی و سرما در سال‌های اخیر افزود: کودهای پتاسه نقش بسزایی در افزایش تحمل گیاه نسبت به انواع تنش‌های محیطی دارند.  

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان افزود: کودهای فسفاته با کمک به ریشه‌زایی و افزایش عمق ریشه، امکان جذب رطوبت از لایه‌های عمیق‌تر خاک را فراهم می‌کنند و مقاومت گیاه را در برابر خشکی افزایش می‌دهند.  

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در روز یکشنبه ۲۳ آذر، سعیدی بیان کرد: در مورد کودهای اوره نیز توصیه می‌شود به‌ویژه در دیمزارها، حدود ۸۰ درصد به‌صورت جایگذاری در زیر بذر همراه با فسفاته و پتاسه مصرف شوند تا گیاه از ابتدای رشد مواد غذایی کافی در اختیار داشته باشد و پتانسیل رشد و عملکرد آن افزایش یابد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha